Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zapytanie o Rogoznice lub Primosten :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ona wrocław
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ona wrocław » 28.06.2007 10:33

Witam wszystkich miłośników Chorwacji:) Bardzo dobrze Was rozumiem bo ja również wracam tam co wakacje:)
Słuchajcie mam pytanie..chcielibyśmy sie wybrać do Rogoznicy albo Primosten..możecie coś polecić?byliście tam? wiecie moze cos o tych uroczych miejscach!?

W zeszłym roku trafiliśmy do Solarisu koło Szibenika i w sumie nie było aż tak rewelacyjnie, wiec teraz jedziemy w ciemno na własną rękę...

Pozdrawiam
Justyna

ps. bede wdzięczna za odpowiedzi.. :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.06.2007 12:49

ani rogoznica ani primosten mnie nie zachwicily;/
rogoznica zwykla miescina, primosten miasteczko z klimatem ale obszar widkowy nie specjalny!
wogole tamte rejony cro nie zachwycaja..
najlepiej wybrac na polnocy wyspe krk a na poludnie polecam riwiere makarska!!!!
tam Brela, Tucepi, Podgora!
a widoki cos wspanialego...te gory polaczone z morzem;)
nawet sie nie zastanawiaj i jedz na riwiere a zobaczysz ze warto:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.06.2007 13:23

:wink: Mmam małe pytanko do Pani już mgr - dlaczego w poście nazwy Brela,Tucepi,Podgora pisane są z dużej litery, a pozostałe nazwy miast z małej litery.
Czy dlatego, że Cię nie zachwyciły - piszesz je małymi literami :?:
:hut: :papa:
Marisa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marisa » 28.06.2007 16:49

ines napisał(a):ani rogoznica ani primosten mnie nie zachwicily;/
rogoznica zwykla miescina, primosten miasteczko z klimatem ale obszar widkowy nie specjalny!
najlepiej wybrac na polnocy wyspe krk a na poludnie polecam riwiere makarska!!!!

Dokładnie twierdzę to samo tylko Riwiera Makarska.Byłam i w Brodaricy (znam Solaris) i w Primosten ale to naprawdę nie to samo.Polecam Makarską,Tucepi,Baska Voda napewno będziesz zadowolona.Pozdrawiam.
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 28.06.2007 22:07

ona wrocław napisał(a):Witam wszystkich miłośników Chorwacji:) Bardzo dobrze Was rozumiem bo ja również wracam tam co wakacje:)
Słuchajcie mam pytanie..chcielibyśmy sie wybrać do Rogoznicy albo Primosten..możecie coś polecić?byliście tam? wiecie moze cos o tych uroczych miejscach!?

W zeszłym roku trafiliśmy do Solarisu koło Szibenika i w sumie nie było aż tak rewelacyjnie, wiec teraz jedziemy w ciemno na własną rękę...

Pozdrawiam
Justyna

ps. bede wdzięczna za odpowiedzi.. :D

Skoro byłaś koło Sybenika i już widziałaś Krka, Kornati i Trogir to teraz tylko Riviera Makarska.
Ja znowu odwrotnie w tym roku Primosten lub Pakostane.
latino
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) latino » 28.06.2007 22:53

ines napisał(a):ani rogoznica ani primosten mnie nie zachwicily;/

Dobrze że napisałać że Ciebie nie zachwyciły. Mnie nie zachwyciła riviera makarska , a już na pewno nie Krk. Jeżeli wyspy na północy , to tylko Mali Losinj.
Czytam już któryś Twój post i znajduję tylko jedno makarska , makarska , makarska , bleeeee.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 28.06.2007 23:14

miało być o zaletach Rogoznicy i Primosten, a tu same wady, dziwne, że są ludzie co chcą tam jechać :twisted:
ona wrocław
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ona wrocław » 29.06.2007 12:02

Dziki j23 za wstawienie sie za mną:)
Makarską juz zwiedziałam... w zesżłym roku zrobiliśmy sobie wycieczkę w tamte rejony... :D
Ten region Chorwacji czyli Primosten i Rogożnica tez maja swój urok... piliscie rakije kupioną od "chłopa"......????
Pozatym jedziemy samochodem w ciemno i napewno nie bedziemy isedziec w jednym miejscu:)
Posiadacie moze jakies namiary na noclegi prywatne w interesującej mnie okolicy

http://elesdia.res.pl/primosten.htm oto link, gdzie znajdują sie zdjęcia Primosten... tez jest ślicznie i urolkiwie
Pozatym tam można sie nieźle zabawic...słyszeliście o tej dyskotece, która sie tam znajduje??
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2007 12:18

meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 29.06.2007 15:46

A ja uważam, że każdy ma taki swój ulubiony zakątek, który dla niego jest naj, a dla drugiej osoby może byc całkowicie nieatrakcyjny. To co się komu podoba jest tak subiektywnym odczuciem, że trudno jest polecić komuś jakieś miejsce pisząc że będzie stworzone dla tej osoby. Zawsze też należy wiedzieć czego tak naprawdę ktoś oczekuje - widoków, zabawy, ciszy i samotności, drobnych kamyczków, czy skalnego klifu, otwartego morza czy widoku z wyspami, itd? Ja jestem wielbicielką Primosten i dla mnie to miasteczko spełnia praktycznie wszystkie oczekiwania, ale wiem że innym może się ono całkowicie nie podobać i wcale mnie to nie drażni i nie będę na siłę przekonywac kogoś że to miejsce jest lepsze czy gorsze od innych. Dla mnie widok otwartego morza i fale są nadrzędne nad widokiem szczytów za plecami, a możliwość schowania się w skałkach na plaży jest lepsza od leżenia na "płaskiej" plaży. Ale inni właśnie te rzeczy cenią najbardziej. Też byłam na Riwierze Makarskiej bo nawet planowałam pobyt w Tucepi, ale niestety to miejsce nie było tym o którym ja marzyłam. Góry wspaniałe to fakt i widoki wyśnione, ale jednak.... ja po prostu kocham chyba Primosten i tyle. A widoki w Chorwacji wszędzie są piękne i na południu i na północy. Ja w tym roku muszę nadrobić jeszcze ten Hvar, o którym też marzę, choćby podczas wycieczki w trakcie pobytu.
A wszytkim tym którzy chcą wybrać miejsce polecam oglądanie zdjęć. Te najlepiej odzwierciedlaja okolicę. Natomiast o inne walory trzeba już dopytywać, ale dookreślając czego tak naprawdę się szuka. I nie obrażajcie się na nikogo kto krytykuje jakieś miejsce! Przecież każdy może mieć własne zdanie, no i dobrze że mamy te zdania różne - bo jak pomieścilibyśmy się w jednym miejscu :wink: ?.
Pozdrawiam wszystkich.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 29.06.2007 16:31

Całkowicie popieram Meeg. Ja w Rogoznicy byłam w zeszłym roku i wróciłam naprawdę zadowolona. Primosten też bardzo mi się podobał. Natomiast niewyobrażam sobie np urlopu w miejscu gdzie przez miasteczko turystyczne o co gorsza przy samej plaży przebiega Jadranka. Każy wybiera to co lubi i co mu odpowiada.
Moim zdaniem będziesz zadowolona z wakacji w którejś z tych miejscowości. Primosten jest większy od Rogoznicy ma chyba więcej atrakcji rozrywkowych. Rogoznica natomiast ma bardzo dużą marinę z przepięknymi jachtami. W obu jednak miejscowościach właśnie najbardziej podobał mi się widok na otwarte morze.
Ja w tym roku najprawdopodobniej wybiorę Hvar.
Życzę udanego pobytu :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 29.06.2007 22:13

Po pierwsze nie Makarska tylko Riwera Makarska,a to dla mnie duza roznica!
Chyba jednak nie czytales wszystkich moich postow...
Bylam praktycznie w calej cro i dlatego polecam miejsca ktore mi sie najbardziej podbaja...czyli wyspa KRK, Cres , Hvar ,Brac i wlasnie riwiera makarska- nie wspominajac o Dubrovniku!
to chyba normalne ze polecam to co mnie zachwycilo...
na riwierze sa piekne miasteczka, a kto wybiera mieszkanie przy ulicy to juz jego probelm.
Primosten jest dla mnie przereklamowane...jedyne to super widok z drogi..dalej sie konczy...
miasteczko na 2dni zwiedzania i tyle..choc ma swoj klimat...
wiem ze czesc ludzi podziela ta opinie a czesc nie..to chyba normalne...
ja mam taka opinie i jej nie zmienie..kazdy ma inny gust, wiec drazni cie to ze mam inny od ciebie?..

Jesli masz problem to poprostu na przyszlosc radze omijac moje posty bo bedzie ci sie zawsze robilo bleeeeeeeee!!!!
Cieplo Pozdrawiam!!!:)
aprokop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprokop » 30.06.2007 09:27

Na poparcie postów
Obrazek
derobson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) derobson » 09.07.2007 11:56

Primosten jest chyba ladniejszy, to jedno z najladniejszych miejsc w ktorym bylem w Chorwacji, i tamtejsza plaza przy hotelu ( ale golniedostepna i bezplatna) jest chyba lepsza niz to , co mozna zastac w Rogoznicy , no ale to rzecz gustu
aga.mac
Globtroter
Primosten - absolutnie warto

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga.mac » 09.07.2007 12:22

Rok temu podczas 6-tej wyprawy do Cro trafiliśmy do Primostenu, na camp Adriatic. Super miejsce, choć tłok duży i o miejsce trzeba walczyć, ale jest to wynagrodzone. Widok na otwarte morze, bez wysp, a samo miasteczko przeurocze i ten cmentarz na szczycie.
Wiem od zaprzyjaźnionych żeglarzy, że z morza wygląda jeszcze piękniej.
Co ważne - dla wielu - mimo sezonu w miasteczku czuje się pewną kameralność - bez wielkich tłumów. Zastanawiam się, czy wracać tam już w tym roku, czy jeszcze poczekać.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone