Hehe
Ma fach, jak 95% facetów w Cro
Haha,
Chorwacja=Kelnerland
Rysio napisał(a):zebik napisał(a):Po pierwsze Chorwata problem co będzie robił w Polsce. Jak go ktoś zatrudni do knajpy to będzie się tam zamawiało po chorwacku. Po drugie Plumkowa vel Plumek napisała teorię o Chorwacie, a masa obrońców uciśnionych rodem od od proboszcza rydzyka skacze jej do gardła. Miała laska racje i tyle. A obrażeni lub zażenowani niech idą na forum do Torunia.zebik napisał(a):Do Torunia najbliżej będziesz miał przez Poznań potem to już trafisz pod rozgłośnię. Tam zamelduj jaka to zła jest pani Plumkowa no i oczywiście Palikot.
Stajesz się mocno monotematyczny, stanowczo proponuję zacząć używać normalnych argumentów a nie dopatrywać się we wszystkim spisku. Jeśli chcesz uprawiać dyskusję na poziomie onetu, to trafiłeś w nieodpowiednie miejsceZastanów się przed napisaniem kolejnego postu
.png)
zebik napisał(a):Tak jest Panie Moderatorze już się zastanawiam. Pokutę odbędę niebawem. A onet bardzo lubię. A skoro chcesz mi zwracać uwagę zwróć ją też dla Jan-s1 za jego post o Palikocie. Obiektywizm przede wszystkim.
proboszcza rydzyka
na forum do Torunia
.png)
fiedler napisał(a):Nie obraziłabyś się na stereotypowe zachowanie chorwackiego kelnera który powie do kolegi "...tylko nie podawaj tej Polce dobrego wina bo ona i tak pije dla procentów a nie dla smaku "hihihi" (onomatopeja;) a poza tym po drugim zacznie się awanturować i nie zapłaci"???
Nawet gdyby powiedział to z wydźwiękiem "przymrużonego oka"?
pozdr.
.png)
Mibi napisał(a):Plumek, cytuję Twoje słowa
"Tylko, ze ja bym mu nie powierzyła takich robót (jeszcze by pomyślał, ż emożna tak zrobić, jak apartamenty hihihi przecież nie dla siebie, tylko dla obcych, a poza tym i tak zniszczą, wiec po co porządnie? na nastepny sezon sie poprawi...) "
Słysząc (czytając) słowo Chorwat myślisz "tandeciarz"?
A może lepiej pomyśleć "człowiek".
Życzę więcej pozytywnego myślenia.
Pozdrawiam.
.png)
jan_s1 napisał(a):Bardzo się cieszę z takiego finału, bo muszę Wam zdradzić, że jedną z moich słabości jest wielki szacunek (niektórzy może powiedzą : zbyt wielki) do języka polskiego. Dałem już gdzieś temu wyraz popierając Janusza w Jego Wielkim Dziele Naprawy![]()
jac61b - dziękuję!Jan.
.png)
hepik napisał(a):O ile hi hi dałoby sie podciągnąć pod to przymrużenie to fakt jest taki,że pierwsze zdanie to:Hehe
Ma fach, jak 95% facetów w Cro
co przyjemne ani sympatyczne dla konkretnej osoby na pewno nie jest I nie jest to wątek o przywarach narodowych Chorwatów.Takowych w innym miejscu nie brakuje.
hepik napisał(a):Czyli intencje były takie jakie były i plumkowe rozmywanie ,mydlenie ,tłumaczenie --nie o to mi chodziło-dopiero teraz staje się żenujące.
hepik napisał(a):A kiedy leciwa matrona kpi z zakochanej w chorwackim kelnerze polskiej studentki,to zawsze na dwoje babka wróżyła...
Zamiast brnąć dalej -wystarczy krótkie ,żołnierskie -sorry-ale na to trzeba chłopa nie galoty
.png)
SVIBANJ napisał(a):Taaaaak....
Przy okazji przypomniało mi się,że każdy Czech to głupek, Francuz to brudas , Niemiec to wrzaskliwy cham a Włoch .....
Całe szczęście,że Polacy są super![]()
![]()
![]()
Tak mi się jakoś przykro i smutno zrobiło ...
.png)
.png)
Nie rozumiem... Co wynika z mojego zdania o 95% facetów w Cro, których fachem jest kelnerstwo? Co w tym złego? Czy to ma wydźwięk pejoratywny? Zawód dla mnie jak każdy inny - zwłaszcza w Chorwacji, gdzie ostatnio nawet się okazało, że własnie kelnerów w sezonie brakuje do obsługi turystów!
Plumek napisał(a):Nie rozumiem...
.png)
Plumek napisał(a):SVIBANJ napisał(a):Taaaaak....
Przy okazji przypomniało mi się,że każdy Czech to głupek, Francuz to brudas , Niemiec to wrzaskliwy cham a Włoch .....
Całe szczęście,że Polacy są super![]()
![]()
![]()
Tak mi się jakoś przykro i smutno zrobiło ...
Nie smuć się! Przecież napisałam, że o Polaku mówi się, że pijak i złodziej.