szaki17 napisał(a):Właśnie w Wiadomościach podali że w Chorwacji są wymagane 2 trójkąty ostrzegawcze.To tak dla przypomnienia ,bowiem ten temat był już wałkowany
Ja nie wożę trójkątów bo mi sie z seksem kojarzą:(((.
.png)
majeczka napisał(a):Już w zeszłym roku mieliśmy 2 trójkąty; jednak pamiętajcie o apteczkach samochodowych zwłaszcza na Słowacji. Myślę, że nie wpadną na genialny pomysł; czy panowie są zabezpieczeni w prezerwatywy?![]()
![]()
.png)
Haweł napisał(a):majeczka napisał(a):Już w zeszłym roku mieliśmy 2 trójkąty; jednak pamiętajcie o apteczkach samochodowych zwłaszcza na Słowacji. Myślę, że nie wpadną na genialny pomysł; czy panowie są zabezpieczeni w prezerwatywy?![]()
![]()
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/musisz-miec-gume-na-zapas,918149

.png)
Tomek napisał(a):szaki17 napisał(a):Pani z telewizora nic nie mówiła że 2 trójkąty w przypadku jazdy z przyczepą, więc dla świętego spokoju .... każdy kierowca ma wybór ile zabrać 3kątów
Ja zabieram po raz pierwszy 2
Ja bez przekonania brałem 2 ale zawsze zastanawiałem się po co...
Przestałem się zastanawiać kiedy jadąc na bardzo krętym górskim odcinku zobaczyłem trójkąt i zwolniłem.
Za najbliższym zakrętem, zajmując część mojego pasa stało rozkraczone auto - od tej pory przestałem się zastanawiać...
Pzdr
Tomek
.png)
wiech napisał(a):...Niezbędne więc jest sięgnięcie do źródeł. Nie mam dostępu do przepisów chorwackich...

.png)
.png)
mirko napisał(a):Moze tutaj odpowiedz:
http://www.autoteka.com/vodic/vodic_14.php3
Jednak mysle, ze samochod podlega regulamy panstwa gdzie zarejestrowany.
.png)
gospodarz napisał(a):Cierpliwości,
właśnie otrzymałem odpowiedź z Chorwackiego Ośrodka IT z W-wy, że drążą temat w Zagrzebiu. Jak tylko napiszą mi co się dowiedzieli to zaraz się podzielę na forum.
gospodarz napisał(a):gospodarz napisał(a):Cierpliwości,
właśnie otrzymałem odpowiedź z Chorwackiego Ośrodka IT z W-wy, że drążą temat w Zagrzebiu. Jak tylko napiszą mi co się dowiedzieli to zaraz się podzielę na forum.
Słowo się rzekło kobyłka u płota.
Oto odpowiedź na moje pytanie o wyposażenie samochodu w Cro:
"według informacji jakie otrzymaliśmy od Komendy Głównej Policji w Zagrzebiu (01.06.2007.) obowiązkowe wyposażenie samochodu w Chorwacji to:
- koło zapasowe
- zapasowe żarówki
- trójkąt ostrzegawczy
- apteczka
- kamizelka odblaskowa
......
Narodowy Ośrodek Informacji Turystycznej Republiki Chorwacji"
.png)
.png)
Tomek napisał(a):szaki17 napisał(a):Pani z telewizora nic nie mówiła że 2 trójkąty w przypadku jazdy z przyczepą, więc dla świętego spokoju .... każdy kierowca ma wybór ile zabrać 3kątów
Ja zabieram po raz pierwszy 2
Ja bez przekonania brałem 2 ale zawsze zastanawiałem się po co...
Przestałem się zastanawiać kiedy jadąc na bardzo krętym górskim odcinku zobaczyłem trójkąt i zwolniłem.
Za najbliższym zakrętem, zajmując część mojego pasa stało rozkraczone auto - od tej pory przestałem się zastanawiać...
Pzdr
Tomek
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi