Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tytul książki Leona

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Proszę o wybór tytułu mojej książki

Ankieta wygasła 07.12.2010 12:47

Wino, kamień, sól Dalmacji. Gawędy subiektywno - sentymentalne.
11
13%
Dalmacja poza czasem. Opowieść górala znad morza.
71
87%

Liczba głosów : 82

smoki
Cromaniak

Postnapisał(a) smoki » 10.10.2011 16:43

:D :D :D
My też już otrzymaliśmy bardzo piękną książkę. Gratulujemy Leonie :!:
pomysłu i samozaparcia. Jesteś przykładem, że chcieć to znaczy móc.
A wieczorkiem lekturę czas zacząć. :D Pora na podróż do naszej ukochanej Dalmacji. Dziękujemy :D
andy46
Globtroter

Postnapisał(a) andy46 » 10.10.2011 19:42

:hearts: Odebrałem i ja - dziś wieczorem na poczcie, po dostarczonym awizo- pewnie jako ostatni.....
Ale warto, warto, po trzykroć warto było czekać.
Leon, wielkie, wielkie i od serca : dziękuję-hvala.
Na razie pobieżnie przejrzałem (brak czasu :cry: ), ale w weekend i następne jesienno-zimowe znowu "odwiedzę" ukochaną Dalmację :D
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 11.10.2011 12:39

Dostałem :lol: :lol: :lol:
Bardzo ładnie wydana książka! Dedykacja też super!
Podoba mi się ta mieszanka treści historycznych, kulinarnych, socjologicznych itp, itd.
Duże wrażenie zrobił na mnie przepis na zupę "z kamienia" :D
Trzeba będzie wypróbować.

Dziękuję Leonie i pozdrawiam!
Odpocznij sobie trochę i dalej pisz, KONIECZNIE!
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.10.2011 06:47

Drogi Leonie

Na razie mogę tylko zrecenzować ogólne, bardzo pozytywne, wyrażone takoż przez moje dziewczyny,
wrażenie o twojej książce, którą postaram się jak najszybciej zgłębić również w treści,
natomiast dziś chciałbym podziękować Maćkowi za zaangażowanie i pracę,
jaką włożył w to, żeby ta pozycja do mnie dotarła, o czym niniejszym informuję :D

Pozdrawiam
Elaj203
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Elaj203 » 12.10.2011 09:19

Mam i ja :!: :!: :!: :D :D :D

Leon - dziękuję i pozdrawiam :papa: :papa: :papa:
marcin10
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcin10 » 12.10.2011 10:15

Ja również jestem posiadaczem owego wydawnictwa. W posiadanie wszedłem drogą kupna w Empiku.
Drogi Leonie lektura zaczyna mnie pochłaniać i po kilku rozdziałach wiem, że bedzie to przygoda fascynująca bez reszty.
Szacunek za pomysł i wytrwałość w dążeniu do zrealizowania planu.

Pozdrawiam 8)
Olo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Olo » 12.10.2011 10:55

zaskoczenie pełne, dostałem awizo idę na pocztę i zastanawiam się kto i co chce ode mnie ... Pani na poczcie wyciaga przesyłkę i myślę sobie znowu moja żona coś kupiła na alledrogo i zapomniała mi powiedzieć "jak jest za pobraniem nie odbieram niech sama stoi w kolejce i placi... :twisted:
ale nie za pobraniem - myślę zapłaciła tylko zapomniała powiedzieć - otwieram a tam NIESPODZIANKA !!! - książka Leona !!!!

jest dotarła, dziękuję bardzo, i jeszcze dedykacja .... super

książka bardzo fajna, ładnie wydana, piękne foty, mało miałem czasu wczoraj żeby się w nia zagłębić ale bardzo mi się podoba

DZIĘKUJĘ !
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.10.2011 12:13

Weldon--Tobie i wszystkim pozostałym, którzy mi zaufali i przekazali różne kwoty na wsparcie wydania książki Leona, bardzo dziękuję.
Z rozmów z Leonem i wydawcą, wiem, że "nasza" kasa bardzo pomogła w wydaniu książki.
Książkę oczywiście mam, czytam z wielkim zauroczeniem, powiększonym o wspomnienia z kilku wieczornych rozmów z Leonem i jednym z wydawców. Po takich wieczornych gawędach, po wielu informacjach jak powstawała, odbiera się ją w sposób jakby uczestniczyło się w jej pisaniu. Pan P.B. pokazał nam np jezioro Smocze Oko, opowiedział jak i gdzie zdjęcia były robione, później to wszystko w książce odnajduję i porównuję. Opowiadał nam jak we dwóch jeździli po "szlaku Leona" i sprawdzali wszelkie detale, jak sporadycznie wprowadzali małe poprawki...
Leon--za wszytko co napisałeś i zrobiłeś dziękujemy (Danuśka dołącza się do moich słów), czekam jak wielu Cromaniaków na następne Twoje słowa pisane. Mam też nadzieję, że będzie też kolejna okazja na posłuchanie Twoich opowieści.
Pozdrawiam
Leon
Cromaniak

Postnapisał(a) Leon » 12.10.2011 13:34

Dziekuje wszistkim za mile slowa. Macku wspomnailesz Smocze oko w Rogoznici wlasnie dwa dni temu doszlo do fenomenu dla czego go tak naziwaju. Z blekitnego koloru zrobilo sie zielono-biale i wszistko znow zdechlo.....
Wszistko smierdzi na siarkowodur (dla mniej wtajemniczonich - zapach znilich jaja), tak jest w tym jeziorze co jakisz czas. Od ostatniego takiego zdarzenia minelo cca 12 lat chiba.
Tu sa i fotografije...
http://www.tportal.hr/scitech/znanost/1 ... vnike.html
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.10.2011 13:46

Co jakiś czas?

Znaczy się odradza się potem ...
Może to coś na wzór feniksa? :)

A, swoją droga, długo, po czymś takim, trwa wymiana wody?
Mimo wszystko, jak widziałem, sporo osób korzysta z jego uroków,
(no i z samej Mariny), więc przykro by było dostać się w taki "powiew".

Pozdrawiam
filu
Turysta

Postnapisał(a) filu » 12.10.2011 14:57

Rozumiem Leon że nic nie przetrwało
Jezioro zasobne było w duże okazy???
kjedi
Cromaniak

Postnapisał(a) kjedi » 12.10.2011 19:41

Maćku 1956 - jest sprawa, możesz napisać na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl ?
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.10.2011 20:44

Kjedi--odezwałem się :D
Leon
Cromaniak

Postnapisał(a) Leon » 12.10.2011 21:16

...jezioro jest polonczone z morzem....jednak co jakisz czas jak sie zgra kilka "parametrow" wszistko zdicha. Siarkowodorem leci dwa tigodnie mniej wiencej, potem sie rozradza jeden gatunek planktonu Acartia adriatica taki wioslonog, a potem bardzo powoli inne zijantka.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.10.2011 21:28

Leon napisał(a):...jezioro jest polonczone z morzem....

A ja myślałem Leonie, że skoro jezioro ma nazwę Smocze Oko, to że smok żyjący na dnie tego jeziora "puścił bąka" z siarkowodorem :wink: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.