napisał(a) teper » 07.06.2006 13:57
ines napisał(a):hmmm akurat nam sie trafilo tak ze w Tucepi placilismy 9E od osoby za piekny duzy apartament blisko morza..a w Primosten bardzo trudno bylo znalezc cos sensownego(a byl to wrzesien) i znalezlismy dosc blisko morza ale od strony portowej pokoj za 13E (maly z balkonem i lazienka) dlatego moje odczucia ze jest to drozsze miejsce niz riwiera)
fakt ze miasteczko wyglada cudnie z drogi jak ci sie udalo pewnie zauwazyc na zdjeciach....ogolnie jest to bardzo romantyczne miejsce i ladne(ale wczensiej pisalam to takie miasteczko bardziej do zwiedzania)a na odpoczynek idealna riwiera..plaze na riwierze a w primosten dla mnie nie ma porownania;)
mysle ze to byl dobry wybor 10dni w Tucepi i 4dni w Primosten.
co do miejsca to na pewno taniej i wiecej miejsc bylo w Rogoznicy , oraz za primosten w roznych mniejszych miasteczkach:)
Jak pisałem jedziemy z dzieciakami 4-6 lat i wiekszość miejsc wybieramy pod nich, natomiast sami chcemy też coś pozwiedzać, stąd wybór na Primosten, niekoniecznie jednak to będzie miejsce zakwaterowania, może wybierzemy coś okolicznego, mniejszego ale napewno w tym rejonie.
Na Tucepi jesteśmy zdecydowani na 100%, co do przeniesienia się w inne miejsce raczej też, tylko pytanie gdzie w rejonie Sibenika jest coś godnego uwagi, gdyż interesuje nas zwiedzenie Trogiru, Sibenika, Krka i ewentualnie Kornati (to akurat niekoniecznie).
Wydaje nam się że łatwiej będzie znaleźć jakąś kwaterę na tydzień (od soboty do soboty), która będzie pasowała do naszych założeń, niż na 4 dni w środku tygodnia, gdzie zazwyczaj zostają wolne tylko gorsze (nieciekawie położone, małe, itd.) lub droższe apartamenty.