Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakupy w Chinach - co kupujecie?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak
Re: Zakupy w Chinach - co kupujecie ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 01.02.2019 09:59

Janusz Bajcer napisał(a):W Vova dwa razy zamawiałem zegarek.
Za pierwszym razem przysłali inny niż w zamówieniu, po reklamacji kasa została zwrócona.
Za drugim razem zegarek nie dotarł, również po reklamacji kasa wróciła na konto.

Możesz się jeszcze zdziwić i ten drugi może jeszcze dojechać, miałem już takie przypadki :). Towar gdzieś ginął, reklamacją złożona i kasa z powrotem, a tu po 2-3 miesiącach jest towar.

Tak na szybko mogę Wam polecić:

1. Polecany tutaj przez wszystkich uchwyt do telefonu tyle, że dużo taniej niż na allegro.
https://www.aliexpress.com/item/Car-Pho ... 2bd2ctRLQH

2. Bardzo szybka ładowarka w standardzie Qualcomm Quick Charge 3.0
https://www.aliexpress.com/item/Suntaih ... 3a1a0J5iWW
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2019 10:25

Taką zabawke do portu z udzwigiem do 20KG.

https://pl.aliexpress.com/item/42mm-60m ... 8ea4b64-20

Janusz Bajcer napisał(a):Dotyczy to tylko zegarka, wcześniej zamawiałem jakieś trzy drobiazgi - doszły.

Zakupy na Ali.. robię od około 3 lat. Trzy razy były problemy z dotarciem towaru. Zawsze dostałem zwrot kasy na konto.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2019 12:38

yzedef napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):W Vova dwa razy zamawiałem zegarek.
Za pierwszym razem przysłali inny niż w zamówieniu, po reklamacji kasa została zwrócona.
Za drugim razem zegarek nie dotarł, również po reklamacji kasa wróciła na konto.

Możesz się jeszcze zdziwić i ten drugi może jeszcze dojechać, miałem już takie przypadki :). Towar gdzieś ginął, reklamacją złożona i kasa z powrotem, a tu po 2-3 miesiącach jest towar.

No i zamówiony zegarek został dostarczony.
Napisałem emaila do VOVA z zapytaniem co dalej, skoro kasa zwrócona - dostałem odpowiedź.

Drogi Kliencie,
Dziękuje za Twój email.
Ze względu na wysoki koszt wysyłki nie musisz już zwracać przedmiotu. Zachowaj i weź to jako prezent od nas.
Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami.
Dziękujemy za wybranie VOVA.com

:D :oczko_usmiech:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 23.04.2019 15:11

Fajny bajer do sterowania różnymi rzeczami z telefonu z dowolnego miejsca z internetem, urządzenie bardzo małe. Fajna aplikacja pozwalająca tworzyć różne scenariusze zależne np. od pogody na zewnątrz, wschodów i zachodów słońca.
https://www.aliexpress.com/item/NEO-COO ... 4c4dB1kY7u
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 23.04.2019 16:02

Adapter do lodowki turystycznej-bardzo tani i przydatny,moge polecic,chociaz przesylka z Chin(za darmo)trwala cos ok.3 tyg.

https://www.ebay.de/itm/Stecker-Auto-Ad ... 41f28b5b24
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.04.2019 14:39

przyszły mi szkło hartowane do tabletów i telefonów, naklejki na telefon/ opakowania na tablety i telefony, skarpety kolarskie ocieplacze na buty kolarskie wszystko ok. i w dobrych naprawdę cenach. Zamówiłem też kolejne części rowerowe :)
jaworznianie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaworznianie » 04.05.2019 23:42

Co kupuje za Uralem?

głównie sprzęt rowerowy, koszulki, akcesoria, lusterko, GUB G-88 , lampki i inne gadżety
przebrania erotyczne i śmieszne wdzianka i inne tego typu "akcesoria"
karty pamięci

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.03.2020 23:30

Czy w kilku ostatnich miesiącach ktoś coś kupował ... :?:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 12.03.2020 23:44

Kumplowi jeszcze 2 tygodnie temu jakaś paczka przyszła normalnie. Szła 5 tygodni to raczej byla bezpieczna :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.03.2020 08:57

Janusz Bajcer napisał(a):Czy w kilku ostatnich miesiącach ktoś coś kupował ... :?:

Miesiąc temu kupiłem gimbal
https://www.zhiyun-tech.com/CRANE3LAB/en
Zestaw Master, za który u nas trzeba dać 5K , kosztował mnie 3100 PLN.
Chińczyk miał wysłać zamówienie z UK, wysłał z HongKongu. DHL oclił i doliczył Vat - razem 750 PLN. Chińczyk elegancko zwrócił kasę za podatki. Nic tylko handlować :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 06.05.2020 19:00

Używał ktoś takiej drukareczki przenośnej ?, takie karteczki wydają się fajną zabawką dla dzieci, format niewielki ale wszystko jest kieszonkowe a przez to podręczne. Jak coś ktoś to dzięki za info.
https://www.aliexpress.com/item/4000182 ... 32JuR&mp=1
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.02.2021 12:26

Przyszły mi kierownice karbonowe i sztyce pod siodłowe :) Tytanowe i aluminiowe śrub, super lekkie pedały do szosy (Time)+dodatkowe bloki, klocki hamulcowe. Te pedały przyszły mi niestety za 3 razem, 2 wcześniejsze zakupy zakończyły się sporami i zwrotem pieniędzy. Odnoszę wrażenie, że czas wysyłki się wydłużył.
Co ciekawe zatrudnili polskich konsultantów więc można zamiast z maszyną (Eve) pogadać z żywym człowiekiem :) Ostatnio się śpieszę z zakupami nawet na zapas zanim wejdzie podatek co znacznie podwyższy cenę.
Najdroższa rzecz jaką kupiłem kosztowała niecałe 400pln i jak dotychczas nie miałem kłopotów z cłem :)
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.