Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tytul książki Leona

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Proszę o wybór tytułu mojej książki

Ankieta wygasła 07.12.2010 12:47

Wino, kamień, sól Dalmacji. Gawędy subiektywno - sentymentalne.
11
13%
Dalmacja poza czasem. Opowieść górala znad morza.
71
87%

Liczba głosów : 82

woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 17.11.2010 17:00

anakin napisał(a): W końcu przecież to..........jego książka! :mrgreen: :mrgreen:

Owszem, Jego. :wink: Nazwie ją jak chce.
Tylko jak się nie mylę to prosił o pomoc w wyborze. ....... Doradzamy :lol: :wink:
Jareksz
Cromaniak

Postnapisał(a) Jareksz » 17.11.2010 17:43

Głos oddany.
Teraz tylko czekanie
na książki wydanie.
Pozdrav.
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 17.11.2010 18:18

Zagłosowałem

Zdecydowanie nr.3

Leonie,jesteś jakby moim "ziomalem"
Studiując na Akademii Rolniczej,
spędziłeś kilka lat w moim mieście :lol:
z czego bardzo się cieszę :lol: :lol:

Pozdrawiam
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 17.11.2010 18:30

Ja od siebie daje trzy propozicje titulu i podtytulu. Moze wy miendzi saba tez wibierzecie trzy tituli i podtytuli i po tem zrobimy wielke glosowanie.
Ksiarzka bendzie miala tytul jaki wibiora cro.forumowiczy ....
Ze by wam pomuc dodajem krotki opis ksiarzki napisany po Polsku:

Tak Anakinie. Leon widzi problem szerzej, zasugerował o nasze propozycje.

Co, do twoich prop. podrozdz. To nie ta książka (o zwyciąskiej operacji Oluja :wink: ) Może ta będzie następna. Też chętnie poczytam. hej
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 17.11.2010 18:40

AdamSz napisał(a):Tak Anakinie. Leon widzi problem szerzej, zasugerował o nasze propozycje.

mea culpa....
:cry:
przeoczyłem...

No to moje propozycje już zna..... :wink:
Leon
Cromaniak

Postnapisał(a) Leon » 17.11.2010 20:06

Czesc Jareksz kupa lat, dawno cie nie widziale o tak wirtualnie....
albo ja jestem rzadko.
MorskiPas
Cromaniak

Postnapisał(a) MorskiPas » 18.11.2010 00:52

Leonie, napisz ile masz czasu na podanie ostatecznego tytułu, bo jeśli miesiąc, albo więcej, i jeśli nie jesteś mocno przywiązany do tych trzech propozycji, które już głosujemy, można by się zastanowić nad taką formułą:

Etap 1. Cromaniacy zgłaszają swoje propozycje, choćby najbardziej zwariowane. (ca. 2 tygodnie).
Etap 2. Ty z małżonką, ewentualnie z wybranymi przez Ciebie kilku pomocnikami z cro.pl wybierasz maksymalnie 10 propozycji (tydzień powinien wystarczyć).
Etap 3. Na tę dziesiątkę zapuszczamy takie glosowanie jak w konkursach foto (dwa tygodnie).

Ewentualnie pomijamy etap trzeci, jeśli coś z propozycji etapu pierwszego powali Cię na kolana i już niczego innego nie będziesz pragnął.

Jeśli Ci się ten pomysł podoba to mogę się podjąć organizacji.

PS. Piszesz tę książkę od razu w języku polskim? Zdradź trochę "tajemnic alkowy" ;)
Leon
Cromaniak

Postnapisał(a) Leon » 18.11.2010 08:35

Czesc MorskiPas. Dziekuje za pomisl ale czas nagli i chiba sie jusz przizwiczajile do tego trzeciego titulu, oprucz tego az 77 osob jusz podjelo decizje tak ze nie chce wiencej mieszac z tytulamy. Co do pisania to jest tak ze od razu pisale po "Polsku" ale puzniej to musialo troche doprowadzic do porzadku kilka fachowich osob z Polski. Starali sie by tresc nie zmienic, jednoczesniej poprawiajanc ortografie (inaczej do tego upowarznione sluzbi, mogle by zakazac sprzedarzi :lol: , a ewentualni nabiwci ktory nie wiedza o co chodzi mogly bi dostac urazu 8O).
Josko Bulic
Cromaniak

Postnapisał(a) Josko Bulic » 18.11.2010 08:59

Evala Leon treća najbolje ulazi u uho Sta se tiće pravopisa to mogu Ti ja pomoć haha ha.Dolazin u Split za 12 dana i bilo bi mi draga da se upoznamo i nadżemo na kavi :D :D
MWN
Cromaniak

Postnapisał(a) MWN » 18.11.2010 09:13

Leon, a nie pomyślałeś, że pora wreszcie mieć edytor ze spelerem i słownikiem. U mnie nawet na tym forum PC błędy wyszukuje i podpowiada jak napisać poprawnie. Widzę jak się męczysz; jak ja kiedy piszę po niemiecku i też korzystam z podpowiedzi komputerowych. Domyślam się, że masz sprzęt z chorwacką wersją językową, ale jak chcesz pisać po polsku z pewnością ten pomysł już Ci się sam narzucił.
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 18.11.2010 09:22

Ale to ma swój naturalny urok. Lubię czytać Leona w oryginale i nie wyobrażam sobie Leona piszącego piękną polszczyzną. W tym jest siła Leona :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.11.2010 09:28

AdamSz napisał(a):Ale to ma swój naturalny urok. Lubię czytać Leona w oryginale i nie wyobrażam sobie Leona piszącego piękną polszczyzną. W tym jest siła Leona :)

Podobnie jest z Josko :D :D :D
marcin10
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcin10 » 18.11.2010 10:03

Leonie zagłosowałem (nr 3 8)

Jak najszybciej zacznij dystrybucję.

Pozdrawiam
plavac
Cromaniak

Postnapisał(a) plavac » 18.11.2010 10:13

Janusz Bajcer napisał(a):
AdamSz napisał(a):Ale to ma swój naturalny urok. Lubię czytać Leona w oryginale i nie wyobrażam sobie Leona piszącego piękną polszczyzną. W tym jest siła Leona :)

Podobnie jest z Josko :D :D :D

Całkowita zgoda !
Moja rodzina uwielbia te posty - wnoszą tyle świeżości i autentyczności.
:)
andy.pl
Cromaniak

Postnapisał(a) andy.pl » 18.11.2010 14:25

zagłosowałem :)

W pierwszej chwili i mnie nie bardzo czytelne wydało się "Dalmacja poza czasem" ale po chwili znalazłem w tym tytule intrygującą dwuznaczność. Również wśród już oddanych głosów znalazły się takie z wątpliwościami, czy "poza" to dobre słowo w tym tytule; Inni bez wahania wskazali na trzecią opcję i to bez zastrzeżeń.

Leonie, jeśli tytuł ma zachęcać i jednocześnie intrygować to dzięki dotychczasowym wpisom widać, że tak właśnie jest z wygrywającą opcją
:lol:

Również trzymam kciuki za szybkie i sprawne pokonanie trudności wydawniczych i z niecierpliwością oczekuję pierwszych egzemplarzy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.