Franz napisał(a):maslinka napisał(a):Zbliżamy się do Czech, gdzie zrobimy następny przystanek - w Mikulovie
To też będzie ładne miejsce.
Ładne
.png)
Franz napisał(a):maslinka napisał(a):Zbliżamy się do Czech, gdzie zrobimy następny przystanek - w Mikulovie

) .png)
maslinka napisał(a): Granicę (zamiast w Mureck'u) przekraczamy w Bad Radkersburg (słoweńskiej Radgonie).
Już w tamtym roku, kiedy wracaliśmy z Chorwacji, spodobało mi się to miasteczko i chciałam się tu kiedyś zatrzymać. Dzisiaj jest dobra okazja![]()
Bad Radkersburg to niewielkie (około 1,4 tys. mieszkańców) austriackie uzdrowisko. Zapraszam na spacer po miasteczku.
.png)
marsylia napisał(a):Wszystko ładnie, wszystko pięknie, ale decydując się na taką wycieczkę, prawdopodobnie w ostatniej chwili zmieniłabym miejsce docelowe![]()
więc tym bardziej szacun Maslinko dla Was![]()
dangol napisał(a):Ładne, no i dla mnie pełne wspomnień, chociaż nie zawsze wesołych... Ale że te miłe były właśnie z pierwszomajowego weekendu, więc z radością "zwiedzę" Mikulov w Waszym towarzystwie
slapol napisał(a):Taka alternatywa może być bardzo przydatna nawet w okresie wakacyjnym, gdy:
- jest sobota (zmiana turnusów wakacyjnych),
- korek w Macelj sięga kilku kilometrów, ...lub
- gdy wyczyściłeś(łaś) kartę credit do zera, zatem nie jedziesz przez Lučko "only card", odstałeś swoje na "cash" i w perspektywie czeka korek przez HR-SLO...
- gdy w aucie padła sprężarka klimatyzacji, w słońcu jest + 40, jedyna ochłoda to zimny łokieć i czeka Cię korek....(to indywidualne przypadki...ale się zdarzają....)
te kiero napisał(a):ogólnie lubimy tę drogę - jadąc na spokojnie - od Varażdina aż do Ilz przez Radgonę
.png)

.png)
.png)
maslinka napisał(a):Kończy się też nasza dosyć spontaniczna wycieczka do Zagrzebia.
.png)

.png)
tony montana napisał(a):W Mikulovie byłem kilka razy, w tym dwa razy na obiadku, klimatyczne miasteczko
tony montana napisał(a):Ale Ty, Agnieszko, z roku na rok coraz młodsza - choćby na tym zdjęciu!
tony montana napisał(a):Pozdrowienia, mam nadzieje, że masz już plany wakacyjne
Franz napisał(a):Miło z Wami się podróżowało.
My spędziliśmy w Zagrzebiu zaledwie kilka godzin, więc z przyjemnością poszerzyłem dzięki Wam swoje spojrzenie na to miasto.
Ewa i Piotr napisał(a):Dzięki za relację - dopisujemy do planów stolicę Cro- warta zwiedzenia , a nie tylko przejazdu w drodze na wybrzeże .

.png)
.png)

.png)
Magda O. napisał(a):w trakcie pobytu na wybrzeżu zawsze szkoda nam każdego dniaspieszymy prosto nad Jadran, a potem nie starcza już czasu na nic poza powrotem prosto do domu...
ruzica napisał(a):Maslinko, a co nie jest pozytywne w młodym wyglądzie? Dla mnie to chyba tylko to, że mi nie chcą piwa sprzedawaćWszędzie muszę biegać z dowodem, choć osiemnastka była 14 lat temu
![]()
ruzica napisał(a):Fajnie było z Wami w Zagrzebiu, może kiedyś zrobimy sobie wypad będąc gdzieś na północy chorwackiego wybrzeża-np. przy okazji brzydszej pogody.![]()

maslinka napisał(a):
Zagrzeb jest tego wart