Co do Korculi do byłam tylko w miasteczku Korcula, gdy mieszkaliśmy w Orebic.
W tym roku może wybiorę się na szczegółowe zwiedzanie wyspy więc chyba bardzo w tej kwestii nie pomogę
.png)
.png)

.png)
orfik11 napisał(a): jak z wycieczką, stateczkiem na Korculę? Skąd, za ile itp? Pozdrawiam Cromaniaków.
.png)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):orfik11 napisał(a): jak z wycieczką, stateczkiem na Korculę? Skąd, za ile itp? Pozdrawiam Cromaniaków.
Ale skąd? Z Brača do/na Korčuli/ę?
Nie, nie ma takiej możliwosci. Ze Splitu przez Hvar na Korčulę (Prigradica i m. Korčula) płynie krilo jet
Chyba, że mowa o Orebiću... (choć to temat o Supetrze..) stamtąd masz co godzina tramwaje wodne (tylko dla pieszych) oraz dość często promy (mozliwa przeprawa autem).
Pozdrawiam
.png)
.png)
SDI napisał(a):.....2 lipca będe na wyspie Brać i mam pytanie pewnie nie ostatnie.1-czy kierowca jest wliczony w bilet za auto,2-czy jak zrobię wypad z wyspy np do Mostaru nie będe miał problemów z dostaniem się na wyspę wieczorem.NIe chodzi mi o 100% pewność tylko jak to jest w praktyce
.png)
.png)
.png)
Ljepa napisał(a):Witajcie.
Jednym z tych miejsc, które chciałabym odwiedzić jest właśnie Supetar.
Powiedzcie, jak to jest z tłumami tam? Miasteczko jest blisko Splitu, bezpośrednie połączenie... Zgaduję, że tłoczno tam w sezonie. Mam rację?
.png)
.png)
Kaska1207 napisał(a):Nie wiem jak jest w sezonie,ale teraz było wspaniale.Turystów dużo jedynie w hotelach,knajpki pootwierane ,cicho,kameralnie,woda ciepła,plaża z kamyczkami tylko przy brzegu a dalej piasek.Nie spotkaliśmy też jeżowców i meduz, przed którymi nas tak ostrzegano.Osobiście Supetar spodobał mi się bardziej niż Bool.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne