figusek napisał(a):Po czym kierujemy nasze głowy w prawą stronę i opadają nam szczęki...
dowiemy się dzisiaj co tam było, czy będziemy musieli czekać do jutra
dużo zdjęć mało czytania...pięknie

.png)
), A. standardowo zamawia piwo, a ja szaleję z ananasowym drinkiem:.png)
.png)
piekara114 napisał(a):figusek napisał(a):gdzieś pojawiło się hasło "Ane", ale nikt nie mógł powiedzieć czegoś więcej.
Co do samego budynku, to położony jest w centrum, ale z dala od hałasu i zgiełku, jedyny "hałas" to bijące dzwony pobliskiego Kościoła. Do plaży jest wg nas 200m. Prowadzą do niej schody tuż obok budynku lub można dojść do asfaltu i zejść łagodniej.
W 2013 r. też myślałam nad Ane, ale cena była dla mnie za wysoka i zdecydowałam się na app. dwa domy wyżej (po schodkach). Centrum? Ja raczej określiłabym południowa część Podgory, bo raczej za centrum większość określa region za hotelem Aurora (w kierunku północnym) - tak mam zaznaczone na większości broszur.
Te dzwony w niedzielę to była jakaś masakra. A kościółek dalej wygląda jak betonowy schron?
Podgora jest super, z chęcią bym tam wróciła, ale lodów super to tu nie było
.png)
ewula91 napisał(a):Dziękuję za odpowiedź o cenie apartamentu. Szczerze mówiąc to mnie przeraziła, ale wyszukałam w necie, że w tym terminie, w którym my planujemy wakacje mieści się w naszych założeniach. Zobaczymy. Jedziemy w ciemno i wolałabym raczej Čaklje niż centrum Podgory. Czekam zatem (nie)cierpliwie na kolejne odcinki
.png)
ewula91 napisał(a):Dziękuję za odpowiedź o cenie apartamentu. Szczerze mówiąc to mnie przeraziła, ale wyszukałam w necie, że w tym terminie, w którym my planujemy wakacje mieści się w naszych założeniach. Zobaczymy. Jedziemy w ciemno i wolałabym raczej Čaklje niż centrum Podgory.
.png)
Zauważyliśmy, że większość aut na parkingu, to polskie blachy
), która strzeliła nam zdjęcie. Mnie się niestety nie udało, ale sam fakt spotkania bratniej duszy z forum... .png)
piekara114 napisał(a):Caklje w ciemno, w sezonie? Cieżko. App. są tam rozchwytywane i mają spore ceny, a to ze względu na fakt i plaża tam jest z łagodnym wejściem do plaży, a dzieciaki można pilnować z tarasu app. (minus to brak cienia), bo domy od plaży dzieli tylko szerokość uliczki, którą praktycznie nic nie jeździ. A wieczorkiem do centrum spacer zajmie ok. 10 min, w sam raz na spokojny relaksujący spacer - przynajmniej ja to tak oceniam. Gdyby zależało mi na łagodnej plaży, ciszy i idealnego miejsca dla dzieci to tu - ale rezerwacja (po moim rozeznaniu) konieczna.
My chodziliśmy na plażę między syrenką a Caklje i mieliśmy spokój i zatoczkę do podziału z jedną rodzinką
.png)
ewula91 napisał(a):Urlop mamy w dniach 6-19.06 więc chyba unikniemy tego "sezonowego" tłoku.
.png)
piekara114 napisał(a):ewula91 napisał(a):Urlop mamy w dniach 6-19.06 więc chyba unikniemy tego "sezonowego" tłoku.
W tym terminie to jedź w ciemno. Nie ma co rezerwować.
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży