Poza tematem: awansowaliśmy w końcu
.png)
Jacek 206 napisał(a):Byłem ,widoki wspaniałe.
Pewien Czech zawrócił w połowie drogi.
Uważam,że droga dla dobrych kierowców.
Panorama ze szczytu Sv Jure . od MEL PL
http://www.aim.com.pl/foto/SvJure/SvJure.htm
:lol: :papa:
.png)
Eligiusz Przechodzki napisał(a):Jacek 206 napisał(a):Byłem ,widoki wspaniałe.
Pewien Czech zawrócił w połowie drogi.
Uważam,że droga dla dobrych kierowców.
Panorama ze szczytu Sv Jure . od MEL PL
http://www.aim.com.pl/foto/SvJure/SvJure.htm
![]()
Podpisuję się obiema rękami. Nie radzę wjeżdżać za Czechami. Jako kierowcy w wiekszości są beznadziejni. Opisałem swoją przygodę z Czechem przy wjeżdzie na sv. Jure bodaj w pażdzierniku 2005. Co roku podczas urlopu w Chorwacji, gdy zdarzy mi się jechać za Czechem jadranką lub, nie daj Boże, jakąś górską drogą (w 2007 - Pitve na Hvarze), zastanawiam się, jak ci ludzie (Czesi), w końcu zamieszkujący górzysty kraj, mogą być tak pierdołowaci za kółkiem. Może ktoś wyjaśni ten fenomen?
E.
.png)
Rysio napisał(a):
Ile dojazd - dobre pytaniea jak szybko lubisz Ty i Twoi współtowarzysze jeździć po serpentynach
moja teściowa przez około 1,5 h słowem się nie odezwała (tyle mi zajęło), zjazd szybciej bo podjazdy dość skutecznie ograniczały możliwości mojego Pełgota 206 1,4. Po wjechaniu na szczyt teściowa od razu się rozgadała. Po zjechaniu w dół w zdecydowanie lepszym tempie zaniemówiła do wieczora
![]()
.png)
Buber napisał(a):verus napisał(a):czy na sv jure można wjechać całą dobę czy tylko w określonych godzinachjest tam szlaban
chciałbym znaleźć się tam świcie
W czerwcu gościu mówił że jest tam od 6.00. rano, a na stronie Parku jest napisane że teraz to od 7.00. Szlaban jest, a jakżeby inaczej. Jechałbym raczej za "widoku"![]()
.png)
Eligiusz Przechodzki napisał(a):Podpisuję się obiema rękami. Nie radzę wjeżdżać za Czechami. Jako kierowcy w wiekszości są beznadziejni. Opisałem swoją przygodę z Czechem przy wjeżdzie na sv. Jure bodaj w pażdzierniku 2005. Co roku podczas urlopu w Chorwacji, gdy zdarzy mi się jechać za Czechem jadranką lub, nie daj Boże, jakąś górską drogą (w 2007 - Pitve na Hvarze), zastanawiam się, jak ci ludzie (Czesi), w końcu zamieszkujący górzysty kraj, mogą być tak pierdołowaci za kółkiem. Może ktoś wyjaśni ten fenomen?
E.
.png)
Piotr Lutynski napisał(a):Eligiusz Przechodzki napisał(a):Podpisuję się obiema rękami. Nie radzę wjeżdżać za Czechami. Jako kierowcy w wiekszości są beznadziejni. Opisałem swoją przygodę z Czechem przy wjeżdzie na sv. Jure bodaj w pażdzierniku 2005. Co roku podczas urlopu w Chorwacji, gdy zdarzy mi się jechać za Czechem jadranką lub, nie daj Boże, jakąś górską drogą (w 2007 - Pitve na Hvarze), zastanawiam się, jak ci ludzie (Czesi), w końcu zamieszkujący górzysty kraj, mogą być tak pierdołowaci za kółkiem. Może ktoś wyjaśni ten fenomen?
E.
E kolego... nie przesadzasz?
Może dlatego u nich nie ginie tyle ludzi na drogach co u nas i oni mają i budują autostrady a my Polacy uważając się za lepszych w rzeczywistości mamy g.... i nigdy nie osiągniemy tego co oni ???
Pozdrawiam

.png)
Inde napisał(a):Piotr Lutynski napisał(a):Eligiusz Przechodzki napisał(a):Podpisuję się obiema rękami. Nie radzę wjeżdżać za Czechami. Jako kierowcy w wiekszości są beznadziejni. Opisałem swoją przygodę z Czechem przy wjeżdzie na sv. Jure bodaj w pażdzierniku 2005. Co roku podczas urlopu w Chorwacji, gdy zdarzy mi się jechać za Czechem jadranką lub, nie daj Boże, jakąś górską drogą (w 2007 - Pitve na Hvarze), zastanawiam się, jak ci ludzie (Czesi), w końcu zamieszkujący górzysty kraj, mogą być tak pierdołowaci za kółkiem. Może ktoś wyjaśni ten fenomen?
E.
Może dlatego u nich nie ginie tyle ludzi na drogach co u nas i oni mają i budują autostrady a my Polacy uważając się za lepszych w rzeczywistości mamy g.... i nigdy nie osiągniemy tego co oni ???
Pozdrawiam
Na E to ewentualnie tramwaj staje. Trochę szacunku warszawiaku, no chyba że się tak witacie w stolycy to przepraszam. Co do tematu. Nie ginie tam tylu ludzi co u nas bo nie żyje tam tyle co u nas. Autostrad mieli do wybudowania tyle co ma kujawsko-pomorskie w szerz, a osiągnięć możemy im naprawdę pozazdrościć. Są przecież super hokeistami i mają wypasione seriale z dubbingiem! Czech za kółkiem to strach!
Witam. Jak czasami czytam posty "naszych rodzimych kierowców " co to przechwalają się jakimi to szybkościami "fruwają " nad mijanymi do Chorwacji drogami ...to wtedy włos mi się jeży - a raczej resztki. Proponuję poczytać takowe posty i wcale nie musimy się wstydzić wspomnianych Czechów- wszak mamy "SWOJE OSIĄGNIĘCIA W DZIEDZINIE GŁUPOTY NA DRODZE"
Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęśliwego dojazdu powrotu z Chorwacji
Pozdrav
Inde napisał(a):Piotr Lutynski napisał(a):Eligiusz Przechodzki napisał(a):Podpisuję się obiema rękami. Nie radzę wjeżdżać za Czechami. Jako kierowcy w wiekszości są beznadziejni. Opisałem swoją przygodę z Czechem przy wjeżdzie na sv. Jure bodaj w pażdzierniku 2005. Co roku podczas urlopu w Chorwacji, gdy zdarzy mi się jechać za Czechem jadranką lub, nie daj Boże, jakąś górską drogą (w 2007 - Pitve na Hvarze), zastanawiam się, jak ci ludzie (Czesi), w końcu zamieszkujący górzysty kraj, mogą być tak pierdołowaci za kółkiem. Może ktoś wyjaśni ten fenomen?
E.
Pozdrawiam
Na E to ewentualnie tramwaj staje. Trochę szacunku warszawiaku, no chyba że się tak witacie w stolycy to przepraszam. Co do tematu. Nie ginie tam tylu ludzi co u nas bo nie żyje tam tyle co u nas. Autostrad mieli do wybudowania tyle co ma kujawsko-pomorskie w szerz, a osiągnięć możemy im naprawdę pozazdrościć. Są przecież super hokeistami i mają wypasione seriale z dubbingiem! Czech za kółkiem to strach!
Pozdrav
.png)
Autostrad mieli do wybudowania tyle co ma kujawsko-pomorskie w szerz,
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):No przecież po Brdzie tramwajem nie płynąłem:) Ale Piekiełko marne było w zaszłym roku bo woda wysoka była.
kjedi napisał(a):IndeAutostrad mieli do wybudowania tyle co ma kujawsko-pomorskie w szerz,
Gwoli ścisłości w tym województwie wybudowaliśmy autostrady metrów 0? Czy się mylę?
A w całej Polsce niewiele więcej.
Gdybyśmy mieli takie warunki terenowe jak Chorwaci czy chociaż Czesi to dalej byśmy na osiołkach jeździli bo niczym innym nie dałoby rady.
Pozdr

.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne