.png)
.png)
.png)
.png)
-Katka- napisał(a):My byliśmy tydzień temu ok 10.00 rano (i to.już było dużo za poźno) w kolejce po bilety staliśmy 45 min, potem ok 20 min w kolejce na stateczkek.
Zanim dotarliśmy juz byliśmy zmęczeni upałem i kolejkami
Przy wodospadzie baaardzo dużo ludzi, teren beznadziejny, kurz, brak jakiejkolwiek trawki na rozłożenie ręcznika, wszystko co położyliśmy na ziemię było brudne w kurzu i ziemi.
Powrót na parking -godzina stania w kolejce na statek![]()
Dla mnie też Pitvice dużo atrakcyjniejsze, piękne poprostu ,
ale dla mojego 10 latka kąpiel w wodospadzie była niezapomniana
.png)
Vjetar napisał(a):-Katka- napisał(a):My byliśmy tydzień temu ok 10.00 rano (i to.już było dużo za poźno) w kolejce po bilety staliśmy 45 min, potem ok 20 min w kolejce na stateczkek.
Zanim dotarliśmy juz byliśmy zmęczeni upałem i kolejkami
Przy wodospadzie baaardzo dużo ludzi, teren beznadziejny, kurz, brak jakiejkolwiek trawki na rozłożenie ręcznika, wszystko co położyliśmy na ziemię było brudne w kurzu i ziemi.
Powrót na parking -godzina stania w kolejce na statek![]()
Dla mnie też Pitvice dużo atrakcyjniejsze, piękne poprostu ,
ale dla mojego 10 latka kąpiel w wodospadzie była niezapomniana
A ja w tym roku odkryłem Krka na nowo.
Fakt, ludzi masa, ponad godzinę stania w kolejce po bilet, pod wodospadem mrowisko, ale:
- po raz kolejny popływaliśmy tym razem także poza mostem,
- Maja wypatrzyła węża co było sporą atrakcją,
- młyn pracował więc lekcja historii i techniki,
- popłynęliśmy na Visovac,
- pojechaliśmy na Roski Slap.
Przy Burnum byliśmy poprzednim razem.
Do Oziđana pecina nie doszliśmy bo zabrakło czasu.
Jest jeszcze monastyr, Manojlovački slapovi i kilka innych miejsc. Może następnym razem...
.png)
.png)
.png)
.png)
bomati13 napisał(a):Ktoś podpowie jakim wejściem najlepiej udać się do Krka? Będziemy z rocznym maleństwem, chcielibyśmy zaliczyć rejs statkiem i skorzystać z kąpieli, ale też pozwiedzać i zrobić trochę zdjęć... Jakieś porady, opinie, sugestie?
.png)
lasus1 napisał(a):Przekonaliście mnie do nie jechania tam, trochę mi szkoda al dziękuję za Wasze opinie.
Wybieram się połowie września na objazd i po drodze z miejsca C do D mojej podróży chciałem tam wpaść na pół dnia. Nie lubię tłumów, ale rozumiem ze w takim miejscu tłumy muszą być i kropka.
Dzięki 'Janusz Bajcer' za link do tego free mostku, tam się zatrzymam i poszwendamy po okolicy. Coś tam zobaczę, bardziej przyroda mnie interesuje, cisza i spokój a tam wygląda ciekawie. Może jak ludzi będzie mało to się zdecyduję na wejście, zobaczymy.

.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne