Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żenująca wypowiedź Plumka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 10.03.2009 18:47

Hehe
Ma fach, jak 95% facetów w Cro

Haha,
Chorwacja=Kelnerland

:lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 18:49

Rysio napisał(a):
zebik napisał(a):Po pierwsze Chorwata problem co będzie robił w Polsce. Jak go ktoś zatrudni do knajpy to będzie się tam zamawiało po chorwacku. Po drugie Plumkowa vel Plumek napisała teorię o Chorwacie, a masa obrońców uciśnionych rodem od od proboszcza rydzyka skacze jej do gardła. Miała laska racje i tyle. A obrażeni lub zażenowani niech idą na forum do Torunia.

zebik napisał(a):Do Torunia najbliżej będziesz miał przez Poznań potem to już trafisz pod rozgłośnię. Tam zamelduj jaka to zła jest pani Plumkowa no i oczywiście Palikot.

Stajesz się mocno monotematyczny, stanowczo proponuję zacząć używać normalnych argumentów a nie dopatrywać się we wszystkim spisku. Jeśli chcesz uprawiać dyskusję na poziomie onetu, to trafiłeś w nieodpowiednie miejsce :idea: Zastanów się przed napisaniem kolejnego postu :idea:

Tak jest Panie Moderatorze już się zastanawiam. Pokutę odbędę niebawem. A onet bardzo lubię. A skoro chcesz mi zwracać uwagę zwróć ją też dla Jan-s1 za jego post o Palikocie. Obiektywizm przede wszystkim.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.03.2009 19:09

zebik napisał(a):Tak jest Panie Moderatorze już się zastanawiam. Pokutę odbędę niebawem. A onet bardzo lubię. A skoro chcesz mi zwracać uwagę zwróć ją też dla Jan-s1 za jego post o Palikocie. Obiektywizm przede wszystkim.

Post Jan_s1 uznaję za ripostę do Twojego wcześniejszego powołania się na

proboszcza rydzyka

i wysłania obrażonych lub zażenowanych

na forum do Torunia

Na tym kończę i nie oczekuję w tej kwestii odpowiedzi. Uważam że tak będzie lepiej dla nas obu. Dziękuję.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 19:11

Proszę
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 10.03.2009 19:30

fiedler napisał(a):Nie obraziłabyś się na stereotypowe zachowanie chorwackiego kelnera który powie do kolegi "...tylko nie podawaj tej Polce dobrego wina bo ona i tak pije dla procentów a nie dla smaku "hihihi" (onomatopeja;) a poza tym po drugim zacznie się awanturować i nie zapłaci"???
Nawet gdyby powiedział to z wydźwiękiem "przymrużonego oka"?
pozdr. :boss:

Hm... Ja się chyba nie obrażam... ;) I nie rzucam od razu (tylko po chwili). Ja mam do siebie dystans. Wiem, w jakim temacie jestm kompetentna, a w jakim nie wiem, o co chodzi i umiem się do tego przyznać. No i jeśli o wino chodzi, to mieliby rację akurat ;) Tylko wiesz - kupisz lampkę, butelkę, wypijesz - co najwyżej głowa poboli, jak będzie niedobre. Jak zrobisz remont nie tak, jak trzeba - głowa poboli kilka lat ;)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 10.03.2009 19:36

Mibi napisał(a):Plumek, cytuję Twoje słowa
"Tylko, ze ja bym mu nie powierzyła takich robót (jeszcze by pomyślał, ż emożna tak zrobić, jak apartamenty hihihi przecież nie dla siebie, tylko dla obcych, a poza tym i tak zniszczą, wiec po co porządnie? na nastepny sezon sie poprawi...) "
Słysząc (czytając) słowo Chorwat myślisz "tandeciarz"?
A może lepiej pomyśleć "człowiek".
Życzę więcej pozytywnego myślenia.
Pozdrawiam.

Bardzo pozytywnie myślałam przez 3 sezony i dopiero znajomi z Polski sprostali moim wymaganiom drobnych napraw :) Naprawdę drobnych napraw, a nie ciezkich robót budowlanych.
Zdarzają się też wyjątki - np. fachowcy od satelity - przyszli, zrobili, skasowali, poszli i działa :)
Ale tak. Generalnie słysząc (czytając) Chorwat myślę "leniwiec" :) Oczywiście zdarzają się wyjątki. Niestety - nie na odwrót (znaczy, że tymi wyjątkami są Ci leniwi, a robotni to wszyscy).
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 10.03.2009 19:38

jan_s1 napisał(a):Bardzo się cieszę z takiego finału, bo muszę Wam zdradzić, że jedną z moich słabości jest wielki szacunek (niektórzy może powiedzą : zbyt wielki) do języka polskiego. Dałem już gdzieś temu wyraz popierając Janusza w Jego Wielkim Dziele Naprawy :lol:
jac61b - dziękuję! :D Jan.

No to na tym polu możemy sobie ręce podać :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 10.03.2009 20:01

hepik napisał(a):O ile hi hi dałoby sie podciągnąć pod to przymrużenie to fakt jest taki,że pierwsze zdanie to:
Hehe
Ma fach, jak 95% facetów w Cro

co przyjemne ani sympatyczne dla konkretnej osoby na pewno nie jest I nie jest to wątek o przywarach narodowych Chorwatów.Takowych w innym miejscu nie brakuje.

Nie rozumiem... Co wynika z mojego zdania o 95% facetów w Cro, których fachem jest kelnerstwo? Co w tym złego? Czy to ma wydźwięk pejoratywny? Zawód dla mnie jak każdy inny - zwłaszcza w Chorwacji, gdzie ostatnio nawet się okazało, że własnie kelnerów w sezonie brakuje do obsługi turystów!
No co ja poradzę, że jak całe wybrzeże żyje z turystyki, to jest mnóstwo takich ludzi jak: kelnerzy, sprzątaczki, kucharze, pracze, barmani, recepcjoniści, chłopcy od wypożyczania rowerów wodnych, bnananów itepe. Npo przecież ktoś to musi robić, nie?
W Polsce akurat zawód "kelner" nie jest jakimś nie wiadomo czym i ciężko będzie Mu się chyba tu w zawodzie znaleźć. No - chyba, że w chorwackiej knajpie - tej, co ma być w Krakowie - jest o tym osobny wątek. Tam by nawet ten tajemniczy Momak pasował jak ulał.

hepik napisał(a):Czyli intencje były takie jakie były i plumkowe rozmywanie ,mydlenie ,tłumaczenie --nie o to mi chodziło-dopiero teraz staje się żenujące.

Eeeetam - niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. Sa takie specjalne testy - można sprawdzić, na ile posiadło się tą umiejętnosć. Polecam.

hepik napisał(a):A kiedy leciwa matrona kpi z zakochanej w chorwackim kelnerze polskiej studentki,to zawsze na dwoje babka wróżyła...
Zamiast brnąć dalej -wystarczy krótkie ,żołnierskie -sorry-ale na to trzeba chłopa nie galoty :wink:

Teraz setnie się ubawiłam :) Nie mam zamiaru przepraszać za to, ze ktoś się obraża, bo nie rozumie, co jest napisane (nota bene chyba autorka tamtego watku się jeszcze nie wypowiedziała w temacie, tylko IlonaNowa głos zabrała w sposób... hm... mało dyplomatyczny - też jest zakochana w chorwackim kelnerze?).
Ja Jej oczy otwieram na rzeczywistosć i sprowadzam na ziemię, a nie kpiny mi w głowie.
Masz jakiś pomysł na pracę w polsce dla chorwackiego kelnera? To się nim podziel z zakochaną polską studentką. Pliva właśnie zwolniła 400 osób...
Może autorka wątku zapomniała dodać, że: oprócz tego, ze jest świetnym kelnerem i zna angielski posiada jeszcze takie umiejętnosci, jak: tynkowanie, hydraulika, monter, elektryk, operator koparko-ladowarki, prawo jazdy C+E+ADR, motorniczy, rybak, informatyk, rzeźnik... Może zapomniała. Ja jednak w to wątpię...

Pozdrawiam Frustrata :)

Leciwa matrona hehe :D:D:D

To już mój drugi przydomek, bo do Grona Sztywniaków już mnie kiedyś zaliczono :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 10.03.2009 20:06

SVIBANJ napisał(a):Taaaaak....
Przy okazji przypomniało mi się,że każdy Czech to głupek, Francuz to brudas , Niemiec to wrzaskliwy cham a Włoch .....
Całe szczęście,że Polacy są super :( :( :(

Tak mi się jakoś przykro i smutno zrobiło ...

Nie smuć się! Przecież napisałam, że o Polaku mówi się, że pijak i złodziej. I niestety - na obczyźnie miałam okazję się o tym przekonać, że jak ma mnie ktoś napaść i okraść - to będzie to pijany rodak...
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 10.03.2009 20:14

Witam kochane Polki i Polakow
co do wipowiedzi Plumka na temat kochanka zakochanej studentki z Lodzi niemam niegatiwnich uwag...Jest to tak "trendi"
Czemu chorwacki kelner ma bic pod ochrana jak cala Francja nabija sie z polskih chidraulikow...to teras tez Polaci maja szanse nabijac sie z chorwackich kelnerow, taka moda
Lepiej jest ze by polski chidralici bily dobri kochankowie we Francji, tak jak Chorwaci kelneri moga bic lepszimi kochankamy w Polsce niz kelneramy....
Niech karzdy wirabia swoj "brend", a kafelki niech kladzie ktosz inni poniewarz jak bi nie polozyl to i tak bendzie mial fuge pod paznokciami, i zawszesie iwestor bendzie sie mial czegosz prziczepic.
Oprucz tego bez wzglendu na to ze zakochanej parze zicze wszistkiego dobrego, nie wierze ze rodak sie zabierze za cieszka prace z powodu milosci. Ze bi cos nie prisnelo. Niekturzy nie chca cierzka charowac nawet w Norwegii a co dopiero w Polsce :lol:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 10.03.2009 20:24

Nie rozumiem... Co wynika z mojego zdania o 95% facetów w Cro, których fachem jest kelnerstwo? Co w tym złego? Czy to ma wydźwięk pejoratywny? Zawód dla mnie jak każdy inny - zwłaszcza w Chorwacji, gdzie ostatnio nawet się okazało, że własnie kelnerów w sezonie brakuje do obsługi turystów!

Wynika, że to głupota, jeżeli 95% facetów kelnerzy - jak w sezonie brakuje kelnerów?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 20:27

Aleś tego naklepała...

Plumek napisał(a):Nie rozumiem...

Myślę ,że rozumiesz...
Po naszymu w takim wypadku sie mówi,że ktoś leje się żurem...
Argument-czytaj ze zrozumieniem -tak oklepany,że w zasadzie się odechciewa sę zadymki-liczyłem na wiekszą oryginalność :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 20:32

Leon!
Polki na seksualne podboje jeżdżą do Tunezji i Egiptu..choć może i zdarzy się Chorwat,który dorówna arabskim kelnerom. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 20:39

Plumku nie wygrasz - zakrzyczą.
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 10.03.2009 20:42

Plumek napisał(a):
SVIBANJ napisał(a):Taaaaak....
Przy okazji przypomniało mi się,że każdy Czech to głupek, Francuz to brudas , Niemiec to wrzaskliwy cham a Włoch .....
Całe szczęście,że Polacy są super :( :( :(

Tak mi się jakoś przykro i smutno zrobiło ...

Nie smuć się! Przecież napisałam, że o Polaku mówi się, że pijak i złodziej.

Faktycznie tak napisałaś :D :D :D Wybacz, nie czytałem ze zrozumieniem :D :D :D . Skoro mówią, że Polak to pijak i złodziej, to Ci powiem,że już mi lepiej :D
I wiedz Plumku że bardzo Cie lubię - za niewyparzony jęzor ,oczywiście :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Żenująca wypowiedź Plumka - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone