Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

UWAGA!!! ACHTUNG!!! CAUTION! Przed Apartamentem w Baska Voda

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 31.08.2009 08:14

wojtek. napisał(a):20 euro za szklankę fiu, fiu.

Bo to szklanka ręcznie dziergana była.
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 31.08.2009 08:33

hepik napisał(a):Zapewne równie ciekawa byłaby relacja chorwackich gospodarzy:
Polacy mieszkający w naszym domu ,urządzali codzienne libacje alkoholowe,przy grillu rozpalanym na balkonie ,zakłócając ciszę nocną nam i wszystkim sąsiadom mieszkającym w bliższej i dalszej okolicy.
Cierpliwość straciliśmy ,gdy obrzucono nasz taras pustym już szkłem,które mieli pod ręka.
Sytuację uspokoiło dopiero odcięcie im energii elektrycznej.
Następnym razem,pomni doświadczeń, nie wpuściliśmy już więcej do naszego domu ich znajomych,współbiesiadników, ,którzy mieszkali obok...

nominuję post do najlepszej odp tego sezonu, brawo :)
sky_fly
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sky_fly » 31.08.2009 19:31

może niech Opiekun zamknie ten post - kiepska prowokacja onetowska
Nives
Croentuzjasta
Re: UWAGA!!! ACHTUNG!!! CAUTION! Przed Apartamentem w Baska

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 31.08.2009 19:38

DRIVER napisał(a):Nastepnego dnia zaprosilismy znajomych na kawe ale Pani nie pozwoliła im wejsc krzeczac REŻIMI, REŻIM !!!!!!!!!!!!

Co to znaczy? :roll:
exit
Odkrywca
Re: UWAGA!!! ACHTUNG!!! CAUTION! Przed Apartamentem w Baska

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 31.08.2009 20:12

DRIVER napisał(a):
gdzie sa urwiska 800m w pionie

wow!! nie wiedziałem-))

pozdrawiam
exit
cropka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cropka » 03.09.2009 22:55

...jaki mam Ci przetarg załatwić żebyś wygrał ? mów bo ja to mogę k... wszystko załatwić" i tego typu teksty

he, polaczki to po wódce zawsze cos sprzedają, kupują, zalatwiają. :lol: A w rzeczywistości to gołodupce. 8) [/quote]
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 03.09.2009 23:18

nie pochodzenie ale wychowanie i pewne cechy charakteru (które u dorosłego ciężko już szlifować) są tutaj przyczyną.
nie rozumiem dlaczego próbujesz dorobić do tego jakąś ideologię :roll:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 03.09.2009 23:45

Zaczyna się nieźle, ale już w następnym zdaniu widać nieudolną próbę naśladownictwa niejakiego Jasia Śmietany, aktywnego komentatora wszelkich wiadomości na onet.pl ( kto nie czytał to polecam wpisać w google " jaś śmietana" i można się zapoznać).
7 tys. km to raptem dwa wyjazdy na południe Europy z centralnej Polski.
Z południa to dwa i pół. To faktycznie można dużo zobaczyć :lol:
Oywiście trudno porównywać Pragę czy Paryż z Dubrownikiem. Każde miejsce ma swoisty urok i trzeba umieć go odkryć. Ale jeśli spojrzenie zostaje zamglone przez kilka browarków... no cóż, wtedy spadają szkalnki i nic nie widać.
Dorot@ i Tomislav
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorot@ i Tomislav » 07.09.2009 13:38

Driver - przeczytałam i... szkoda ścierać klawisze pisząć odpowiedź...
Hepik - gratuluję :wink:
Treaz już wiem z całą pewnością, że moje unikanie rodaków podczas wszelkich wyjazdów zagranicznych to zupełnie naturalna reakcja obronna...
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 07.09.2009 14:50

Dorot@ i Tomislav napisał(a):
Treaz już wiem z całą pewnością, że moje unikanie rodaków podczas wszelkich wyjazdów zagranicznych to zupełnie naturalna reakcja obronna...

na całe szczęscie o takie miejsca teraz nietrudno,wystarczy cena puszki pepsi ca. 10 PLN i ,,naszych,, już są śladowe ilośći-))

Zresztą parę dni temu jak wracałem z delegacji to na Okęciu w sklepie spotkałem naszą rodaczkę,która pytała się obsługi o ,,sodę,, (nomen omen....)nie wiem w jakim to było narzeczu ale chodziło jej o wodę mineralną-stała z wywalonym na wierzch porfelem,aby wszyscy widzieli jej prawo jazdy z New Jersey.Porozumiewała się z mocno akcentowanym amerykańskim.

Niestety w następnym sklepie już mówiła piękną polszczyzną........może dlatego,że był pusty?-)

Wiecej o naszych rodakach min:tu

pozdrawiam
exit
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.09.2009 20:42

Kiedyś były dzieci neostrady,teraz widzę po poście że niektóre już dorosły
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 12.09.2009 23:23

Dlatego języka w pobliżu rodaków używamy oszczędnie a texty jakie można usłyszeć przy takich okazjach, nawet nie są zajefajne lecz najzwyczajniej żałosne. A gdy browar w ręku, to agresja w rodakach jak na zabawie w remizie.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 13.09.2009 09:17

Jarko1 napisał(a): zajefajne

Proponuję byś zaczął od siebie...
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 13.09.2009 14:39

Chorwaci to tacy sami ludzie jak my. Jeśli ich traktujesz taktownie, jako równych sobie, na pewno nie będziesz miał kłopotów. Nigdy nie trafiliśmy na szczególnie nieprzyjemnych.
Stara zasada: "Szanuj innych, tak jak szanujesz siebie", wierz mi nie będziesz miał wówczas żadnych problemów...
W tym roku mieszkaliśmy u chorwatów, których gościnność i otwartość daleko wybiegała poza standardy. Przebywaliśmy u nich pierwszy raz, ale ponieważ byliśmy otwarci i szczerzy w swoich działaniach, oni odwzajemnili się tym samym. Po kilku dniach pobytu zostaliśmy przyjaciółmi. Nie będę się rozpisywać szczegółowo, jednak z czystym sumieniem mogę napisać, że gdziekolwiek byliśmy w Chorwacji, a chcielibyśmy tam powrócić, witani bylibyśmy z serdecznym uśmiechem. Zastanów się i przypomnij sobie co mogło zdenerwować tych ludzi, że tak Was potraktowal?
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 13.09.2009 16:08

Kod: Zaznacz cały
Zastanów się i przypomnij sobie co mogło zdenerwować tych ludzi

Majeczko - chyba zbyt wiele wymagasz od kolegi Drivera.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

UWAGA!!! ACHTUNG!!! CAUTION! Przed Apartamentem w Baska Voda - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone