Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Załamana

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
demi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi » 01.04.2011 13:25

Przepraszam, że swoją frustracje wylałam na łamach tego forum, ale pierwszy raz spotkałam sie z tak długim treminem realizowania przelewu oraz totalnym brakiem zaintresowania klientem.

Mam nadzieje, ze będzie tak jak mówicie.
Pozdrawiam Serdecznie
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 01.04.2011 13:59

Jak widzę Villa Mika jest oferowana przez szereg portali pośredniczących, większych biur i innych pośredników.

Nie sądzę, by ktoś narażał się na odpowiedzialność za ewentualne oszustwo, przy tak szeroko zakrojonej działalności gospodarczej i tak niewielkiej kwocie.

Bulwiasty nos Stiopy podpowiada, że winne są Banki.

Znajdź pieniądze, a rozwikłasz zagadkę.

Życzę spokoju i pozytywnego zakończenia.

pzdr

PS. Też wysłałem pieniądze i czekam. Ma razie lajcik :) , koło środy zacznę się martwić.
jogi66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi66 » 01.04.2011 19:57

Miałem podobny dylemat ale po 8 dniach od przelewu przyszła informacja o rezerwacji.Teraz zostało mi tylko oczekiwanie na wyjazd i planowanie trasy.
Myśl pozytywnie nie wszyscy są złodziejami. :D
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 10.04.2011 12:51

I co? Jaki finał tej historii? Zaliczka dotarła? Mam nadzieję, że wszystko OK :)
menadzer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) menadzer » 11.04.2011 12:31

Czekamy na finał :)
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 11.04.2011 13:11

Daleki jestem od spiskowej teorii dziejów, ale ja też mam problem z potwierdzeniem przelewu.

Przelew przez mbank, data operacji 31.03.
Data przyjęcia do realizacji 05.04. :?:
Status operacji na dzień dzisiejszy (11.04): nie rozliczona.

Od Chorwata brak potwierdzenia. Cosik z tymi Bankami nie teges, bo nie podejrzewam drugiej strony o niegodziwość, zwłaszcza, że przynajmniej 2 forumowiczów napisało z tego apartamentu relacje. :?

pzdr
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.04.2011 13:20

A pieniądze wysłane znienawidzoną Poczta Polską dn. 2 lutego właściciele app. mieli w rękach 4 lutego i w tym samym dniu miałem od nich potwierdzenie rezerwacji na poczcie :)
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 11.04.2011 13:42

Niektóre banki lubią trochę "poobracać" :)
A tak poważniej:
Ja wysyłam zaliczki od lat z tego samego banku, czasami do tego samego odbiorcy i... kasa wędruje różnie - raz szybciej, raz wolniej (od dwóch do kilkunastu dni). Ważne, że zawsze dociera :)
Czego, oczywiście i Wam życzę :)
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 11.04.2011 13:51

Wg mBanku przelew od przyjęcia do realizacji, może iść do 8 dni.
Licząc od 05.04. to max. 13.04.

Najbardziej irytujące jest czekanie i brak zwrotnej informacji. Tak do końca nie wiem, czy apartman jest zarezerwowany, czy nie.

Trzeba rzeczywiści iść do kantoru, zakupić ojro i via PP wysłać.

pzdr
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 11.04.2011 15:41

Stiopa napisał(a):Wg mBanku przelew od przyjęcia do realizacji, może iść do 8 dni.
Licząc od 05.04. to max. 13.04.

Nie dramatyzuj - ja w mbanku drugi raz z rzędu płace i nie było problemów. Jeżeli wziąłeś obie opłaty na siebie to trochę poczekasz na rozliczenie przelewu. U mnie wyglądało to tak:
Wysłanie przelewu: Data księgowania: 2011-01-25
PRZEL.WAL.WYCH. KOSZT BENEFICJENTA - Data księgowania: 2011-03-16
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 11.04.2011 22:04

Ale w sprawie najbardziej interesującej odpowiedzi...cisza.
demi, please, jest happy end czy nie? :)
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 12.04.2011 08:00

Akurat mnie mbank nie zawiódł. 23.03(sr) wniosek o przelew, 25.03(pi) ze zrealizowane, 28.03(pon wieczorem) potwierdzenie od właścicieli że doszło. Kasy za opłaty banków 3-cich jeszcze nie naliczyło ;)
wydaje mi sie ze to te banki trzecie (kto wie ile ich tam po drodze jest) przełużają czas operacji ;)
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 13.04.2011 11:17

Trochę nie na temat, ale skoro był temat poruszony, to napiszę co i jak:

- Zuch Mołodiec (ten co to przelew za Stiopę robił :wink: ) okazał się OK
- mBank okazał się OK
- Bank Chorwacki okazał się OK
- Igor okazał się OK

Gdzie zatem, pewnikiem po cichu pytacie, diengi są ?

Wyjaśniam zatem.
Kocham ten południowy luz :lol:

Dear Igor (ten co to jego jest apartman) najnormalniej, po prostu i zwyczajnie, z a p o m n i a ł mi przesłać maila zwrotnego z potwierdzeniem, że ojro jest na jego koncie. :D

Więc moi mili druzja, Stiopa jedzie na podbój hrvatsko (czy jakoś tak..), do Bratusia.

pzdr

PS. Przelew kosztował 25 zł.
demi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi » 17.04.2011 14:16

Witajcie,

dopiero dzisiaj dostałam odpowiedź i potwierdzenie rezerwacji...

Podobno nie jest to błąd banku, bądź jego problem ( spr w swoim banku pieniądze dawno doszły).

Kobieta, właścicielka apartamentów, napisała mi że musiała wyjechać do Zagrzebia, bowiem jej ojciec był w szpitalu.

Owszem problem rodzinny, ale w dobie dzisiejszych urządzeń troche nieodpowiedzialne.

Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.04.2011 17:12

Demi, bez przesady... a czy każdy prawdziwy góral z Zakopca (nie mówię o tych, którzy profesjonalnie prowadzą niemałe pensjonaty, ale o zwyczajnych gospodarzach, którzy wynajmują pokoje turystom) postępuje wedle standarów biura podróży? Coś mi się wydaje, że nie....
Poza tym chyba niewiele wiesz o południowcach i nie poczytałaś wątków "zaliczkowych" na forum...
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone