Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trochę humoru 2

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 06.03.2011 14:22

zaje...e :D :D
nieźle pojechał.
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 06.03.2011 15:07

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.03.2011 13:21

Obrazek
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 07.03.2011 13:32

- Dlaczego się smucisz? - pyta Józek Zdzicha.
- Bo będę ojcem.
- Ależ to jest powód do radości.
- Niby tak, ale nie wiem, jak powiedzieć o tym żonie.

-------------------------------------------------------------------------------------

Starsze małżeństwo obchodzi 40 rocznicę ślubu. Przy gościach mąż wspomina młode lata:
- Oj, przyprawiłem ja rogi niejednemu mężowi....
Na to żona:
- A ja tylko jednemu!...

-------------------------------------------------------------------------------
- Jak się czuje pani mąż - pyta sąsiadkę Kowalska
- Bardzo się niepokoję. Lekarz powiedział mi, że umrze za trzy miesiące
- To straszne!
- No właśnie, a on ma już miesiąc spóźnienia!

--------------------------------------------------------------------------------

- Co robisz?
- Nic.
- Wczoraj też nic nie robiłeś.
- Nie skończyłem...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.03.2011 13:36

Pozostając w konwencji....

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.03.2011 13:45

Jacek S napisał(a):Pozostając w konwencji....

Skoro tak mówisz ...

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.03.2011 13:48

Skoro Bubble Gum to może tak...

Krzychu, a ty wiesz, jak ja się ze swoją Ilonką poznałem?
- Nie...
- W kolejce w aptece. Po gumy stałem.
- Nie gadaj!
- Poważnie. Ona za mną w kolejce stała. Ja brałem sobie na zapas - mówię do sprzedawczyni: "Proszę sześć prezerwatyw".
Patrzę - Ilona (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że tak ma na imię) stoi za mną i się uśmiecha.
Zrozumiałem, że nastał mój czas.
Obejrzałem ją tak od stóp do głowy i rzucam do sprzedawczyni: "Proszę siedem".
W kolejce za nami słychać śmiech, ja błyszczę po prostu...
- Ekstra!
- No tak. A ona do mnie: "Co tak mało? Bierz od razu dwanaście!" Ja zaniemówiłem, kolejka zamarła...
- I co, co
- No, kupiłem dwanaście, już chciałem odchodzić, ale rzucam do niej na odchodne: "To co, poczekać?", na co ona: "No, będziesz musiał poczekać..." i do sprzedawczyni: "Paczkę tamponów poproszę".
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.03.2011 13:57

O właśnie, zapomniałbym ... Dobrze, ze mi przypomniałeś ...

Obrazek
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 07.03.2011 14:01

weldon napisał(a):Obrazek

To już teraz jasna sprawa, dlaczego anakin tyle tego miał w bagażniku... :lol:

Chyba, że mi się coś pomyliło...
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 07.03.2011 14:05

Będąc w Tesco można jeszcze w dobrej cenie "płaszczaka" kupić :lol:

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.03.2011 14:11

Nic, tylko Anakina do Tesco wysłać, to wsiąknie na kilka dni ... :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.03.2011 14:20

Kobieta o długim stażu małżeńskim ogląda się przed lustrem i widzi:
Poorana zmarszczkami twarz, przerzedzone włosy, braki w uzębieniu,
biust obwisły, sadło tu i ówdzie...
Patrzy i w końcu stwierdza: Dobrze mu tak, skurczysynowi...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.03.2011 06:13

Temat: Firmowe Przyjęcie Bożonarodzeniowe
Od: Patty Lewis, Kierownik Działu Kadr
Do: Wszyscy pracownicy
Data: 12 listopada 2009

Miło mi poinformować wszystkich, że tegoroczne przyjęcie bożonarodzeniowe dla naszej firmy odbędzie się 23 grudnia, w samo południe, w wynajętyej sali w Grill House. Będzie szwedzki stół i dużo drinków. Mały zespół muzyczny zagra kolędy. Może pośpiewamy razem? I nie zdziwcie się kiedy zobaczycie naszego dyrektora w przebraniu Świętego Mikołaja! Lampki na choince zapalimy o 13:00. Wtedy też możecie wymienić się prezentami, ale zasadą niech będzie, że cena prezentu nie przekroczy 10 euro, aby nie nadwyrężyć niczyjej kieszeni.
Spotkanie jest tylko dla pracowników naszej firmy!
Dyrektor przygotował specjalne wystąpienie na tę okazję.
Życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia Wam i Waszym Rodzinom.

Patty
-----------------------------------

Temat: Firmowe Przyjęcie Świąteczne
Data: 13 listopada 2009

W żaden sposób nie chciałam wczorajszym emailem obrazić naszych pracowników pochodzenia żydowskiego. Wiemy, że Hanukkach jest ważnym świętem, które często wypada w tym samym okresie, choć niestety nie w tym roku. Zatem od dziś nasze spotkanie będziemy nazywać "spotkaniem świątecznym". To samo dotyczy pozostałych pracowników, którzy nie są Chrześcijanami i tymi, którzy ciągle obchodzą Święto Pojednania*). Nie będzie bożonarodzeniowego drzewka i nie będziemy śpiewać kolęd. Będą za to inne rodzaje muzyki, byśmy się mogli dobrze bawić.
Zadowoleni?
Wesołych Świąt.
Patty
------------------------------------

Data: 16 listopada 2009

Otrzymałam notkę od członka grupy Anonimowych Alkoholików - zapomniałeś się podpisać. Oczywiście, że mogę spełnić Twoją prośbę i przeznaczyć jeden stolik dla waszej grupy, ale jeśli postawię na nim tabliczkę "Anonimowi Alkoholicy" to przestaniecie być anonimowi, prawda? Jak więc mam to zrobić? Ma ktoś jakiś pomysł?
Przepraszam, zapomniałam o prezentach - żadnej wymiany prezentów nie będzie, ze względu na protesty Związków Zawodowych, które uznały 10 Euro za zbyt dużą kwotę i kierowników działów, którzy uznali 10 Euro za kwotę śmieszną.

PAMIĘTAJCIE: WYMIANA PREZENTÓW JEST ZABRONIONA.

Patt
---------------------------

Data: 18 listopada 2009

Cóż za różnorodność pracowników w naszej firmie! Nie miałam pojęcia, że 20 grudnia rozpoczyna się islamski święty miesiąc Ramadanu, w którym zabronione jest spożywanie jedzenia i napojów w czasie dnia. A to numer! Rozumiem, że przyjęcie firmowe w czasie lunchu kłóci się z wierzeniami naszych muzułmańskich pracowników. Być może załatwię z Grill House, aby wstrzymał się z podawaniem Wam posiłków do zachodu słońca, dnie są przecież takie krótkie o tej porze roku, albo zapakują Wasze dania do foliowych torebek na wynos. To Wam pasuje?
Przy okazji: stolik dla odchudzających się będzie stał jak najdalej od bufetu z deserami, a stolik dla kobiet w ciąży tuż przy toalecie.
Geje mogą siedzieć przy jednym stoliku. Lesbijki nie muszą siedzieć z gejami, każda grupa będzie miała osobny stolik. Oczywiście, na stoliku gejów będzie dekoracja kwiatowa. Do osoby pytającej o transwestytów - nie, żadnego przebierania się. Grill House nie wyraża na to zgody obawiając się zamieszania w toaletach. Przykro mi.
Będziemy mieć podwyższone stołki dla niskich. Potrawy nisko-tłuszczowe dla tych na diecie będą dostępne. Przykro mi, ale nie możemy kontrolować ilości soli użytej do potraw. Szef Grill House zaproponował, żeby ci z wysokim ciśnieniem spróbowali kawałka potrawy, zanim ją zjedzą.
Na stoliku z deserami będą świeże owoce "low sugar" dla cukrzyków, ale restauracja nie robi deserów bezcukrowych.
O czymś zapomniałam?

Patty
----------------------------

Temat: Pieprzone Firmowe Przyjęcie Świąteczne
Do: Wszyscy pieprzeni pracownicy
Data: 20 listopada 2009

A teraz znowu kurewscy wegetarianie! Przyjęcie odbędzie się w Grill House czy wam się to podoba czy nie! Siedźcie sobie jak najdalej od tego "grilla śmierci" i przeżuwajcie w milczeniu zawartość pieprzonego baru sałatkowego i organiczne pomidorki. Czy wiecie, że pomidory też mają uczucia? I cierpią kiedy je kroicie w plasterki? Słyszałam jak krzyczą. I teraz też słyszę ich krzyki!
A cała reszta, popaprańcy, może mnie pocałować w dupę! Mam nadzieję, że będziecie mieli spieprzone święta!
Pijcie, jedźćie i zgińcie,
Zołza z Piekła
-----------------------------------

Temat: Firmowe Przyjęcie Świąteczne i Patty Lewis
Od: Joan Bishop, p.o. Kierownik Działu Kadr

Data: 22 listopada 2009

Myślę, że wyrażam uczucia nas wszystkich życząc Patty szybkiego powrotu do zdrowia. Będę jej wysyłać wszystki kartki, które od Was dostanę.
Dyrekcja zadecydowała, że w tym roku odwołuje firmowe przyjęcie świąteczne. Za to w 23 grudnia kończymy pracę w południe z zachowaniem pełnego wynagrodzenia.
Wesołych Świąt

Joan
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.03.2011 08:20

Stara wdowa i wdowiec spotykają się od pięciu lat. Facet w końcu zdecydował się jej oświadczyć. Szybko odpowiedziała: "Tak". Następnego ranka facet się budzi, ale nie pamięta, co odpowiedziała! Zastanawia się:
- Była uszczęśliwiona? Chyba tak. Nie. Wyśmiała mnie.
Po godzinie daremnych prób przypomnienia sobie, jak to było, dzwoni do niej. Zawstydzony przyznaje, że nie pamięta jej odpowiedzi na propozycję małżeństwa.
- Och - odpowiedziała - Tak się cieszę, że dzwonisz. Pamiętałam, że powiedziałam "tak", ale zapomniałam komu...
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 10.03.2011 09:23

Delegacja ze Związku Radzieckiego wybrała się do Stanów Zjednoczonych na Wystawę Artykułów Gospodarstwa Domowego.
Idą ogromną halą, pełno wystawców, nagle...przewodniczący delegacji zatrzymuje sie przed małym urządzeniem i pyta hostessy;
- A co to za ustrojstwo?
- Automatyczna obieraczka do ziemniaków - odpowiada z usmiechem.
- A ziemniaka obierze? - pyta z niedowierzaniem przewodniczący
- Pewnie, że obierze - po czym wrzuca ziemniaka do srodka, cichy gwizd, mija 5 sekund do pojemnika wpada pięknie obrany ziemniak.
Przewodniczący patrzy z zaskoczeniem
- A reklamówkę ziemniaków obierze?
- Pewnie, że obierze - hostessa wyciąga spod lady specjalna nakładkę na wiekszą ilość ziemniaków - po czym ze skrzynki łopatką nakłada kolejne porcje ziemniaków a te co chwila, pieknie obrane wyskakuja do pojemnika. po 2 minutach 5kg ziemniaka lezy w misce.
Przewodniczący nie kryje swojego zdumienia
- A worek ziemniaków obierze? - spogląda spod byka na hostesse
- pewnie, ze obierze - odpowiada z usmiechem, po czym dwóch Panów taszczy worek ziemniaków, proces sie powtarza a po pół godzinie wszystkie ziemniaki obrane.
- Super, świetnie, wysmienite - trzeba takie coś u nas zmajstrować - powiada.
Mija pół roku, na zaproszenie Rosjan, Amerykanie jada do Moskwy na Wystawę Sprzętu Gospodarstwa Domowego
Delegacja amerykańska zwiedzając targi dostrzega dziwne urządzenie które stoi na uboczu. Pytają:
- A co to jest?
- Automatyczna Obieraczka do Ziemniaków
- Fajna, prawie jak nasza tylko pięć razy większa - dziwią się -
a ziemniaka obierze?
- Pewnie - po czym z dumą do dużego otworu wrzucaja ziemniaka -
cisza - po minucie wyskakuje obrany ziemniak
- nooo, super, niezwykle cicha - a 5kg ziemniaków?
- Tez obierze - wrzucają 5kg ziemniaków - po 10minutach są obrane, znów bezgłosnie
- No to ciekawe czy z workiem sobie poradzi?
- na pewno - wrzucaja cały worek na raz - mija kilka minut, po czym otwiera sie klapa na górze - wychodzi Wania i mówi:
- Wszystkich zasypało, a ja sam nie bedę ku..a obierał...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone