Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tak działaja na allegro oszuści

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 21:11

yzedef napisał(a):
bluesman napisał(a): załóż swój wątek i się odstosunkuj :mrgreen:

Tutaj nie przesadziłeś ?, w języku potocznym to określenie jest bardzo nieładne!! mam to zgłosić gdzie trzeba ?:), uczyłem się od ciebie :P

Rób jak uważasz :) Ułatwisz B. robotę :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 31.08.2017 21:12

Masz jakieś inne podobne tematy do drążenia ?:), byś popatrzył jaka pogoda będzie w przyszłe wakacje :-)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 31.08.2017 21:14

bluesman napisał(a):Więc się spóźniłaś :mrgreen: To Hyde Park więc mogę pisać o czym chcę w granicach określonych na forum i nic Ci do tego ! :papa:

P.S. Oczywiście, a jakże możesz skorzystać z uprawnień moda i mnie zbanować "bo tak" Jakieś uczulenie ?

Nie banuję na zasadzie "bo tak"
napisałam wcześniej na tej samej zasadzie co Ty - bo mogę.

Nikt mi nie musi ułatwiać roboty, zauważyłam co napisałeś do yzedef ....
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 21:14

yzedef napisał(a):Masz jakieś inne podobne tematy do drążenia ?:), byś popatrzył jaka pogoda będzie w przyszłe wakacje :-)

http://leksykony.interia.pl/haslo?hid=249721

Pozwolisz, że będe się tak bawił jak chcę ? :) Jak widać Ty się nudzisz się. Wybacz, ale nie będe z Tobą dyskutował bo nie mam o czym :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 21:17

Bea.ta napisał(a):
bluesman napisał(a):Więc się spóźniłaś :mrgreen: To Hyde Park więc mogę pisać o czym chcę w granicach określonych na forum i nic Ci do tego ! :papa:

P.S. Oczywiście, a jakże możesz skorzystać z uprawnień moda i mnie zbanować "bo tak" Jakieś uczulenie ?

Nie banuję na zasadzie "bo tak"
napisałam wcześniej na tej samej zasadzie co Ty - bo mogę.

Nikt mi nie musi ułatwiać roboty, zauważyłam co napisałeś do yzedef ....

No to rób swoje :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 31.08.2017 21:21

bluesman napisał(a):
yzedef napisał(a):Masz jakieś inne podobne tematy do drążenia ?:), byś popatrzył jaka pogoda będzie w przyszłe wakacje :-)

Pozwolisz, że będe się tak bawił jak chcę ? :) Jak widać Ty się nudzisz się. Wybacz, ale nie będe z Tobą dyskutował bo nie mam o czym :)

No właśnie jest to Hyde Park i się wszyscy bawimy! a co wolno nam! :-), nudziłem się ale teraz dzięki tobie już mam zajęcie :-). Nie musisz ze mną dyskutować!, ale barrrdzo mnie zaciekawił ten temat, jest to poważna kwestia i bardzo poważne przestępstwo!. Dzięki tobie trafiliśmy na jakąś grubą mafię handlującą kierownicami i częściami do rowerów!. A co powiesz że ta aukcja jest ustawiona na pranie brudnych pieniędzy ?, może zaraz tą kierownicę kupi jakiś inny ciemny typ ?. Może to wierzchołek góry lodowej... można by zainteresować tym tematem Interpol lub organizacje S.H.I.E.L.D.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 21:25

yzedef napisał(a):
bluesman napisał(a):

No właśnie jest to Hyde Park i się wszyscy bawimy! a co wolno nam! :-), nudziłem się ale teraz dzięki tobie już mam zajęcie :-). Nie musisz ze mną dyskutować!, ale barrrdzo mnie zaciekawił ten temat, jest to poważna kwestia i bardzo poważne przestępstwo!. Dzięki tobie trafiliśmy na jakąś grubą mafię handlującą kierownicami i częściami do rowerów!. A co powiesz że ta aukcja jest ustawiona na pranie brudnych pieniędzy ?, może zaraz tą kierownicę kupi jakiś inny ciemny typ ?. Może to wierzchołek góry lodowej... można by zainteresować tym tematem Interpol lub organizacje S.H.I.E.L.D.

Zatem baw się :mrgreen: i rozwijaj temat :) jak na razie nieźle Ci idzie :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 31.08.2017 21:31

bluesman napisał(a):No to rób swoje :)

Pozwól, że sama zadecyduję, co zrobię.
tempik14
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tempik14 » 01.09.2017 13:56

Wracając do tematu - pozwolę sobie wyjaśnić. To częsta praktyka od czasu umożliwienia zmiany ceny w aukcjach wieloprzedmiotowych. Gdy towar się skończył cena zmieniana jest na zaporową, aby nikt nie kupił towaru którego nie ma. Gdy kontener kierownic przypłynie z Chin, cena zmieni się na właściwą. Inaczej musiałby aukcję zakończyć, a następnie wystawić nową. A to kosztuje, zwłaszcza aukcje promowane. Dlatego handlarze wystawiają jednorazowo np. 99999 przedmiotów i aukcja ciągnie się latami za jedną opłatę.
Nie upatruję więc tutaj próby oszustwa potencjalnych klientów, a co najwyżej nadużycia w stosunku do portalu Allegro. Zgodnego jednak z regulaminem. Proponuję sprawdzić cenę tej kierownicy za kilka dni. Z pewnością się zmieni.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 03.09.2017 07:06

tempik14 napisał(a):Wracając do tematu - pozwolę sobie wyjaśnić. To częsta praktyka od czasu umożliwienia zmiany ceny w aukcjach wieloprzedmiotowych. Gdy towar się skończył cena zmieniana jest na zaporową, aby nikt nie kupił towaru którego nie ma. Gdy kontener kierownic przypłynie z Chin, cena zmieni się na właściwą. Inaczej musiałby aukcję zakończyć, a następnie wystawić nową. A to kosztuje, zwłaszcza aukcje promowane. Dlatego handlarze wystawiają jednorazowo np. 99999 przedmiotów i aukcja ciągnie się latami za jedną opłatę.
Nie upatruję więc tutaj próby oszustwa potencjalnych klientów, a co najwyżej nadużycia w stosunku do portalu Allegro. Zgodnego jednak z regulaminem. Proponuję sprawdzić cenę tej kierownicy za kilka dni. Z pewnością się zmieni.

I mega aferę mu rozkminiłeś :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.09.2017 16:22

Z napisał(a):
tempik14 napisał(a):Wracając do tematu - pozwolę sobie wyjaśnić. To częsta praktyka od czasu umożliwienia zmiany ceny w aukcjach wieloprzedmiotowych. Gdy towar się skończył cena zmieniana jest na zaporową, aby nikt nie kupił towaru którego nie ma. Gdy kontener kierownic przypłynie z Chin, cena zmieni się na właściwą. Inaczej musiałby aukcję zakończyć, a następnie wystawić nową. A to kosztuje, zwłaszcza aukcje promowane. Dlatego handlarze wystawiają jednorazowo np. 99999 przedmiotów i aukcja ciągnie się latami za jedną opłatę.

I mega aferę mu rozkminiłeś :D

Klakier ? :mrgreen: Twoje tłumaczenie bez sensu :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.09.2017 16:25

Dla mnie tłumaczenie bez sensu zadałeś sobie troche trudu by sprawdzić co gośc sprzedaje ? Wszystko per procura ? Pamiętasz sprawę z Jeepem G. Ch. ?

Z napisał(a):I mega aferę mu rozkminiłeś :D

Klakier ? a własne zdanie ?
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 03.09.2017 20:45

Własne zdanie powiadasz?,nie robię z pierdół pożaru :D .
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.09.2017 08:17

Z napisał(a):Własne zdanie powiadasz?,nie robię z pierdół pożaru :D .

No i dzięki za merytoryczna wypowiedź, zgodną z tematem
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.09.2017 10:32

ten sam sprzedawca :mrgreen: przypadkowa pomyłka ? http://allegro.pl/gryf-sztanga-gorilla- ... 20791.html

http://allegro.pl/fantastyczna-latarka- ... 21436.html

http://allegro.pl/hit-pilkarzyki-maxsto ... 99407.html

nie chce mi się więcej cytować ma tego więcej w porzo gość i gorliwy krześcijanin :mrgreen: Tyle, że często się myli :mrgreen: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.