ADP napisał(a): jak sytuacja wygląda z wynajmem na jedną noc w Chorwacji w czerwcu ? Czy tak w ciemno coś w rozsądnych kosztach dla 4 osób się znajdzie i jaka jest reakcja na jedno nocowanie u miejscowych ? Ma ktoś jakieś doświadczenia i spostrzeżenia ?
Jak kiedyś w sezonie - także w drodze do Czarnogóry - wynajmowałam na jedną noc apartament w Szybeniku. Po nocnej jeździe zwiedzanie, plażowanie i nocleg. Rezerwowałam on-line (bezpośredni kontakt z gospodarzem) przed wyjazdem, wstrzeliłam się w jednodniową lukę między wynajmującymi, więc gospodarz nie marudził, że tylko na jedną noc, ale jeszcze dał mi zniżkę za wypełnienie mu luki w kalendarzu w sezonie. Tego apartamentu wprawdzie bym nie poleciła, ale będąc w takiej sytuacji raczej zarezerwowałabym coś odrobinę wcześniej, (choćby przez booking, ale nie tylko), bo w ostatniej chwili wychodzą rezygnacje czy właśnie takie jedno- lub dwudniowe przerwy w wynajmowaniu mieszkania. Szukanie na miejscu w takiej sytuacji byłoby dla mnie stratą czasu, choć podejrzewam, że gotowość gospodarza do wynajęcia kwatery na jedną noc może też zależeć od dnia tygodnia.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)