Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Wspominki" - zegarki

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.04.2023 09:28

dasuch napisał(a):Pochwalę się moim 21 letnim Casio. Ciągle na chodzie.
...

24 lata , również na chodzie :D
20230407_102156_copy_1512x2016.jpg
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 07.04.2023 10:13

boboo napisał(a):@greenrs,
jeśli w którymś siądzie akku, wymienisz akku czy zegarek?
:wink: :wink: :wink:

Trudno powiedzieć :D Za te 8-10 lat może zerwać się pasek, porysować szkiełko lub po prostu mi się znudzić :mrgreen:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 07.04.2023 10:23

"Minusy" tego wątku :roll: :
Klik, klik w linki, ot z ciekawości, co to za "machiny"...
A potem... na reklamach widzisz tylko zegarki :lol:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.04.2023 14:41

boboo napisał(a):"Minusy" tego wątku :roll: :
Klik, klik w linki, ot z ciekawości, co to za "machiny"...
A potem... na reklamach widzisz tylko zegarki :lol:

Jeżeli używasz złej przeglądarki :)
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 11.07.2023 10:46

A tak ino informacyjnie: zegarek bez problemu taplał się za mną w Jadranie, tudzież kibicował przy codziennych czynnościach i pracach. Żadnych rysek, żadnych "nawodnień" lub śladów soli.

I... dokładny jest.
Przez dwa tygodnie nie synchronizował się z atomowym czasem.
(robi to o 3:00), a apartament był dość "niefortunnie niewidoczny" dla sygnału z Frankfurtu.
Podczas jazdy powrotnej pokazywał czas dokładnie równy z tym z navigacji (GPS).
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.07.2023 08:24

Temat zegarkowy również i mnie bliski mam może z 8 sztuk, większość Casio najlepszy z nich to Casio GW 3000m
casio.jpg

jeden Citizen Eco Drive CA4250-03E

i-citizen-ca4250-03e.jpg

i jeden smartwatch (ze względu na uprawianie sportu i monitoring ciała Garmin Fenix 7x sapphire solar używany wyłącznie w trakcie uprawiania sportu)

fenix-7x-sapphire-solar-jasnoniebieski-tytan-z-powloka-weglowa-dlc-i-bialym-paskiem.jpg

Dla mnie podstawa to również solar i waveceptor. Kilka zegarków udało mi się potestować z uwagi na możliwość odsyłania i wymiany na inny przykładowo Festina Tour de France okazał się za mały.

20191123_124251.jpg

Bardzo podoba mi się takie ustrojstwo

https://www.demus-zegarki.pl/product-po ... dycja.html

Te modele, które maja płaskie szkiełka nawet szmaragdowe smartwatcha mają dodatkowe założone ochronne szkiełka, a te z wypukłymi naklejoną folię takie moje zboczenie ale już parokrotnie przydatne, kiedy sięgałem gdzieś łapą w okolicach silnika zapominając o zegarku na ręce skończyło się na wymianie folii i raz szkiełka :)
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.07.2023 20:54

Zbyt "krzykliwe" dla mnie.
Jakoś tak wolę "niekanciaste", nierzucające się w oczy "sreberko i czerń".

Edit 30.07.2023, 5:55
bluesman napisał(a):Temat zegarkowy również i mnie bliski (...)
Te modele, które maja płaskie szkiełka nawet szmaragdowe smartwatcha
Temat tak bliski, że aż mylisz szmaragd z szafirem? 8O
Chyba, że coś przeoczyłem w opisach zgarków :roll: :?
(bo w całym moim życiu nie natrafiłem na szmaragdowe szkiełka zegarków. ale... żyję "relatywnie" krótko, więc całkowicie nie wykluczam)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.07.2023 07:43

bluesman napisał(a):
i jeden smartwatch (ze względu na uprawianie sportu i monitoring ciała Garmin Fenix 7x sapphire solar używany wyłącznie w trakcie uprawiania sportu)

fenix-7x-sapphire-solar-jasnoniebieski-tytan-z-powloka-weglowa-dlc-i-bialym-paskiem.jpg

Jak się sprawdza ten model? Jak realnie długo wytrzymuje bataria?
Nigdy nie miałem smartwatcha bo cenię sobie spokój. Nie chcę nieustannie myśleć czy naładowałem zegarek, pamiętać o zabraniu kabelka i pilnowaniu by się nie zgubił (najczęściej są dedykowane do konkretnego modelu).
Jednak ostatnio coraz częściej odzywa się moja gadżeciarska dusza i rozważam zakup tego właśnie modelu :wink:
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 30.07.2023 17:57

I ja dołączam do fanów zegarków i prezentuje moja skromną kolekcje :

Suunto 7
Hugo Boss
Casio SGW-600H
Załączniki:
IMG_20230730_184820502~2.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.08.2023 12:37

boboo napisał(a):Zbyt "krzykliwe" dla mnie.
Jakoś tak wolę "niekanciaste", nierzucające się w oczy "sreberko i czerń".

Edit 30.07.2023, 5:55
bluesman napisał(a):Temat zegarkowy również i mnie bliski (...)
Te modele, które maja płaskie szkiełka nawet szmaragdowe smartwatcha
Temat tak bliski, że aż mylisz szmaragd z szafirem? 8O
Chyba, że coś przeoczyłem w opisach zgarków :roll: :?
(bo w całym moim życiu nie natrafiłem na szmaragdowe szkiełka zegarków. ale... żyję "relatywnie" krótko, więc całkowicie nie wykluczam)

Rzeczą ludzka jest się mylić :mg:

greenrs napisał(a):Jak się sprawdza ten model? Jak realnie długo wytrzymuje bataria?
Nigdy nie miałem smartwatcha bo cenię sobie spokój. Nie chcę nieustannie myśleć czy naładowałem zegarek, pamiętać o zabraniu kabelka i pilnowaniu by się nie zgubił (najczęściej są dedykowane do konkretnego modelu).
Jednak ostatnio coraz częściej odzywa się moja gadżeciarska dusza i rozważam zakup tego właśnie modelu :wink:

Wspomniałem, że używam go wyłącznie przy większym wysiłku :) Co do baterii zaczęło się od 18 dni teraz jest 14/15. Jeżeli używam nawi lub włączony jest tryb jakiejś dyscypliny sportowej to jest zdecydowanie mniej :) a używając wszystkich GPS/Glonass i innych naraz to szybciej się bateria wyczerpuje ale nie testowałem specjalnie jak szybko.
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone