Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trójkąty

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Trójkąty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2007 19:25

Właśnie w Wiadomościach podali że w Chorwacji są wymagane 2 trójkąty ostrzegawcze.To tak dla przypomnienia ,bowiem ten temat był już wałkowany
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 29.05.2007 19:47

Pamiętamy, pamiętamy ale dzięki :D
Piots
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piots » 29.05.2007 19:51

szaki17 napisał(a):Właśnie w Wiadomościach podali że w Chorwacji są wymagane 2 trójkąty ostrzegawcze.To tak dla przypomnienia ,bowiem ten temat był już wałkowany

Niby tak, ale na takie detale patrzą bardzo "przez palce" i wątpie, żeby jakiemus turyscie dali mandat. Co innego Słowacy - tam trzeba mieć wszystko co wymagają - a jest tego sporo (albo auto na słowackich blachach :wink: )
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.05.2007 20:00

Już w zeszłym roku mieliśmy 2 trójkąty; jednak pamiętajcie o apteczkach samochodowych zwłaszcza na Słowacji. Myślę, że nie wpadną na genialny pomysł; czy panowie są zabezpieczeni w prezerwatywy? :lol: :D :lol:
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 29.05.2007 20:07

ilość prezerwatyw jest zależna od ilości pasażerów.
Jeżeli np kierowcą będzie pan, a pasażerkami 3 panie-ilość prezerwatyw = 4. Ciekawe ile prezerwatyw wg "przepisu" dla małżeństwa z 3 dzieci :lol: ?
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 29.05.2007 20:14

Adam,K napisał(a):Pamiętamy, pamiętamy ale dzięki :D

Adaś, no właśnie pamiętaj o trójkątach, gdyż taki zajefasty samochodzik bez , to .......
Skąd wiem :?: :?:
Ubiegła sobota, centrum TarnoVskich Gor :wink: , około 10:30 - 11:00, okolice ronda, ja z córciami biegnę od Sobieskiego do pasów, aby dostać się na Halę Targową, a tu patrzę 8O 8O Piłsudskiego w kierunku Osady Jana cosik znajomego pędzi :x widać silniczek tam zdrowy :wink: :wink: Twój Passacik z naklejką Cro.pl naprawdę wygląda EXTRA :o
Pozdrawiam :D
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 30.05.2007 07:46

Dromader napisał(a):
Adam,K napisał(a):Pamiętamy, pamiętamy ale dzięki :D

Adaś, no właśnie pamiętaj o trójkątach, gdyż taki zajefasty samochodzik bez , to .......
Skąd wiem :?: :?:
Ubiegła sobota, centrum TarnoVskich Gor :wink: , około 10:30 - 11:00, okolice ronda, ja z córciami biegnę od Sobieskiego do pasów, aby dostać się na Halę Targową, a tu patrzę 8O 8O Piłsudskiego w kierunku Osady Jana cosik znajomego pędzi :x widać silniczek tam zdrowy :wink: :wink: Twój Passacik z naklejką Cro.pl naprawdę wygląda EXTRA :o
Pozdrawiam :D

No dzięki. Pozdrawiam :D
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 30.05.2007 17:47

majeczka napisał(a):Już w zeszłym roku mieliśmy 2 trójkąty; jednak pamiętajcie o apteczkach samochodowych zwłaszcza na Słowacji. Myślę, że nie wpadną na genialny pomysł; czy panowie są zabezpieczeni w prezerwatywy? :lol: :D :lol:
No i wkrakałaś dziś słyszałem że do wjazdu na terytorium Białorusi kierowcy muszą mieć w apteczkach prezerwatywy :roll: Dobrze że tego przepisu nie wprowadzili w CRO 8) :D
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 30.05.2007 18:04

majeczka napisał(a):Już w zeszłym roku mieliśmy 2 trójkąty; jednak pamiętajcie o apteczkach samochodowych zwłaszcza na Słowacji. Myślę, że nie wpadną na genialny pomysł; czy panowie są zabezpieczeni w prezerwatywy? :lol: :D :lol:

Trójkąty.Prezerwatywy konieczne. :wink: A jak dwa trójkąty ,to chyba podwójne zabezpieczenie. :wink:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 30.05.2007 19:31

Dwa trójkąty w samochodzie? zaraz, zaraz a ile to będzie ludzi? Jeżeli sześcioro to vana potrzeba 8O ?

A wracając do tematu. To o ile mnie pamięć nie myli, w ub. roku, po wielu dyskusjach stanęło na tym że 2 trójkaty to trzeba mieć jak się jedzie z przyczepą.
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 30.05.2007 19:36

gospodarz napisał(a):Dwa trójkąty w samochodzie? zaraz, zaraz a ile to będzie ludzi? Jeżeli sześcioro to vana potrzeba 8O ?

A wracając do tematu. To o ile mnie pamięć nie myli, w ub. roku, po wielu dyskusjach stanęło na tym że 2 trójkaty to trzeba mieć jak się jedzie z przyczepą.
Dokładnie.... przypominam sobie taki temat ze dwa trójkąty muszą być ale.......w samochodzie który ciągnie przyczepe. :!:
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 30.05.2007 20:34

Był taki temat:
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10487&highlight=
I niech każdy sam wybierze...

PozdraV
J.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 30.05.2007 20:43

Nie wiem, dwa czy jeden, dla bezpieczeństwa mojej Rodziny zabieram dwa, nic kosztuje.
Pozdrawiam
Rafał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2007 20:52

gospodarz napisał(a):Dwa trójkąty w samochodzie? zaraz, zaraz a ile to będzie ludzi? Jeżeli sześcioro to vana potrzeba 8O ?

Pani z telewizora nic nie mówiła że 2 trójkąty w przypadku jazdy z przyczepą, więc dla świętego spokoju .... każdy kierowca ma wybór ile zabrać 3kątów :idea:
Ja zabieram po raz pierwszy 2
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 30.05.2007 21:39

szaki17 napisał(a):Pani z telewizora nic nie mówiła że 2 trójkąty w przypadku jazdy z przyczepą, więc dla świętego spokoju .... każdy kierowca ma wybór ile zabrać 3kątów :idea:
Ja zabieram po raz pierwszy 2

Ja bez przekonania brałem 2 ale zawsze zastanawiałem się po co...
Przestałem się zastanawiać kiedy jadąc na bardzo krętym górskim odcinku zobaczyłem trójkąt i zwolniłem.
Za najbliższym zakrętem, zajmując część mojego pasa stało rozkraczone auto - od tej pory przestałem się zastanawiać...

Pzdr
Tomek
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone