Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Chyżne - Bratysława - Zadar

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbys2006
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2006 » 25.10.2007 19:58

Witam. Czy ktoś podróżował trasą Chyżne - Dolny Kubin -Zilina - Trencin - Bratysława - Hagyeshalom (stad trasa 86) - Szombathely- Słowenia - Zagrzeb i mógłby podrzucić mi parę informacji o tej trasie (czy da się ją zrobić za jednym razem?)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.10.2007 20:16

zbys2006 napisał(a):...czy da się ją zrobić za jednym razem?...

Da się :wink:
zbys2006 napisał(a):....Czy ktoś podróżował trasą Chyżne - Dolny Kubin -Zilina - Trencin - Bratysława - Hagyeshalom (stad trasa 86) - Szombathely- Słowenia - Zagrzeb i mógłby podrzucić mi parę informacji o tej trasie...

Bardzo modny temat na tym forum :lol: Na poczatek kilka przykładów z trasy 86, bo o odcinkach autostradowych na Słowacji nie ma sensu mówić - proste jak drut i nie ma gdzie sie zgubić :wink:
forum/viewtopic.php?t=16390&highlight=
forum/viewtopic.php?t=17181&highlight=
forum/viewtopic.php?t=16773&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Natomiast w wyszukiwarce znajdziesz jeszcze około 10-15 wątkow na ten temat
zbys2006
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2006 » 25.10.2007 22:40

Dzieki za odpowiedź. Jeszcze muszę poszukać jakiegoś noclegu po tej trasie (najlepiej juz w miare blisko Chorwacji-moze na wegrzech po trasie 86 cos znajde w miare niedrogo)- moj cel to jeziora plitvickie.
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 26.10.2007 03:28

Myślę, że trasę ze Staszowa do Jezior Plitvickich da się zrobić za jednym "zamachem". Jeśli już to nocleg planuj na Słowacji. Przejazd przez Węgry to maksimum 4 godziny plus 3 godziny w Chorwacji. Osobiście trasę Kraków-Split przejechałem w 14 godzin, nie bardzo się spiesząc i stojąc w jednym korku trasą podaną na wstępie słynną już osiemdziesiątką szóstką.
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 26.10.2007 07:37

Zabazpiecz sobie tylko pełny zbiornik dobrego płynu do spryskiwacza.
Od Kubina do Żyliny jedzie się głównie nad rzeką i latającego robactwa
mnóstwo pada na szyby.
Krzysztof
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 26.10.2007 08:46

keruj7 napisał(a):Myślę, że trasę ze Staszowa do Jezior Plitvickich da się zrobić za jednym "zamachem". Jeśli już to nocleg planuj na Słowacji. Przejazd przez Węgry to maksimum 4 godziny plus 3 godziny w Chorwacji. Osobiście trasę Kraków-Split przejechałem w 14 godzin, nie bardzo się spiesząc i stojąc w jednym korku trasą podaną na wstępie słynną już osiemdziesiątką szóstką.

Hmm, Staszów - Plitwickie w jeden dzień? Chyba, że zaczniesz baaaardzo wcześnie. Ja wyjechałem z Krakowa ok. 6:30 i do Karlovaca dojechalem ok 20:00. Jechałem z dzieckiem co wymuszało dodatkowe postoje i jechałem przez Zwardoń a nie przez Chyżne. Przez Węgry oczywiście route "86" :-)
zbys2006
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2006 » 26.10.2007 21:03

Dzieki wszystkim za podpowiedz. Pytanie mam do Piotrek_B czy moglbys mi podac wiecej informacji na ten temat "50 m przed szlabanem granicznym po prawej stronie jest pensjonat z knajpą, fajne miejsce ale ceny raczej od 2500 HUF od osoby" Wysłany: 10-04-2006 10:23 -albo jakin namiar w internecie na to miejscce-albo jakis inny namiar na nocleg w tych okolicach.(Twoje gg jest aktualne?) Dzieki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.10.2007 21:40

zbys2006 napisał(a):... Pytanie mam do Piotrek_B czy moglbys mi podac wiecej informacji na ten temat "50 m przed szlabanem granicznym po prawej stronie jest pensjonat z knajpą, fajne miejsce ale ceny raczej od 2500 HUF od osoby" Wysłany: 10-04-2006 10:23 ...

Obrazek
namiarów nie mam, ten lokal nie ma strony www

zbys2006 napisał(a):... albo jakin namiar w internecie na to miejscce-albo jakis inny namiar na nocleg w tych okolicach...

śpię zazwyczaj w Sormas - kilka kilometrów za Nagykanizsą w Istvan Panzio (przy drodze, dobrze widoczny) z Sormas do granicy jest rzut beretem
Obrazek
ich strona: http://www.istvanfogado.hu
W samym Leteny jest kilka lokali do wynajęcia - nie ma z tym problemu:
http://www.1hungary.com/info/letenye
zbys2006 napisał(a):...Twoje gg jest aktualne?...
tak ale nie zawsze jestem zalogowany :wink:
Pozdrav :papa:
zbys2006
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2006 » 26.10.2007 21:50

Dzieki za szybka odpowiedz. Moj cel to Mimice (po drodze Plitvice) - w przyszłym roku - i nie wiem jak rozlozyc podroz (myslalem o dwoch noclegach)-najpierw po drodze a potem w Plitvicach-w Mimicach mam byc w sobote.Jeszcze raz dzieki za informacje(w http://www.istvanfogado.hu - drogoo bedzie dla 2 osob?)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2007 07:13

zbys2006 napisał(a):...w http://www.istvanfogado.hu - drogoo bedzie dla 2 osob?

na tej stronie masz cennik :lol: ale... 10500 HUF za 2 osoby :wink:
zbys2006
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2006 » 28.10.2007 23:14

Mam jeszcze pytanie do Piotrek_B. Jadąc przez Bratysławę w kierunku granicy słowacko - węgierskiej czy korzystałeś z autostrad czy z innej drogi (na mapie wypatrzyłem że da się od Bratysławy pojechać w kierunku granicy trasą nr 2- na Węgrzech przechodzi ona w trasę nr 15) i gdy się minie miejscowosć na Węgrzech Moson -magyarovar trafić od razu na trasę 86. A jak wygląda wjazd do Chorwacji z Węgier (znowu wypatrzyłem na mapie -od miejscowosci Lenti udać się lokalnymi drogami w kierunku autostardy M70 i później można by pojechać lokalną drogą wzdłuż M70 i trafić do Letenye) a potem już do granicy i Chorwacja.Czy taka koncepcja przejazdu jest możliwa do realizacji?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2007 07:20

zbys2006 napisał(a):Mam jeszcze pytanie do Piotrek_B. Jadąc przez Bratysławę w kierunku granicy słowacko - węgierskiej czy korzystałeś z autostrad czy z innej drogi (na mapie wypatrzyłem że da się od Bratysławy pojechać w kierunku granicy trasą nr 2- na Węgrzech przechodzi ona w trasę nr 15) i gdy się minie miejscowosć na Węgrzech Moson -magyarovar trafić od razu na trasę 86. A jak wygląda wjazd do Chorwacji z Węgier (znowu wypatrzyłem na mapie -od miejscowosci Lenti udać się lokalnymi drogami w kierunku autostardy M70 i później można by pojechać lokalną drogą wzdłuż M70 i trafić do Letenye) a potem już do granicy i Chorwacja.Czy taka koncepcja przejazdu jest możliwa do realizacji?

Jeżeli już jadę przez Bratysławę to dalej kieruje się na Wiedeń, przez Madziarów nie jadę takim łukiem bo mi nie po drodze z domu. Generalnie do HR jeżdzę przez Barwinek - Kosice - Budapeszt - Letenye
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 25.11.2007 22:31

keruj 7
czy możesz nawet na poczte podesłać mi trase swojego wyjazdu- bedę jechał w tym samym kierunku co prawda z Cz-wy ale do Splitu -- napisz jaka trasa jechales i ile cie to kosztowało-- winiety i nie wiem jakies dodatkowe opłaty---poczta adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
zbys2006
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2006 » 16.02.2008 22:58

Czy ktoś mógłby podrzucić namiar na nocleg na trasie Chyżne - Dolny Kubin -Zilina - Povazska Bystrica - Bratysława -najlepiej zeby to byl nocleg gdzieś w okolicach Povazska Bystricy (blisko autostrady do Bratysławy)- i dość niedrogi dla 2 osób (i najlepiej żeby można było poczytać o tym noclegu na stronie).Dzięki
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 17.02.2008 08:40

Bardzo fajny nocleg jest na Węgrzech zaraz za zjazdem z autostrady
w Mosommagyarorvar na 86, miejscowość Boesarkany przed Csorną
motel Pension b. spokojny i zaraz przy drodze, nie trzeba nigdzie
zjażdżać - pokój 2-3 osob+sniadanie 25E.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone