Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
esas24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) esas24 » 02.07.2011 07:33

witam
czy orientuje sie ktoś na temat noclegów w Istrii??za jaką możliwie najmniejszą kasę można wynająć kwaterę???

z góry dzięki pozdro;)
Damian82
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damian82 » 03.07.2011 19:25

Witam wszystkich :)

Za 3 tygodnie wybieram się ze znajomymi (w sumie 10 os.) do Makarskiej, bądź w jej okolice. Stąd moje pytanie:

Czy jadąc "w ciemno" znajdę w rejonie nocleg dla 10 os. Pytam konkretnie o kwaterę prywatną, czyli wynajęcie przykładowo całego poziomu (piętra)?

Czy lepiej szukać na internecie?

Dajcie znać, please :)

Pozdrawiam
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 03.07.2011 19:27

Jedźcie w ciemno!
AniaOP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaOP » 04.07.2011 14:21

Wczoraj wróciłam z okolic Makarskiej, była cała masa wolnych apartamentów, także można śmiało jechać w ciemno.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 04.07.2011 14:41

AniaOP napisał(a):Wczoraj wróciłam z okolic Makarskiej, była cała masa wolnych apartamentów, także można śmiało jechać w ciemno.

Czy możesz napisać dokładniej w jakich okolicach Makarskiej byłaś? Czy możesz przybliżyć jakie ceny za apartamenty w tym sezonie obowiązują? :) Dzięki
Kriskaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriskaz » 04.07.2011 17:09

Damian82
Tak dużą grupą 10 os. możecie mieć problem ze znalezieniem apartamentów w jednym domu,apartamenty będą wolne ale w różnych domach. 8)
ZACIERKA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZACIERKA » 04.07.2011 22:47

Witam. Jestem tu nowa. Tak jak wielu tu ludzi mam obawy co do jazdy w ciemno. Jedziemy pierwszy raz grupą 7 osobową- nasz cel Baska Voda. Jeżeli ktoś był już w tym roku proszę o troszkę info.
Powiem że mam stracha przed wyjazdem :(
aga6919
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga6919 » 05.07.2011 08:16

ZACIERKA napisał(a):Witam. Jestem tu nowa. Tak jak wielu tu ludzi mam obawy co do jazdy w ciemno. Jedziemy pierwszy raz grupą 7 osobową- nasz cel Baska Voda. Jeżeli ktoś był już w tym roku proszę o troszkę info.
witam
my w 4+dziecko jedziemy w ciemno,tez mam lekkie obawy,ale znajoma która wróciła w niedziele z riwiery M. uspokoiła nas mówiąc że bedąc na miejscu szukała apartamentu dla znajomych na koniec lipca i było bardzo dużo miejsc. Pamiętaj że po pierwsze-połowy apartamentów nie ma na necie, a po drugie możecie zawsze czegoś poszukać w okolicach Baski :D
no i na miejscu musicie być bardzo wcześnie rano :) my startujemy 30.07 :D powodzenia
Damian82
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damian82 » 05.07.2011 15:27

Kriskaz napisał(a):Damian82
Tak dużą grupą 10 os. możecie mieć problem ze znalezieniem apartamentów w jednym domu,apartamenty będą wolne ale w różnych domach. 8)

Dziękuje za info.
Mimo wszystko spróbujemy w ciemno. Najwyżej, jeśli w miarę szybko nie znajdziemy kwatery, to wtedy weźmiemy pod uwagę "w różnych domach".
Pozdrawiam
ZACIERKA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZACIERKA » 05.07.2011 18:43

aga6919 napisał(a):
ZACIERKA napisał(a):Witam. Jestem tu nowa. Tak jak wielu tu ludzi mam obawy co do jazdy w ciemno. Jedziemy pierwszy raz grupą 7 osobową- nasz cel Baska Voda. Jeżeli ktoś był już w tym roku proszę o troszkę info.
witam
my w 4+dziecko jedziemy w ciemno,tez mam lekkie obawy,ale znajoma która wróciła w niedziele z riwiery M. uspokoiła nas mówiąc że bedąc na miejscu szukała apartamentu dla znajomych na koniec lipca i było bardzo dużo miejsc. Pamiętaj że po pierwsze-połowy apartamentów nie ma na necie, a po drugie możecie zawsze czegoś poszukać w okolicach Baski :D
no i na miejscu musicie być bardzo wcześnie rano :) my startujemy 30.07 :D powodzenia

`Dzieki za info.
ZACIERKA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZACIERKA » 05.07.2011 18:46

Powiem Wam, że zazdroszę wszystkim co mają ten pierwszy raz za sobą :lol: Ja powtarzma sobie ciąglę " będzie dobrze, będzie dobrze", ale chwilami sama siebie nie przekonuje hihi
A... napiszcie, czy brak dobrej znajomości jęz.angielskiego to duży problem? :?:
tkacze67
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkacze67 » 05.07.2011 19:26

ZACIERKA napisał(a):Powiem Wam, że zazdroszę wszystkim co mają ten pierwszy raz za sobą :lol: Ja powtarzma sobie ciąglę " będzie dobrze, będzie dobrze", ale chwilami sama siebie nie przekonuje hihi
A... napiszcie, czy brak dobrej znajomości jęz.angielskiego to duży problem? :?:

To nie jest problem. Dogadasz się spokojnie po polsku.
Problemem bedzie jak nie będziesz chciała wracać :D
ZACIERKA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZACIERKA » 05.07.2011 19:57

O kurcze, o tym nie pomyślałam :D
Przeczytałam już tyle opini na forach, że głowa mała. Ale jest to świetna sprawa, że można sobie wzajemnie pomóc :wink:
Arucard
Turysta
Lopar-apartament, badz jakies pietro na8 osob (5d3dz) PILNE

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arucard » 06.07.2011 09:51

Witam,

O 2 dotarlem do Lopar tak jak planowalem, podroz byla szybka i dobra - 14h. Za namowa znajomych, ktorzy niby tutaj byli pojechalem w ciemno, po zleceniu calego Lopar okazalo sie, ze nie ma slawnych apartamentow/pieter z kilkoma pokojami za 80 euro dniowka. Jak na razie znalazlem jeden dwuosobowy pokoj za 60 euro dziennie i jeden 2x 4 osobowy za 160 euro dzien. Czy ktos ma jakis namiar na te okolice gdyz wlasnie siedze na internecie i mam 30% baterii w laptopie? Jesli nic nie bedzie - bede zmuszony cofnac sie i szukac gdzie indziej, ale rowniez nie wiem czy znajde. Pewnie jest tu tak drogo i wszystko pelne z powodu tych piaszczystych plaz do okola. Co radzicie?

Pozdro
PoisoNBC
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PoisoNBC » 07.07.2011 16:40

Witam wszystkich serdecznie,

2 lub 3 sierpnia planujemy z żoną (dwoje trzydziestolatków) podróż do płn Dalmacji. Trasa połączona ze zwiedzaniem Ljubliany + może jakieś urokliwe miejsce w Czechach. W CRO zapewne będziemy 5 lub 6 sierpnia z rana. Zamierzamy zostać do 13 maks. 14 sierpnia oraz przez ten czas, o ile warunki pozwolą, mieszkać w dwóch miejscowościach.
Jest to okres sezonowy, jednak mimo to, zachęcony wypowiedziami na forum, najprawdopodobniej zdecydujemy się na podróż "w ciemno". Będzie to nasza pierwsza zagraniczna podróż bez pomocy biura podróży.
Od dwóch dni staram się dosłownie czytać forum od deski do deski. Wracając do "głównej" uzmysławiam sobie jednak jak niewiele jeszcze wiem:). Na wszelki wypadek do samochodu ładujemy namiot błyskawiczny oraz śpiwory jednak mam kilka obaw, na które nie udało mi się jeszcze znaleźć odpowiedzi:
- czy miejsce na kemping w CRO zawsze się znajdzie w razie porażki z pokojem?
- posiadam GPS z Automapą Europy - czy kempingi są dobrze oznaczone w tym systemie?
- nie będziemy się ładować na wyspę - celujemy orientacyjnie w Split i okolice - czy ktoś z was forumowicze wrócił stamtąd w tym sezonie i może podesłać jakiś link z pokojami, podzielić się wrażeniami lub polecić jakieś miejscowości.

Pozdrawiam,
G>
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone