weldon napisał(a):jober19 napisał(a): Chorwaci lubią Polaków i uważają, że mamy wiele wspólnego.
A, tak z ciekawości, co?
Poczytaj.
.png)
Rysio napisał(a):weldon napisał(a):jober19 napisał(a): Chorwaci lubią Polaków i uważają, że mamy wiele wspólnego.
A, tak z ciekawości, co?
Poczytaj.
.png)
te kiero napisał(a):jak nie zapomną win, zła to kiedyś powrócitylko czy da się zapomnieć winy i zło
.png)
jober19 napisał(a):te kiero napisał(a):jak nie zapomną win, zła to kiedyś powrócitylko czy da się zapomnieć winy i zło
Mostar.. 50% Chorwatów, 50% Bośniaków... Jeszcze 5 lat po wojnie w mieście było niebezpiecznie.. Tego co tam się działo nie da się zapomnieć.. tym bardziej, że Chorwaci mają chrapkę na część Bośni, a Bośniacy dobrze pamiętają zabójstwa popełnione przez Chorwatów.. no i jeszcze ten most nieszczęsny co im zburzyli...
.png)
.png)
.png)
te kiero napisał(a):mam nadzieję, że na tym się skończy, bo w przeciwnym razie nici z dokładniejszego zwiedzenia BIH
.png)
te kiero napisał(a): z tego wynikałoby, że najlepszym rozwiązaniem byłoby pokojowe ustalenie nowych granic, wg dziś zajmowanych obszarów, pod warunkiem, że enklawy jak Graćanica czy lewa część Kosovskiej Mitrovicy zostałyby wysiedlone(
.png)
te kiero napisał(a):myślę tak sobie już czasem o urlopiku 2013 i planuję różne miejsca, które chciałbym odwiedzić i mam pytanie czy był ktoś w Potoćari 11.07.....r lub w okolicach tego okresu? dla obeznanych z tematem nie muszę tłumaczyć o co chodzi; interesuje mnie jak w tym czasie z noclegami w Sarajewie, ruchem na drogach i miejscem na parkingach przy Sre. Memorial Center

(może kogoś dziwi, że na urlop planuję coś takiego, ale mam swoje powody)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko