Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdradziecki rekonesans

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Mdziumka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Mdziumka » 25.09.2009 15:16

No, to będziemy czekać. Poczekamy, aż dzieci wyzdrowieją. Tym razem cierpliwie 8)
Tymona
Cromaniak

Postnapisał(a) Tymona » 25.09.2009 19:05

Kochani, dziękuję za doping :D, ale dwa odcinki na tydzień to kres mych możliwości :D

Jacky - dziękuję :D

SVIBANJ napisał(a):Nie straszcie Tymony i nie próbujcie na niej nic wymusić. To nic nie da. Ona boi sie tylko mnie :evil: :D
kogoś w końcu trzeba się bać :wink: :D

anjas napisał(a):A jeszcze zdradź mi skąd tam w Ro takie krasnale, czyżby z Polski? :lol: Mam lekką słabość, bo koło Głogowa jest Zagłębie Krasnalowe I Park Krasnoludków. :roll: :lool:
Aniu - Ro krasnale to chyba z Chin :wink: ale przyznam się, że mnie też one się takie "polskie" wydały :D
A co do tego Zagłębia Krasnalowego - to gdzie ono?

Mdziumka napisał(a):No, to będziemy czekać. Poczekamy, aż dzieci wyzdrowieją. Tym razem cierpliwie 8)
Eeee, dzieciaki to mi raczej pomagały w pisaniu relacji - do pracy nie chodziłam, więc trochę mogłam z Wami tu sobie pogadać :D

pozdrawiam serdecznie i jadę dalej - ale na razie tylko w "łordzie" :wink:
oginioszki
Croentuzjasta

Postnapisał(a) oginioszki » 25.09.2009 20:50

Dopiero teraz zupełnie "przypadkowo" tutaj dotarłam i przeczytałam Twoją relację jednym tchem :) Choć Berlin i Rumunia to tematy zupełnie mi obce , z zaciekawieniem odkryłam dzieki Tobie "nieznane lądy". Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy, przesyłając buziaki dla dzieciaków ,niech szybciutko wracają do zdrowia . :D
Tymona
Cromaniak

Postnapisał(a) Tymona » 26.09.2009 10:58

oginioszki napisał(a):Dopiero teraz zupełnie "przypadkowo" tutaj dotarłam i przeczytałam Twoją relację jednym tchem :) Choć Berlin i Rumunia to tematy zupełnie mi obce , z zaciekawieniem odkryłam dzieki Tobie "nieznane lądy". Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy, przesyłając buziaki dla dzieciaków ,niech szybciutko wracają do zdrowia . :D
Cześć Agnieszko :D cieszę się bardzo, że ten przypadek Cię do mnie przyprowadził :D Przyznaję, że często po cichu zaglądałam do Ciebie i Twoich chłopaków i chłonęłam Wasze korczulańskie słońce :D Gratuluję odwagi :D i całym sercem jestem za :D

pozdrawiam serdecznie
:D
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 27.09.2009 17:32

Tymona napisał(a):[ Aniu - Ro krasnale to chyba z Chin :wink: ale przyznam się, że mnie też one się takie "polskie" wydały :D
A co do tego Zagłębia Krasnalowego - to gdzie ono?

Blisko Głogowa jest własnie owo Zagłębie w Nowej Soli. No istny zawrót głowy, wszędzie krasnale. :-)

Utworzono tam fajny park dla maluchów. Karolinka czuła się jak w raju, no mi tez te ogrodowe cudaki przypadły do gustu. :lol: :wink:

Obrazek

Bierz maluchy i na wycieczkę, będą wniebowzięte. :lol:
Tymona
Cromaniak

Postnapisał(a) Tymona » 27.09.2009 19:38

anjas napisał(a):Blisko Głogowa jest własnie owo Zagłębie w Nowej Soli. No istny zawrót głowy, wszędzie krasnale. :-)

Utworzono tam fajny park dla maluchów. Karolinka czuła się jak w raju, no mi tez te ogrodowe cudaki przypadły do gustu. :lol: :wink:
Nowa Sól wpisana na listę - szkoda, że nie mają strony. Pewnie trzeba do wiosny poczekać :(
:papa: :D :D :D
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 27.09.2009 20:08

Do tej listy powinnaś dopisać Muzeum lalek w Pilznie i wizytę w "Gospodzie u Wiedzmy ", gdzie można dobrze zjeść :wink: :wink:
Polecam i pozdrawiam
SVIBANJ
Croentuzjasta

Postnapisał(a) SVIBANJ » 28.09.2009 21:19

Tymonaaaa jutro parzę kawę o 11. Dasz radę ? :D
Lidia K
Cromaniak

Postnapisał(a) Lidia K » 29.09.2009 10:45

Wybrałaś dwa bardzo ciekawe miejsca. Sybiu i Sighisoarę. Też tam byliśmy. Sybin zachwycił, Sighisoara rozczarowała. Trochę przez średniowieczne klepisko, trochę przez to, że władzom miasta przyszło do głowy w dziwny sposób to klepisko zamienianić w kamienny trakt.

Obrazek
Sybin - fontanna jest ulubioną atrakcją przez dzieci i dorosłych.

Obrazek
Jak może się taka starówka nie spodobać. Z Twojego opisu wynika, że na wieżę kościelną nie wybraliście się, dlatego proszę bardzo - oto widok na starówkę w Sybiu z wieży kościelnej.

Obrazek
A jak może się cokolwiek spodobać, gdy kupy kamieni walają sie pod nogami, kopary przenoszą je z jednego miejsca na drugie wznosząc kłęby kurzu, straganiarze koło siebie polewają kurz butelkami z wodą. Po kilku zdjęciach daliśmy sobie spokój z szukaniem fajnych zakamarków w Sighisoarze.

Pozdrawiam dzielnych małych podróżników. Zwiedzanie z nimi to czysta przyjemność. Coraz więcej pozwalają rodzicom zobaczyć. Wspaniałe dzieciaki.
Lidia
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 29.09.2009 11:06

SVIBANJ napisał(a):Tymonaaaa jutro parzę kawę o 11. Dasz radę ? :D

Nie dała...
PAP
Cromaniak

Postnapisał(a) PAP » 29.09.2009 12:54

Lidia K napisał(a): ... Sighisoara rozczarowała. Trochę przez średniowieczne klepisko, trochę przez to, że władzom miasta przyszło do głowy w dziwny sposób to klepisko zamienianić w kamienny trakt.

Lidio,

Co do Sighisoary, to jedna uwaga ... jeszcze w 2006 był tam dość fajny bruk i wtedy wrażenia z miasta wywieźliśmy mocno pozytywne ... potem nastąpiła wymiana (chyba) kanalizacji i rur gazowych, po czym pozostało owe klepisko, które w 2008 już nam nie specjalnie podpadło do gustu :? ... teraz widać zabrano się za odbudowę bruku, co powoduje, że przejściowo syf jest jeszcze większy, ale na dłuższą metę jest to raczej zabieg niezbędny, aby miasto odzyskało swój poprzedni urok :)

A tak na marginesie, to kiedy Was zaniosło do RO, bo ja już się gubię w tych waszych pięciu (czy ilu tam :wink:) wyjazdach w roku :wink: :) ...

Pozdrawiam,

PAP
Lidia K
Cromaniak

Postnapisał(a) Lidia K » 29.09.2009 13:14

PAP napisał(a):A tak na marginesie, to kiedy Was zaniosło do RO, bo ja już się gubię w tych waszych pięciu (czy ilu tam :wink wyjazdach w roku :wink: ...

Niegórskie lato już zapowiedzieliśmy :D, właściwie mogłoby otrzymać drugi człon: ....... śladami PAPa :lol: . Ja podobnie jak Leszek Skupin nie mogę wytrzymać i utrzymać w tajemnicy tych letnich wrażeń. Cieszę się, że pilnujesz tematu RO, bo wróci w naszej relacji.

Naszych wspólnych urlopowych wyjazdów w tym roku podobnie jak od kilku ostatnich lat było tylko dwa, no może dwa i pół :wink: . Niegóry, Chorwacja :lol: no i 2 dni w SK.......
Pozdrawiam
Lidia
Tymona
Cromaniak

Postnapisał(a) Tymona » 29.09.2009 14:25

piotrf napisał(a):Do tej listy powinnaś dopisać Muzeum lalek w Pilznie i wizytę w "Gospodzie u Wiedzmy ", gdzie można dobrze zjeść :wink: :wink:
Polecam i pozdrawiam
Piotrze - Właśnie wirtualnie odwiedziłam Pilzno i faktycznie, jak będzie po drodze to dzieciakom na pewno się spodoba :D Dziękuję :D :papa:

JacYamaha napisał(a):
SVIBANJ napisał(a):Tymonaaaa jutro parzę kawę o 11. Dasz radę ? :D

Nie dała...
:lol: :lol: :lol:
Chłopaki :D rady nie dałam, bo mi do pracy każą chodzić :evil: :D Ale dzisiaj będzie (chyba :? )
:papa:

Lidio, Ładna ta Wasza "próbka" zdjęć :D Szczególnie widok z wieży, na której faktycznie nie byliśmy, bo te Dacie na rynku za długo oglądaliśmy :D

Sybin zachwycił, Sighisoara rozczarowała. (...) Po kilku zdjęciach daliśmy sobie spokój z szukaniem fajnych zakamarków w Sighisoarze.[/quote] Mielismy podobne odczucia. Nam też Sybin się bardzo podobał, a w Sigisoarze po prostu byliśmy.

Lidia K napisał(a): Pozdrawiam dzielnych małych podróżników. Zwiedzanie z nimi to czysta przyjemność. Coraz więcej pozwalają rodzicom zobaczyć. Wspaniałe dzieciaki.
Dziękuję w imieniu Maluchów :D Chodź z drugiej strony jest też tak, że zaczynają już mieć swoje ściśle sprecyzowane poglądy na spędzanie wakacyjnego czasu,a my staramy się je spełniać, dlatego min. wizyta w Sozopolu.

Lidia K napisał(a): właściwie mogłoby otrzymać drugi człon: ....... śladami PAPa :lol:
Znam to uczucie a raczej odczucie :D Tylko my wędrowaliśmy jeszcze śladami PiotrkaB i jednym Waszym śladem :D

Lidia K napisał(a):Ja wytrzymać i utrzymać w tajemnicy tych letnich wrażeń
i bardzo dobrze, bo to znaczy, że Wasza relacja tuż ,tuż :D A mnie tu ciekawość zżera :D
:papa:

pozdrawiam serdecznie
RobZel
Croentuzjasta

Postnapisał(a) RobZel » 29.09.2009 14:52

I ja przyłączę się do zachwytu - gratuluję :) i pozdrawiam.

PS. Czytam i czytam i czytam (również wielokrotnie PAPa) i jednak coraz bardziej jestem rumuńskiej koncepcji 2010 :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.09.2009 16:42

Tymona napisał(a):Chłopaki :D rady nie dałam, bo mi do pracy każą chodzić :evil:

Dzisiaj w "Dzienniku Polskim" był artykuł o następującym tytule

Uwaga ! Praca szkodzi zdrowiu !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Zdradziecki rekonesans - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone