.png)
.png)
pavlo napisał(a):No full wypas, ale jednego nie potrafi, nie potrafi krążyć z ptakami![]()
a szmatolot wręcz jest do tego stworzony
![]()
.png)
"pomorzanka zachodnia"]Piękne te złote zdjęcia.
A Wasza koleżanka jednak została na dłużej?
.png)
.png)
eszcze słowo wyjaśnienia dlaczego tak bardzo lubimy Jezioro Dobskie.
Jest to rezerwat i strefa ciszy – a to oznacza, że nie ma motorówek, houseboat-ów, skuterów – czyli cała rycząca gawiedź motorowodna nie ma tu prawa wstępu.
.png)
.png)
"pavlo"]
Noooo, Beata fotka na okładkę reklamową magazynów żeglarskich !!!![]()
![]()
W każdej części tego zdjęcia widać piękno i czuć relaks. Kto jest autorem tej foty ?
Czy to właścicielka stopy co jej fragment widać na zdjęciu?
.png)
"maslinka"]Brak "pyrkawek" i cisza na jeziorze musi być piękna. Nie dziwię się, że lubicie właśnie Dobskie![]()
I uwielbiam ser z czarnuszką, najbardziej koryciński
.png)
pavlo napisał(a):Genialna flauta![]()
![]()
Kto by się tam sterem i żaglami przejmował![]()
![]()
Można w końcu pogadać i pożartować![]()
![]()
To w końcu też urok Mazur. Z wiatrem jest jazda/bez wiatru też jest miło![]()
.png)
"wiola2012"]
Nie dziwię się zatem, że lubicie to jezioro. Przy bezwietrznej pogodzie prezentuje się świetnie
Pytanie laika, ale ciekawa jestem, jakie służby pilnują, żeby motorowodniacy tam nie pływali, jak to egzekwują?

.png)
pavlo napisał(a):Cisza na jeziorze jest czymś wyjątkowym. To taka rozkosz jej słuchania i pewność, że masz to zagwarantowane, że nikt Ci jej nie zburzy. Doświadczyłem tego kilka razy,wiele lat wcześniej na jeziorze Probark, tudzież w roku 2022. Tutaj nawet można zapolować na sieję i sielawę.
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):pavlo napisał(a):Cisza na jeziorze jest czymś wyjątkowym. To taka rozkosz jej słuchania i pewność, że masz to zagwarantowane, że nikt Ci jej nie zburzy. Doświadczyłem tego kilka razy,wiele lat wcześniej na jeziorze Probark, tudzież w roku 2022. Tutaj nawet można zapolować na sieję i sielawę.
O ciszę trudno - motorowodniacy starają się z całych sił aby nie pojawiała się nawet na sekundę w ciągu całego dnia![]()
W 2022r? Moze na Mazurach???
Zapolować i na patelnięNie rób mi smaku bo głodna jestem
![]()
![]()