Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tak działaja na allegro oszuści

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
tak działaja na allegro oszuści

Postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 17:23

kierownica rowerowa http://allegro.pl/show_item.php?item=6895572775 8O

bagatela 9 999,00 zł
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 31.08.2017 20:13

A na czym to oszustwo polega?
Bo nijak się dopatrzyć nie mogę..
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 20:23

Hm Twoim zdaniem kierownica do roweru może kosztować taką kwotę ? Owszem tak ale jakoś nie zauważyłem złotych inkrustacji, diamentów, machoniu, bursztynu i takich tam :)
Oszustwo polega na tym, że ktoś przypadkiem może zalicytować i jestem przekonany, że sprzedający okaże się bezwzględny :) Czyżbyś nie wiedział na czym polega oszustwo ?

p.s. ten model kosztuje około 35 EUR
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 31.08.2017 20:33

bluesman napisał(a):Hm Twoim zdaniem kierownica do roweru może kosztować taką kwotę ?

Nie wiem.
To nie moja kierownica.
Może dla gościa jest tyle warta.

Ja np. mam samochód wart 4.000.
Ale sobie go wystawię za 40.000.
Wolno mi?
Wolno.
Ty go kupisz albo nie.

bluesman napisał(a):Oszustwo polega na tym, że ktoś przypadkiem może zalicytować i jestem przekonany, że sprzedający okaże się bezwzględny :) Czyżbyś nie wiedział na czym polega oszustwo ?

Musisz jeszcze udowodnić gościowi (sprzedającemu), że działał z zamiarem jego popełnienia.
Ja takiego zamiaru nie widzę.
Jest przedmiot - jest cena.

bluesman napisał(a):p.s. ten model kosztuje około 35 EUR

No i?
Dla sprzedającego jest niemal bezcenny.... :mrgreen:

Pomijam fakt,że nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi kierownicy do roweru za 10 tysi.... :roll:
Chyba. :lol:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 31.08.2017 20:35

Wg mnie oszustwo polegałoby na tym, jakby ktoś kupił inkrustowaną kierownicę a dostałby rurkę zwykłą ....
Ktoś kto myśli nie łyknie kitu :roll:
czyż nie? :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 20:37

Bea.ta napisał(a):Wg mnie oszustwo polegałoby na tym, jakby ktoś kupił inkrustowaną kierownicę a dostałby rurkę zwykłą ....
Ktoś kto myśli nie łyknie kitu :roll:
czyż nie? :)

Tyż nie :) Ktoś się po prostu tak bawi :)

Anakinie rzecz jest prosta :) ale skoro chcesz się podroczyć Twoja sprawa :)
Ostatnio edytowano 31.08.2017 20:47 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 31.08.2017 20:44

bluesman napisał(a):Ktoś się po prostu tak bawi :)

To się bawi czy oszukuje?
No chyba, że bawi się w oszukiwanie.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 20:53

próbuję sobie Pana opinię tłumaczyć :) dla mnie jest to ew. doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem polecam literaturę :) Jakby Pan zauważył osoba sporo sprzedaje także części rowerowych :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 31.08.2017 20:57

bluesman napisał(a): dla mnie jest to ew. doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem polecam literaturę :)

Zgadza się.
Tyle teorii.

Kup ten przedmiot i złóż stosowne zawiadomienie.
Zobaczysz wtedy jak wygląda praktyka.

Na pierwszym przesłuchaniu powiem (jako sprzedający), że podana cena to wynik mojego niedopatrzenia i nie miałem zamiaru nikogo oszukać.
I dostaniesz takie śliczne umorzenie z pięknym uzasadnieniem. :mrgreen:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 20:58

i ok. ale oszustwo jest oszustwem :) stąd tytuł wątku :)
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 31.08.2017 20:59

bluesman ty chyba się nudzisz, rozumiem że skoro tak ten temat drążysz to korci cię to kliknięcie kup teraz ?. Lepiej jak masz ochotę śledzić oszustów to poprzeglądaj ogłoszenia samochodów z USA w stanie idealnym tutaj u nas i sprawdzając po numerze VIN jak one wyglądały przy sprzedaży w USA. Sporo można przystanków tak znaleźć.
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 31.08.2017 21:03

yzedef napisał(a):bluesman ty chyba się nudzisz................

To samo miałam napisać ;)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 21:05

yzedef napisał(a):bluesman ty chyba się nudzisz, rozumiem że skoro tak ten temat drążysz to korci cię to kliknięcie kup teraz ?. Lepiej jak masz ochotę śledzić oszustów to poprzeglądaj ogłoszenia samochodów z USA w stanie idealnym tutaj u nas i sprawdzając po numerze VIN jak one wyglądały przy sprzedaży w USA. Sporo można przystanków tak znaleźć.

Czytasz ze zrozumieniem ? wątpię ... Coś drążę ? jakoś nie zauważyłem. Stwierdziłem pewien fakt !
Jak widzę Ty się nudzisz, podobno jest to Hyde Park więc mogę ? ... załóż swój wątek i się odstosunkuj :mrgreen:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 31.08.2017 21:07

Bea.ta napisał(a):
yzedef napisał(a):bluesman ty chyba się nudzisz................/quote]

To samo miałam napisać ;)

Więc się spóźniłaś :mrgreen: To Hyde Park więc mogę pisać o czym chcę w granicach określonych na forum i nic Ci do tego ! :papa:

P.S. Oczywiście, a jakże możesz skorzystać z uprawnień moda i mnie zbanować "bo tak" Jakieś uczulenie ?
Ostatnio edytowano 31.08.2017 21:10 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 31.08.2017 21:10

bluesman napisał(a): załóż swój wątek i się odstosunkuj :mrgreen:

Tutaj nie przesadziłeś ?, w języku potocznym to określenie jest bardzo nieładne!! mam to zgłosić gdzie trzeba ?:), uczyłem się od ciebie :P
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.