Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zagadka,ale wiadomo,że CROMANIAK potrafi!

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2015 09:00

ASIULA HK napisał(a):Skoro piszesz do mnie...personalnie, tak to odbieram.
Czy rozumiesz, nie wiem :roll: , ale skoro tak twierdzisz...
Dokładnie, wolny kraj ... tu pełna zgoda.

Nie mam ochoty się z Tobą kopać...bo nie ma o co..
Ale skoro piszesz że idziesz szukać kultury ....to dajesz coś do zrozumienia....
I masz obiekcje że Ci ktoś odpisał...
Masz patent na rację i kulturę...? Gratuluję dobrego samopoczucia...
Czy to może reakcja obronna i solidarnościowa z bossem...??
Teraz masz prościej....
I personalnie....
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 16.09.2015 09:15

Alias21 napisał(a):
ASIULA HK napisał(a):Skoro piszesz do mnie...personalnie, tak to odbieram.
Czy rozumiesz, nie wiem :roll: , ale skoro tak twierdzisz...
Dokładnie, wolny kraj ... tu pełna zgoda.

Nie mam ochoty się z Tobą kopać...bo nie ma o co..
Ale skoro piszesz że idziesz szukać kultury ....to dajesz coś do zrozumienia....
I masz obiekcje że Ci ktoś odpisał...
Masz patent na rację i kulturę...? Gratuluję dobrego samopoczucia...
Czy to może reakcja obronna i solidarnościowa z bossem...??
Teraz masz prościej....
I personalnie....

To już na prawdę moje ostatnie słowo w temacie, bo sił mi brak. :roll:
Żadnych objekcji nie mam, zapytałam tylko do kogo był kierowany Twój wpis, to tyle.
Nie pisałam, ze mam na coś patent, to Twoja interpretacja. Tak samo jak interpretacja mojego wpisu odnośnie "szukania kultury".
Nie muszę się bronić, bo nie mam przed kim i nie mam żadnego bossa - chyba adresy pomyliłeś :lol:

Muszę Cię zmartwić, mam bardzo dobre samopoczucie, bo mam dystans, nie tylko do siebie.
Życzę więcej luzu, nie tylko Tobie :papa:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 16.09.2015 09:26

Przepraszam, że przeszkadzam, ale interesuje mnie ta wypięta pani z zagadki, tzn. miejscowość, w której się wypina. Czy to jest na pewno w Chorwacji?
SgwdYrEira
Cromaniak

Postnapisał(a) SgwdYrEira » 16.09.2015 11:20

walp napisał(a):Przepraszam, że przeszkadzam, ale interesuje mnie ta wypięta pani z zagadki, tzn. miejscowość, w której się wypina. Czy to jest na pewno w Chorwacji?

Waldku, ta niewiasta wcale nie jest wypięta, jest pochylona, tzn. pochyla się 8)
Co do Twojego pytania, czy ma to jakiekolwiek znaczenie? :mrgreen:
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 16.09.2015 13:23

Bocian napisał(a):To on jest prekursorem głupawych jak dla mnie zagadek.

Ty wszędzie gdzie wejdziesz...robisz zadymę :roll:
...był jakiś czas spokój i Ty nie możesz wtrzymać gdzie ludzie potrafią dobrze się bawić na luzie
...już ci napisałem , że jesteś niereformowanym i dla ciebie takie zagadki są jakie są :wink:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 16.09.2015 14:11

mervik napisał(a):
Bocian napisał(a):To on jest prekursorem głupawych jak dla mnie zagadek.

Ty wszędzie gdzie wejdziesz...robisz zadymę :roll:
...był jakiś czas spokój i Ty nie możesz wtrzymać gdzie ludzie potrafią dobrze się bawić na luzie
...już ci napisałem , że jesteś niereformowanym i dla ciebie takie zagadki są jakie są :wink:

Aferę w tym wątku robisz wyłącznie ty i twoi kolesie poprzez niestosownie się do ogólnie przyjętych zasad w tym wątku. Nie rób z siebie świętoszka bo wszystko jest do wglądu, strony są podane gdzie ty albo kolesie wstawiali kolejne zagadki bez rozwiązania poprzedniej. Wszyscy właśnie dobrze się bawili do czasu aż ty i kolesie spier... atmosferę w tym wątku. Po co to robicie? To już wasza sprawa. Podaj gdzie jako pierwszy zachowałem się niezgodnie z przyjętymi tu zasadami. A zasady są proste. Jest zagadka i następna pojawia się po rozwiązaniu poprzedniej. Grasz świętoszko to graj ale nie moim kosztem :)
Typowa na forum zagrywka, złodziej krzyczy "łapać złodzieja" :) :)
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 16.09.2015 14:46

Znowu zaczynasz odwracać kota ogonem....mażesz się jak dzieciak w piaskownicy :D
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 16.09.2015 15:07

Wracając do zagadki, tej pierwszej pominiętej przez kwiat forumowy, aby zakończyć ten temat bo bez sensu pisać z nikim, to przypominam: Jest to beczka w podrumie. Beczka na crno vino. Pojemność to 10 tysięcy litrów. I podrum jest w Baranji. Drewno pozyskiwane na beczkę jest z lasu Spačva.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 16.09.2015 17:47

SgwdYrEira napisał(a):
walp napisał(a):Przepraszam, że przeszkadzam, ale interesuje mnie ta wypięta pani z zagadki, tzn. miejscowość, w której się wypina. Czy to jest na pewno w Chorwacji?

Waldku, ta niewiasta wcale nie jest wypięta, jest pochylona, tzn. pochyla się 8)
Co do Twojego pytania, czy ma to jakiekolwiek znaczenie? :mrgreen:

Obrazek
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 16.09.2015 18:27

Bocian napisał(a):Co to i gdzie to można zobaczyć?
Obrazek

mozna zobaczyć to tu :mrgreen: :
_DSC5666.jpg

_DSC5673.jpg

a jest to kopuła czołgu ( jaka jest fachowa nazwa, nie wiem ) :D
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 16.09.2015 18:37

Sylwetka... napisał(a):kopuła czołgu

Wieża ... myślę :wink:
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 16.09.2015 19:01

ASIULA HK napisał(a):
Sylwetka... napisał(a):kopuła czołgu

Wieża ... myślę :wink:

ino lufy brok :wink:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 16.09.2015 20:17

Brawo :) To oczywiście wieżyczka czołgu JNA który został zniszczony na alei zwanej Trpnjska Cesta. To droga prowadząca do Vukovaru. Tak jak Sylwia napisała jest prezentowana w Spomen dom hrvatskih branitelja.
Sylwia a co z beczką? Chyba tam byliście? A może i nie :)
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 17.09.2015 06:11

Bocian napisał(a):Sylwia a co z beczką? Chyba tam byliście? A może i nie :)

Nie, nie byliśmy, ale może to jest beczka znajdująca się w największej winiarni w Baranji, Vinski Podrum „Belje” w Kneževi Vinogradi

bo jeszcze jest w Erdut, największa beka i wpisana do Księgi Rekordów G.....
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 17.09.2015 07:06

Tak to Belje :-) Największy podrum w Cro. Dorównuje a i wiele przewyższa tych europejskich. Winiarnia produkuje 4.5 mln litrów wina rocznie. W podrumie trzymane są crne vina w beczkach debowych. Są także barrique. I największy skarb, 20 tys lezakujacych butelek w tym najstarsza z 1949 roku. Dwupoziomowy obiekt niezmieniany od jego początku. Stała temperatura i wilgotność. Można zwiedzić za 15 kun po umówieniu się. Oprowadza sympatyczny pan Tomas. Na koniec płatna degustacja i ewentualna wizyta w sklepie.
Obrazek
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Zagadka,ale wiadomo,że CROMANIAK potrafi! - strona 630
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone