Jeszcze raz: "Przejścia graniczne zlikwidowano po przystąpieniu do strefy Schengen".
Widział ktoś drogowe przejścia graniczne, które nie jest przejściem granicznym?
Jeżeli kogoś to wciąż myli, to niech przestanie czytac wikipedię lub ją poprawi
.png)
.png)
.png)
faziolot napisał(a):Jakaś prowokacja chyba.
Przekraczanie granicy pomiędzy państwami w Schengen odbywać się może wszędzie (z małymi ale to naprawdę małymi wyjątkami). Przejścia drogowe/graniczne to jedynie element infrastruktury drogowej (tam gdzie ich nie wyburzono oczywiście).
Pozdrawiam
.png)
szakal36 napisał(a):Dwa lata temu jechałem przez Mikulov. W ubiegłym roku przez Breclav. Ta druga trasa bardziej mi odpowiada. Jest szybsza i wygodniejsza. W tym roku te przez Breclav.
.png)
.png)
.png)
krzych222 napisał(a):Będe jechał tą trasą w Czerwcu okkło północy i mam bardzo istotne pytanie:
Czy jest po drodze jakiś zajazd gdzie można dostać dobre huskie knedle z karkovicką?
Kilka lat do tyłu jeździłem przez Znojmo i tam miałem wypróbowaną knajpę.
Zawsze muszę zjeść knedle jak jadę przez Czechy a wg Goole maps przez ten Breclav jest 30 min szybciej.
te płyty są na całym odcinku z Brna do Breclav?
.png)
krzych222 napisał(a):Czy jest po drodze jakiś zajazd gdzie można dostać dobre huskie knedle z karkovicką?
.png)
dids76 napisał(a):Co roku planuję sobie że pojadę na Breclav i jakoś, chyba z przyzwyczajenia zawsze jadę na Mikulov
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi