Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wróciłam z Crikvenicy....

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barcich
Turysta
wróciłam z Crikvenicy....

Nieprzeczytany postnapisał(a) barcich » 21.08.2007 12:43

:D było super...za rok powrót. Jechałam z GPS z małym dzieckiem do Chorwacji przez Żylinę -Bratysławę-Wiedeń-Graz-Zagrzeb-Rijeka ( nocą ) a powrót przez Wiedeń-Brno-Cieszyn na dzień ). Z małym dzieckiem jestem za podróżowaniem w nocy i droga mniej mecząca...mniej korków..Jeśli moge pomóc prosze pytać. KRYSTEK - dzięki za linka, przydało się. Pozdrawiam
mondi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondi » 21.08.2007 13:02

czy byłeś na campie czy apartament . Jeżeli camp to jak się nazywa i jaka jest tam plaża , zawsze mijam ten kawałek Chorwacji ale kiedyś trzeba się wybrać
barcich
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) barcich » 21.08.2007 13:14

Mieszkałam w apartamecie rezerwowanym z Polski - i nie byl do końca taki jak miał być. Ale był w pobliżu kamping myślę, że z namierzeniem nie będziesz miał kłopotu. Plaże do wyboru do koloru. Płatna z piachem, żwirowych dużo i kamienistych też. Głębokości przy brzegu też do wyboru. Selce bliziutko tam też fajnie. Polecam te okolice.
nowybutch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowybutch » 21.08.2007 13:25

napisz prosze cos więcej - za 10 dni tam sie wybieramy - gdzie mieszkaliście ? jakie koszty ? co warto zobaczyć w okolicy ? gdzie fajne miejsce do nurkowania ? jakieś duże sklepy w okolicy ? pozdr
barcich
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) barcich » 21.08.2007 14:36

Jeśli chodzi o sklepy - są małe samy i w centrum miasteczka coś jak Plus. Do większych trzeba się wybrać do Rijeki - tam do oporu a i warto troche poznać to miasto. Dobrze z informacji wziąść kilka folderów info- jest zaznaczone natężenie ruchu na drogach bo niestety ogonki niekończące się..... Zależy to od godziny ale wystarczy godz i już jest meksyk. Ponieważ nie nurkuje nie mogę ci pomóc dokładnie - widziałam w Crikvenicy jakby punkt opisamy jako centrum nurkowania czy jakoś tak. Cały sprzęt itd. Ludziska są przemili i łatwo się porozumieć to na pewno pomogą. Apartament okteślany 3 gwazdkami ok 1700 zł/ tydz.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi