ps: decyzje o wyborze ostatecznego miejsca na tegoroczne wakacje pomogła mi podjąć Ines (piękna i ciekawa relacja z podróży !
.png)
.png)
szaraczek1985 napisał(a):a czy ceny w sklepach, na targu, w restauracjach są dużo wyższe niż na lądzie? Bedę na wyspie przełom lipca i sierpnia więc zdaje sobie sprawe z tego ze to srodek sezou i ceny z pewnoscia nie beda niskie, ale tak orientacyjnie chcialabym wiedziec czy są to duże rożnice? zupełnie nie wiem ile pieniędzy ze sobą zabrać na 10 dni![]()
ps: decyzje o wyborze ostatecznego miejsca na tegoroczne wakacje pomogła mi podjąć Ines (piękna i ciekawa relacja z podróży !) gratuluję i dziękuje
.png)
.png)
.png)
.png)
Kaska1207 napisał(a):Radzę wziąć z kraju ile się da.Chorwaci nie kontrolują na granicy.Ceny w sklepach są kosmiczne.Przykładowo:zwykła bułka-3 kn,mleko-6 kn,chleb 8-9kn,piwo butelkowe-6 kun bez kaucji,lane 16-18 kn,droga jest również kawa,sery.Podobnie owoce i warzywa na targu:czereśnie 25-30kn.......Strasznie drogie są również słodycze,jeśli jedziecie z dziećmi .Nie zauważyłam aby taniej było na lądzie.Byliśmy w kilku sklepach w Splicie ,ceny są porównywalne.Życzę udanych wakacji
.png)
lolek80 napisał(a):Kaska1207 napisał(a):Radzę wziąć z kraju ile się da.Chorwaci nie kontrolują na granicy.Ceny w sklepach są kosmiczne.Przykładowo:zwykła bułka-3 kn,mleko-6 kn,chleb 8-9kn,piwo butelkowe-6 kun bez kaucji,lane 16-18 kn,droga jest również kawa,sery.Podobnie owoce i warzywa na targu:czereśnie 25-30kn.......Strasznie drogie są również słodycze,jeśli jedziecie z dziećmi .Nie zauważyłam aby taniej było na lądzie.Byliśmy w kilku sklepach w Splicie ,ceny są porównywalne.Życzę udanych wakacji
Nie wiem w jakim terminie jeździsz, ale ceny są takie same jak w Wawie albo niższe. Ja nie odczułem żadnych wymyślnych cen czy to był ląd czy wyspa.Natomiast głupotą jest jechać na wakacje i zabierać wszystko ze sobą....Rozumiem zgrzewki wody mineralnej czy jakieś podręczne rzeczy..ale chyba nie piszesz to o workach ziemniaków czy owocach..widziałem juz takich wczasowiczów i trochę to bezsensowne...
.png)
.png)
.png)
.png)
Vitto napisał(a):lolek80 napisał(a):Kaska1207 napisał(a):Radzę wziąć z kraju ile się da.Chorwaci nie kontrolują na granicy.Ceny w sklepach są kosmiczne.Przykładowo:zwykła bułka-3 kn,mleko-6 kn,chleb 8-9kn,piwo butelkowe-6 kun bez kaucji,lane 16-18 kn,droga jest również kawa,sery.Podobnie owoce i warzywa na targu:czereśnie 25-30kn.......Strasznie drogie są również słodycze,jeśli jedziecie z dziećmi .Nie zauważyłam aby taniej było na lądzie.Byliśmy w kilku sklepach w Splicie ,ceny są porównywalne.Życzę udanych wakacji
Nie wiem w jakim terminie jeździsz, ale ceny są takie same jak w Wawie albo niższe. Ja nie odczułem żadnych wymyślnych cen czy to był ląd czy wyspa.Natomiast głupotą jest jechać na wakacje i zabierać wszystko ze sobą....Rozumiem zgrzewki wody mineralnej czy jakieś podręczne rzeczy..ale chyba nie piszesz to o workach ziemniaków czy owocach..widziałem juz takich wczasowiczów i trochę to bezsensowne...
co to za gadka z tymi wysokimi cenami w Warszawie ?
.png)
szaraczek1985 napisał(a):
ps: decyzje o wyborze ostatecznego miejsca na tegoroczne wakacje pomogła mi podjąć Ines (piękna i ciekawa relacja z podróży !) gratuluję i dziękuje
.png)
szaraczek1985 napisał(a):A jeszcze takie małe pytanko mam. Czy "miejscowi" organizują wycieczki fakultatwyne ?? Niestety z biura z ktorego jedziemy wycieczki fakulatywne sa drogie;/ za dubrownik liczą sobie 70 euro od osoby (to chyba jakis żart ;/) moze na miejscu bylo by taniej? albo samemu pojechac tylko że my nie mamy samochodu a z tego co tu czytałam autobusy kursują w Chorwacji rzadko
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne