Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żenująca wypowiedź Plumka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 10.03.2009 15:09

Plumek, cytuję Twoje słowa
"Tylko, ze ja bym mu nie powierzyła takich robót (jeszcze by pomyślał, ż emożna tak zrobić, jak apartamenty hihihi przecież nie dla siebie, tylko dla obcych, a poza tym i tak zniszczą, wiec po co porządnie? na nastepny sezon sie poprawi...) "
Słysząc (czytając) słowo Chorwat myślisz "tandeciarz"?
A może lepiej pomyśleć "człowiek".
Życzę więcej pozytywnego myślenia.
Pozdrawiam.
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 10.03.2009 15:21

Nie odnoszę się do fachowości rzeczonego Chorwata, co więcej, Szanuję Chorwatów i w większości wypadków mile wspominam pobyty u Nich.
Ale czy ktokolwiek z krytykantów Plumka miał do czynienia i działaniami
remontowo-budowlanymi Chorwatów?
Anka miała do czynienia i sądzę, że wiedziała co pisze.
Ale ci co nie widzieli i nie słyszeli, wiedzą najlepiej.
Jak to w Polsce - górą ignorancja i asertywność.

Krzysztof
fiedler
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiedler » 10.03.2009 15:48

Trochę nieelegancko Plumku...
Piszesz o stereotypach:
O! Dziękuję Ci bardzo za uświadomienie, o które zdanie Ci chodziło. Ja nie uważam je za powód ani do obrażania sie, ani do przeprosin - nie bez znaczenia użyłam tam wyrazu dźwiękonaśladowczego, cyt.:"hihihi", a więc wydźwięk "z przymróżeniem oka". Tak, jak o Polakach obiegowo mówiono zagranicą: "pijak i złodziej", tak Chorwaci nie są specami od budowlanki (zwłaszcza kelnerzy).

Nie obraziłabyś się na stereotypowe zachowanie chorwackiego kelnera który powie do kolegi "...tylko nie podawaj tej Polce dobrego wina bo ona i tak pije dla procentów a nie dla smaku "hihihi" (onomatopeja;) a poza tym po drugim zacznie się awanturować i nie zapłaci"???
Nawet gdyby powiedział to z wydźwiękiem "przymrużonego oka"?
pozdr. :boss:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 10.03.2009 15:50

kw napisał(a):Ale czy ktokolwiek z krytykantów Plumka miał do czynienia i działaniami

Krzysztof

Można podejrzewać, że z kolei kw nie bardzo wie, co pisze. Ale co tam, "papier" zniesie wszystko. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 16:22

jan_s1 napisał(a):
kw napisał(a):Ale czy ktokolwiek z krytykantów Plumka miał do czynienia i działaniami

Krzysztof

Można podejrzewać, że z kolei kw nie bardzo wie, co pisze. Ale co tam, "papier" zniesie wszystko. :lol:

Po pierwsze Chorwata problem co będzie robił w Polsce. Jak go ktoś zatrudni do knajpy to będzie się tam zamawiało po chorwacku. Po drugie Plumkowa vel Plumek napisała teorię o Chorwacie, a masa obrońców uciśnionych rodem od od proboszcza rydzyka skacze jej do gardła. Miała laska racje i tyle. A obrażeni lub zażenowani niech idą na forum do Torunia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 16:29

Przymrużenie zdecydowanie przez "u" ale plumkowa cos wymyśli ,że tak specjalnie było przez "ó"
O ile hi hi dałoby sie podciągnąć pod to przymrużenie to fakt jest taki,że pierwsze zdanie to:
Hehe
Ma fach, jak 95% facetów w Cro

co przyjemne ani sympatyczne dla konkretnej osoby na pewno nie jest I nie jest to wątek o przywarach narodowych Chorwatów.Takowych w innym miejscu nie brakuje.
Czyli intencje były takie jakie były i plumkowe rozmywanie ,mydlenie ,tłumaczenie --nie o to mi chodziło-dopiero teraz staje się żenujące.
W tamtym wątku są konkretne odpowiedzi(podpowiedzi) Leona i Kasi.
I post Plumka.
A kiedy leciwa matrona kpi z zakochanej w chorwackim kelnerze polskiej studentki,to zawsze na dwoje babka wróżyła...
Zamiast brnąć dalej -wystarczy krótkie ,żołnierskie -sorry-ale na to trzeba chłopa nie galoty :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.03.2009 16:54

Będąc w życiu ma kilku meczach słyszałem jak krzyczą na "gwiazdy": kelner ale żeby w tym co było napisane przez Plumka wietrzyć spisek, układ i chęć dokopania to już chyba przesada....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 17:24

A ja słyszałem ,jak na kelnerów wołaja "chłopcze"
Znaczy po francusku wołali ...garcon...może dlatego się nie obrażali,bo nie rozumieli? :wink: :lol:
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 10.03.2009 17:45

Hmmm.... :( potwierdza się stara prawda,że człowiek uczy się całe życie. Muszę pamiętać aby nigdy ,ale to przenigdy nie wchodzić w jakieś "budowlane" układy z Leonem , mężem Kasi a i z sama Kasią też nie , (przecież to prawie Chorwatka) . Innych rezydentów też lepiej się wystrzegać. Na wszelki wypadek nie jeździć z nimi ,ani w ich pobliżu samochodem ( wiadomo jacy z Chorwatów są kierowcy) . A mając na uwadze ich pazerność na pieniądze (wiadomo,że każdy Chorwat żyje po to aby "wydoić " z Polaka ostatnie euro) najlepiej trzymać się od nich z daleka.
Taaaaak....
Przy okazji przypomniało mi się,że każdy Czech to głupek, Francuz to brudas , Niemiec to wrzaskliwy cham a Włoch .....
Całe szczęście,że Polacy są super :( :( :(

Tak mi się jakoś przykro i smutno zrobiło ...
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 10.03.2009 18:02

No i znowu zrobiło się coś z niczego.
Skoro mamy wydzielone miejsce do zaśmiecania, to nie krępujmy się i zaśmiecajmy! Zaczęło mi się to nawet podobać - a najbardziej świetny dowcip Hepika. A zaczęło się tak niewinnie. Sympatyczna niewiasta o wdzięcznym pseudonimie readystadygo miała nadzieję, że dowie się czegoś w bardzo dla niej istotnej sprawie. Pewnie nieprędko zada następne pytanie. W tym wątku spór toczy się o jedną wypowiedź. Po komentarzach fiedlera i hepika nie ma właściwie już nic do dodania. No, może niezupełnie... Właściwie to można było przewidzieć, że dla zebika będzie to znakomita okazja do przywołania Ojca Dyrektora i wysłania oponentów do Torunia. Całe szczęście, że na tym forum nie ma ludzi złośliwych, bo gdyby byli, to pewnie niejeden chętnie zobaczył by zebika w roli jednego z rekwizytów pana posła Palikota. Jan.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 18:07

jan_s1 napisał(a):No i znowu zrobiło się coś z niczego.
Skoro mamy wydzielone miejsce do zaśmiecania, to nie krępujmy się i zaśmiecajmy! Zaczęło mi się to nawet podobać - a najbardziej świetny dowcip Hepika. A zaczęło się tak niewinnie. Sympatyczna niewiasta o wdzięcznym pseudonimie readystadygo miała nadzieję, że dowie się czegoś w bardzo dla niej istotnej sprawie. Pewnie nieprędko zada następne pytanie. W tym wątku spór toczy się o jedną wypowiedź. Po komentarzach fiedlera i hepika nie ma właściwie już nic do dodania. No, może niezupełnie... Właściwie to można było przewidzieć, że dla zebika będzie to znakomita okazja do przywołania Ojca Dyrektora i wysłania oponentów do Torunia. Całe szczęście, że na tym forum nie ma ludzi złośliwych, bo gdyby byli, to pewnie niejeden chętnie zobaczył by zebika w roli jednego z rekwizytów pana posła Palikota. Jan.

Do Torunia najbliżej będziesz miał przez Poznań potem to już trafisz pod rozgłośnię. Tam zamelduj jaka to zła jest pani Plumkowa no i oczywiście Palikot.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.03.2009 18:10

Śledzę ta dyskusję i mam myśl...
Powściągnijcie komentarze i nie brnijcie na siłę dalej.
I nie piszę tego po to, aby bronić Plumka...
Wypsnęło się/źle zostało odebrane/uraziło nieważne...
Chleba z dalszych wypowiedzi raczej nie widzę.

Pozdrawiam.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 10.03.2009 18:14

FUX napisał(a):Śledzę ta dyskusję i mam myśl...
Powściągnijcie komentarze i nie brnijcie na siłę dalej.
I nie piszę tego po to, aby bronić Plumka...
Wypsnęło się/źle zostało odebrane/uraziło nieważne...
Chleba z dalszych wypowiedzi raczej nie widzę.

Ja też.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.03.2009 18:24

zebik napisał(a):Po pierwsze Chorwata problem co będzie robił w Polsce. Jak go ktoś zatrudni do knajpy to będzie się tam zamawiało po chorwacku. Po drugie Plumkowa vel Plumek napisała teorię o Chorwacie, a masa obrońców uciśnionych rodem od od proboszcza rydzyka skacze jej do gardła. Miała laska racje i tyle. A obrażeni lub zażenowani niech idą na forum do Torunia.

zebik napisał(a):Do Torunia najbliżej będziesz miał przez Poznań potem to już trafisz pod rozgłośnię. Tam zamelduj jaka to zła jest pani Plumkowa no i oczywiście Palikot.

Stajesz się mocno monotematyczny, stanowczo proponuję zacząć używać normalnych argumentów a nie dopatrywać się we wszystkim spisku. Jeśli chcesz uprawiać dyskusję na poziomie onetu, to trafiłeś w nieodpowiednie miejsce :idea: Zastanów się przed napisaniem kolejnego postu :idea:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 10.03.2009 18:30

No to cyk powiedział budzik do zegara :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Żenująca wypowiedź Plumka - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone