Jak mi podwórko zasypie to ujeżdżam to autem żeby mi do butów się nie wsypywało i over .png)
Rysio napisał(a):W dalszym ciągu zastanawia mnie po coJak mi podwórko zasypie to ujeżdżam to autem żeby mi do butów się nie wsypywało i over
weldon napisał(a):Rysio napisał(a):W dalszym ciągu zastanawia mnie po coJak mi podwórko zasypie to ujeżdżam to autem żeby mi do butów się nie wsypywało i over
Właściciele samochodów łączcie się
Witaj w klubie rozjeżdżających
PS mi, dodatkowo całą sprawę ułatwia fakt, że ulicę mam w kierunku Wisła-Kampinos,
a więc w idealnym położeniu, żeby wiejące na tej osi wiatry zdmuchiwały nadmiar śniegu na niżej położoną, poprzeczną ulicę
.png)
smoki3 napisał(a):weldon napisał(a):Rysio napisał(a):W dalszym ciągu zastanawia mnie po coJak mi podwórko zasypie to ujeżdżam to autem żeby mi do butów się nie wsypywało i over
Właściciele samochodów łączcie się
Witaj w klubie rozjeżdżających
PS mi, dodatkowo całą sprawę ułatwia fakt, że ulicę mam w kierunku Wisła-Kampinos,
a więc w idealnym położeniu, żeby wiejące na tej osi wiatry zdmuchiwały nadmiar śniegu na niżej położoną, poprzeczną ulicę
Wiele słów prawdy jest w waszych zacnych uwagach.... Ale gdy na ten plac wjeżdża codziennie powiedzmy trzydzieści aut większość z nich nie da rady wyjechać o własnych siłach.
.png)
smoki3 napisał(a):Wiele słów prawdy jest w waszych zacnych uwagach.... Ale gdy na ten plac wjeżdża codziennie powiedzmy trzydzieści aut większość z nich nie da rady wyjechać o własnych siłach.
.png)
weldon napisał(a):Roboty ma, bo odśnieża na jezdnię, po której, od czasu do czasu, pługiem przejadą zwalając wszystko na chodnik
.png)
weldon napisał(a):
Jeden z sąsiadów kupił sobie maszynę do odśnieżania.[/color]
.png)
auto_gt napisał(a):jak masz duży parking to u was też się znajdą tacy co maja JEEPy z doczepianym pługiem - zagadaj go przejedzie 2 razy i zepchnie to białe przecz .
weldon napisał(a):smoki3 napisał(a):Wiele słów prawdy jest w waszych zacnych uwagach.... Ale gdy na ten plac wjeżdża codziennie powiedzmy trzydzieści aut większość z nich nie da rady wyjechać o własnych siłach.
A nie myślałeś, żeby kupić lebiodkę, zamiast pługa i kosić kasę za wyciąganie?
Jeden z sąsiadów kupił sobie maszynę do odśnieżania.
Jeździ tym, warczy po nocy. Chyba mu się podoba.
Tyle, że facet ma 10 mb chodnika przed domem, w związku z czym ledwo maszynę odpali, to mu się rewir kończy
Zauważyłem, że wymyślił sobie, że będzie odśnieżał chodnik na całej ulicy, tym bardziej, że jest w większości nie zabudowana, więc chwała mu za to.
Roboty ma, bo odśnieża na jezdnię, po której, od czasu do czasu, pługiem przejadą zwalając wszystko na chodnik
Ale, śmiech śmiechem, od czasu jak gmina podpisała umowę z porządną firma oczyszczającą, codziennie rano widzę jak po Łomiankach zasuwają takie brzęczące żuczki, dzięki czemu, jak ludzie wstaną, mają czyste chodniki
U mnie za mało tego odśnieżania, w dodatku mam obok spory parking - pewnie sąsiedzi wpadliby na pomysł, żebym go poodśnieżał co i rusz
.png)
smoki3 napisał(a):Nie zapomnij Gościowi podziękować![]()
.png)
weldon napisał(a):smoki3 napisał(a):Nie zapomnij Gościowi podziękować![]()
A i owszem. Kilka razy, zwłaszcza latem, już mu podziękowałem, bo to zapalony miłośnik sprzętu mechanicznego,
więc nie ma dla niego nic fajniejszego, jak sobotnim letnim, wieczorkiem, albo niedzielnym popołudniem, jak zażywasz relaksu na ogródku lub tarasiku, czytając ulubioną książkę, albo miło spędzasz czas z rodziną, odpalić jakąś kosiarkę i jechać po trawniku lub żywopłocie
A propos odśnieżania chodników - z forum łomiankowskiego:
"Czy ktoś ma patent jak ochronić odśnieżony chodnik przed systematycznym zasypywaniem przez służby odśnieżające ulice.?To jest potwornie wkurzające, odśnieżony chodnik jest natychmiast zasypywany przez pługi,które jeżdżą z wyścigową prędkością i zasypują nie tylko chodnik ale i ogrodzenie. Znam gminę, w której kierowcy pługopiaskarek zmieniają ustawienia pługa, żeby nie zasypywać chodników.U nas to chyba zbyt wygórowane marzenie?"
.png)
.png)
weldon napisał(a):...Znam gminę, w której kierowcy pługopiaskarek zmieniają ustawienia pługa, żeby nie zasypywać chodników.U nas to chyba zbyt wygórowane marzenie?"[/color]
auto_gt napisał(a):
to proste ja drut .
Wiercisz w chodniku otwory 10 cm od krawężnika - montujesz na beton rury 80 lub 100 mm grubościenne - w rury też wlewasz beton , a miedzy słupkami ramki z blachą lub innym mocnym wypełnieniem . wysokość tego około 1 metra wystarczy .
czyli taki ekran .