Były takie wakacje w Cro że nie mieliśmy balkonu
Nie korzystamy z tego z widokiem na morze, bo nie zamierzam być nawet nie honorowym krwiodawcą....
Ten drugi też nie jest zły ,choć wcinają mi się dachy w widok na góry
Dzień tutaj zwyczajowo rozpoczynam na tym wolnym od żrącej nanotechnologii - biorę mapę pod pachę,kubek w dłoń i przy drugiej dolewce mam gotowy plan dnia...
Dzisiaj pogoda wprowadza trochę niepewności i zamieszania
Spoglądam z naszego biesiadnego tarasu na góry i nie wiem co będziemy robić - wiem że prawdziwi nieszczęśnicy znajdują się na kontynencie.....
Cóż....chyba pójdę po chlebek - wrócę i zrewanżuję się dzisiaj śniadaniem przeciem jest samo dobro
Gdy wróciłem-dziewczyny śpią......pokroiłem pieczywko i posmarowałem.....pokroiłem warzywa tworząc vegetables design (co ja mam z tym zmyślaniem....
Wypiłem herbatkę bo....... trzecia kawa przed dziewiątą mogła by mnie położyć...
A one wciąąąż śpiąąą
Ktoś mi tu wciska "kit" że nieustannie kradnę mu błogie wakacyjne godziny przez moje późne powroty....
Zemszczę się - zjem wszystko.....zostawię gary do mycia i pójdę w cholerę i...... cholera wie kiedy wrócę.....
Dobro powoli opuszcza moje serce......
Gdy wchodzę cichaczem do sypialni po portfel i kluczyki moje przenajwiększe-przenajcudniejsze szczęście jest nieszczęśliwe.....
-Odbiło Ci....znów mnie budzisz o nieprzyzwoitej godzinie....
-Jest po dziewiątej...
-Przecież jest ciemno....
-Zgadza się ! Wiszą gradowe chmury i tak ma być do końca tygodnia -pa....
-Gdzie jedziesz ?
-Szukać słońca....
-Sam ?
-Sam !
-A kiedy wrócisz ?
-Jak zajdzie......
Podziałało.....
Wstały.......wypindrzyły się szybko......zjadły śniadanie.....dostałem dwa buziaki.......i w końcu mogliśmy gdzieś pójść.....uff
Widzicie sami że wypocząć mogę tylko w samotności.....taki gigant na......gigancie....
Poszliśmy na naszą plażę dość późno.... cały Sumartin uwziął się dziś na to miejsce.....
I chociaż się rozwiewają, nie zabawimy tu długo - pojedziemy na Vidovą wyglądać za słońcem.....
A Vidova na początku też łaskawa nie była.....ale o tym w następnym odcinku....

.png)

.png)
.
.png)
ale Basia w Polizei w śledczej ewidentnie "robi"