Robię tu miejsce na uzasadnienie swoich wypowiedzi odnośnie mojego posta w wątku: Praca Chorwata w Polsce. Pomóżcie! - żeby tam oponenci nie musieli śmiecić...
.png)
.png)
readystadygo napisał(a): Tak więc jak myslicie kto moglby zatrudnic chorwata ze znajomoscia języka angielskiego i to polnielegalnie. On posiada wieloletnie doswiadczenie w pracy jako kelner, zna się oczywiście na winach i na kuchni Chorwackiej. Moze jakas restauracja Chorwacka? Pomozcie!
VOID napisał(a):
A zawsze może zostać żigolakiem![]()
![]()
ponoć to dochodowy fach...
.png)
dorota19 napisał(a):A z tym żigolakiem.... to było po prostu chamskie
.png)
jan_s1 napisał(a):dorota19 napisał(a):A z tym żigolakiem.... to było po prostu chamskie
Rzeczywiście nie było to szczytem elegancji.
Zakładam, że skoro powstał ten temat, to autorce rzeczywiście chodziło o szerszą ocenę własnej wypowiedzi. Dziwi mnie trochę, że Plumek nie zauważyła, że za jedno zdanie powinna szybciutko przeprosić (skoro już nieopatrznie zdążyła je wygłosić) i nie byłoby tematu. Pozdrawiam. J.S.
.png)
Plumek napisał(a):jan_s1 napisał(a):dorota19 napisał(a):A z tym żigolakiem.... to było po prostu chamskie
Zakładam, że skoro powstał ten temat, to autorce rzeczywiście chodziło o szerszą ocenę własnej wypowiedzi. Dziwi mnie trochę, że Plumek nie zauważyła, że za jedno zdanie powinna szybciutko przeprosić (skoro już nieopatrznie zdążyła je wygłosić) i nie byłoby tematu. Pozdrawiam. J.S.
Za które Twoim skromnym zdaniem?
.png)
jan_s1 napisał(a):Plumek napisał(a):jan_s1 napisał(a):dorota19 napisał(a):A z tym żigolakiem.... to było po prostu chamskie
Za które Twoim skromnym zdaniem?
"Tylko, ze ja bym mu nie powierzyła takich robót (jeszcze by pomyślał, ż emożna tak zrobić, jak apartamenty hihihi przecież nie dla siebie, tylko dla obcych, a poza tym i tak zniszczą, wiec po co porządnie? na nastepny sezon sie poprawi...) "
Po co tyle na ten temat?
Przecież to takie oczywiste... Naturalnie nie popełniłaś żadnej zbrodni, ale niezręczność - owszem. Pytasz, więc odpowiadam i jeszcze raz pozdrawiam. Jan.
.png)
Plumek napisał(a):
P.S. Nie ma słowa "opatrznie", którego użyłeś w zdaniu cyt."Dziwi mnie trochę, że Plumek nie zauważyła, że za jedno zdanie powinna szybciutko przeprosić (skoro już nieopatrznie zdążyła je wygłosić) i nie byłoby tematu." Jest słowo OPACZNIE: TU objaśnienie
Dziękuję za uwagę
.png)
jac61b napisał(a):Plumek napisał(a):
P.S. Nie ma słowa "opatrznie", którego użyłeś w zdaniu cyt."Dziwi mnie trochę, że Plumek nie zauważyła, że za jedno zdanie powinna szybciutko przeprosić (skoro już nieopatrznie zdążyła je wygłosić) i nie byłoby tematu." Jest słowo OPACZNIE: TU objaśnienie
Dziękuję za uwagę
Jednak jest słowo nieopatrznie -nieostrożnie, nieoględnie, nierozsądnie, nierozważnie, lekkomyślnie
słownik języka polskiego
.png)
Plumek napisał(a):Nie ma słowa "opatrznie" (...)
jac61b napisał(a):Jednak jest słowo nieopatrznie -nieostrożnie, nieoględnie, nierozsądnie, nierozważnie, lekkomyślnie
.png)
Plumek napisał(a):jac61b napisał(a):Plumek napisał(a):
Dziękuję za uwagę
Jednak jest słowo nieopatrznie -nieostrożnie, nieoględnie, nierozsądnie, nierozważnie, lekkomyślnie
słownik języka polskiego
No tak. W tym znaczeniu nie wzięłam tego słowa pod uwagęW dodatku użyte było jak najbardziej zasadnie - "nieopacznie" ma jednak inny sens.
Zwracam honor