Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tkacze67
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkacze67 » 15.06.2011 20:07

darek1 napisał(a):
greenrs napisał(a):Nikt nie twierdzi, że w większych miejscowościach nie ma co szukać. Po prostu nie ma tak dużych apartamentów, nigdzie, ani w małych ani w dużych miejscowościach. Jeśl Wam tak zależy, żeby być blisko siebie to zabierzcie namioty i jedźcie na camping.

jAK NAMIOTY TO I PRZESŁANKA JEST DO NADUŻYWANIA GOŚCINNOŚCI TURYSTYCZNEJ CZYLI CO TU UKRYWAĆ "CHLANIA GORZAŁY I DARCIA SIĘ WNIEBOGŁOSY :wink: ". POZDRAWIAM I ODRADZAM NAMIOTY.

A ja wręcz przeciwnie-polecam kempingi w Chorwacji.Życzyłabym sobie i innym miłośnikom tej formy turystyki takiej kultury i ciszy jaka panuje w Chorwacji na kempingach. Prawdziwe chlanie i ryki do białego rana to tylko w Polsce można spotkać, odechciewa się przebywania w kraju na kempingach.Niestety źle to świadczy o kulturze Polaków.
bodex
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodex » 21.06.2011 22:37

Witam w tym roku planujemy wybrać się pierwszy raz do Chorwacji w drugiej połowie sierpnia lub początkiem września w okolice Makarskiej lub Trogiru, myślałem jeszcze o Istri ale to sobie odpuszczam narazie. Po przeczytaniu wielu postów na tym forum postanowiłem zrezygnować z poszukiwania i rezerwowania kwater przez internet. Bardziej zaczyna do mnie przemawiać wyjazd w ciemno, zresztą wielu z Was nawet tak poleca. Mam tylko pytanie czy łatwo się dogadać po polsku?? Bo niestety języki obce nie są moją mocną stroną :(
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 22.06.2011 05:42

Dogadasz się bez żadnych problemów.Chorwatą też zależy żeby się z klientem dogadać.W najgorszym wypadku kawałek kartki i coś do pisania. :wink:
yaro111
Globtroter
Re: Mam ProŚbĘ

Nieprzeczytany postnapisał(a) yaro111 » 22.06.2011 07:27

smoki3 napisał(a):
yaro111 napisał(a):WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW , JAK wygląda sytuacja od 20.08. jeśli chodzi o kwatery czy jechać w ciemno czy rezerwować , jadę z rodzinką pierwszy raz i w okolice splitu , dajcie mi jakiąs ciekawą poradę

Oczywiście, że w ciemno. Niemcy już pojechali do domu, zwolnili połowę kwater... Miejsc do wyboru i koloru, bez ryzyka kupowania "kota w worku".

smoki3 - wielkie dzięki za odpowiedź , tak też zrobię , jadę w ciemno i już postanowione , skoro po 20. sierpnia już jest po szczycie sezonu i jak piszesz Niemcy już wyjechali to tym bardziej powinno coś się znaleść
pozdrawiam :D
malczykos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malczykos » 22.06.2011 08:11

Bez najmniejszego problemu znajdziesz kwaterę po 20 sierpnia. Dwa lata z rzędu tak jeździłem i nie było żadnego problemu. Zawsze na miejscu byłem w poniedziałek rano około 9-tej. Tym razem jedziemy 31 lipca i prawdopodobniej będzie nieco trudniej ze znalezieniem kwatery ze względu na duże obłożenie.
yaro111
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) yaro111 » 22.06.2011 14:15

malczykos napisał(a):Bez najmniejszego problemu znajdziesz kwaterę po 20 sierpnia. Dwa lata z rzędu tak jeździłem i nie było żadnego problemu. Zawsze na miejscu byłem w poniedziałek rano około 9-tej. Tym razem jedziemy 31 lipca i prawdopodobniej będzie nieco trudniej ze znalezieniem kwatery ze względu na duże obłożenie.

malczykos - wielkie dzięki za odpowiedź , jedziemy w ciemno i musi się udać :D miłego wypoczynku dla wszystkich forumowiczów :papa:
esas24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) esas24 » 23.06.2011 20:19

Witam
jestem studentem, wraz z dziewczyną wybieram sie do chorwacji 5-14.08.2011 miejscowośc Biograd, czy ktoś z forumowiczów orientuje sie z cenami noclegów??? interesują mnie jak najtansze, warunki nie graja roli, jeśli można prosze o namiary:)

pozdrawiam esas24
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 23.06.2011 20:57

esas24 napisał(a):Witam
jestem studentem, wraz z dziewczyną wybieram sie do chorwacji 5-14.08.2011 miejscowośc Biograd, czy ktoś z forumowiczów orientuje sie z cenami noclegów??? interesują mnie jak najtansze, warunki nie graja roli, jeśli można prosze o namiary:)

pozdrawiam esas24

Myślę, że najtańsze będą oscylowały w granicach 30 euro za nocleg w kwaterze prywatnej dla 2 osób. Sierpień generalnie jest najdroższym miesiącem.
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 23.06.2011 21:04

esas24 napisał(a):Witam

pozdrawiam esas24

Witaj jeśli nie musi być Biograd tylko okolice to mam dla ciebie propozycje:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Zadzwoń do Mary i powiedz że jesteś od Pawła z Warszawy i spytaj o termin i cenę ...

Jak się dogadasz to się spotkamy ....

my jedziemy 2 raz w to miejsce i naprawdę polecam....
:D
esas24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) esas24 » 23.06.2011 22:05

nie musi być biograd, moga być okolice, chodzi tylko o to że jedziemy tam po raz pierwszy i to autokarem , także szczerze mówiac nie wiem nawet jak sie tam poruszać:P

ale z góry dzięki:)
pozdrawiam
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 24.06.2011 20:21

porto napisał(a):
gulo76 napisał(a):hej, wybieramy się na przełomie lipca i sierpnia do HR, a konkretnie kierunek Gradac, na stronach internetowych ceny za apartament 2-osobowy kszatłutuja się na poziomie 30-40 Euro. Chciałam zapytać bardziej doświadczonych czy te ceny są realne czy raczej na miejscu będzie drożej, no i czy ktoś był w Gradac? czy nie będzie tam problemu ze znalezieniem noclegu?

Od 2008r. jeździmy do Gradac i zawsze w ciemno. W ubiegłym roku byliśmy od 11.07.( dwa tygodnie ). Bez problemu znaleźliśmy spoko apartament - duża kuchnia, łazienka, sypialnia i duży taras z widokiem na morze za 30 euro za 2 osoby. Moja rada - nie należy brać pokoi w pierwszej linii od drogi przebiegającej przez Gradac tylko szukać trochę dalej. Aha do plaży przy hotelach mieliśmy może 5 minut spacerkiem, do plaży południowej oczywiście dalej, ale co to za problem żeby przejść 15 min. spacerkiem na inną plażę ( my chodziliśmy właśnie na południową, bo tej obok hoteli nie lubimy ). Pozdrawiam.

Też myślę o Gradacu (od ok 10 sierpnia)- od jakiego miejsca zacząć szukania noclegu? Gdzie najpierw zaparkować, placyk jakaś knajpka? zwykle szukam balkonów ze zwiniętymi parasolami i bez wywieszonych ręczników (zawsze są puste:-)) - ale może jakaś rada na Gradać? Która część miasteczka jest lepsza? Niestety ja do plaży "muszę" mieć blisko bo mam dzieci a co za tym idzie dmucańce (koła, pontoniki itd)...
aga6919
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga6919 » 27.06.2011 12:35

Witam:)
Decyzja podjęta jedziemy w ślepo w 4+córka 7 lat:) doszliśmy do wniosku ze będziemy na miejscu we wczesnych godzinach porannych i na spokojnie bedziemy szukac czegos na mojej kochanej riwierze M:) oczywiście myslimy tutaj o mniejszych miejscowościach:) wyjazd albo 29.07 albo 31.07 i tutaj prosze jakby ktos mógł doradzić czy lepiej byc na miejscu w sobote czy w poniedziałek:) juz się nie moge doczekać :D
przemekck
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemekck » 29.06.2011 10:05

witam!

Do Chorwacji wybieram sie kolejny raz, ostatnio byłem 2 lata temu i w sierpniu miałem mały problem ze znalezieniem kwatery. Wybieramy sie w 4 dorosłe osoby do HR w terminie ~29.07 do ~14.08. Celowalibyśmy w miejscowość Baska Voda, Brela lub Makarska .... Co polecacie, jak szukać, na co zwrócić szczególną uwagę? Czy możliwe jest nie znalezienie kwatery? Lepiej szukać w sobotę czy w poniedziałek? Bo jeśli lepszym dniem na poszukiwanie wolnych miejsc jest poniedziałek to zatrzymamy sie po drodze w Plitvicach.

Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam
kasiekmotyczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiekmotyczka » 01.07.2011 11:05

Witam,
jutro popołudniu wyjeżdżamy( 4 doroslych i 4-latka)na riwierę makarską. Zaczęłam panikować, że będzie ciężko znaleźć coś na miejscu bo Chorwacja w tym roku jest chyba dosyć oblegana. Ja chciałabym na Hvar (może tam jest mniej turystów) ale reszta ekipy woli stały ląd bo na Hvarze wg nich jest nudno :(. Po drodze będziemy jeszcze negocjować :)... no ale mniejsza z tym... pocieszcie mnie proszę, że znajdę nocleg bez problemu.
aga6919
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga6919 » 01.07.2011 12:45

kasiekmotyczka napisał(a):Witam,
jutro popołudniu wyjeżdżamy( 4 doroslych i 4-latka)na riwierę makarską. Zaczęłam panikować, że będzie ciężko znaleźć coś na miejscu bo Chorwacja w tym roku jest chyba dosyć oblegana. Ja chciałabym na Hvar (może tam jest mniej turystów) ale reszta ekipy woli stały ląd bo na Hvarze wg nich jest nudno :(. Po drodze będziemy jeszcze negocjować :)... no ale mniejsza z tym... pocieszcie mnie proszę, że znajdę nocleg bez problemu.
jak bedziesz juz na miejscu i dasz rade to napisz nam tutaj na forum jak z kwaterami albo na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl z gory dzięki i powodzenia:) napewno znajdziecie szerokiej........ :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 51
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone