Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Strach się bać

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysiaty
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 25.01.2015 20:20

realista2 napisał(a):Adwokacina ? Do lekarza mówisz lekarzyno, a do urzędnika urzędasie ?

Tak, jeżeli sobie na to zasłuży swoją wiedzą i kulturą.
Konkretnie ta adwokacina sama tak nazwała najpierw kolegę z palestry, a potem siebie.
Także, jak mówicie, jestem w tym przypadku "uprawniony", z czego z przyjemnością skorzystałem.

realista2 napisał(a):Czyli jednak można w Polsce tworzyć przyjazne dla obywatela prawo,...........

Za to sprzedałbym diabłu dusze.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.01.2015 16:07

Jest możliwość zarobienia parę złotych to będą w to grali...
mysiaty
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 29.01.2015 16:29

Ciekawe czy rolnik będzie płacił podatek za nieodpłatne świadczenie (bezpłatne korzystanie z ciągnika użyczonego przez firmę) ?
Jeżeli tak, to czy jego mecenas go o tym poinformował.
Byc może, to tylko moje herezje-ustawę czytałem ze dwadzieścia lat temu.
Ostatnio edytowano 29.01.2015 20:14 przez mysiaty, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.01.2015 17:42

Bocian napisał(a):Jest możliwość zarobienia parę złotych to będą w to grali...

Wyrachowanie?
A może trzeba dać nauczkę komornikowi?
Poszkodowanych przez tego asesora osób jest więcej i takie czarne owce wypadało by wykluczać.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.01.2015 19:19

Stres jaki przeżył rolnik i jego rodzina Twoim zdaniem nie zasługuje na rekompensatę ?
Moim zdaniem jak najbardziej się należy. Zgadzam się z tym co pisze Vjetar :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 29.01.2015 23:15

Taka czysto hipotetyczna sytuacja...
Przychodzą bandyci i rabują Twój dobytek zdobyty za Twoje własne uczciwie zarobione pieniądze. Po kilku dniach zostają ustaleni. Proponują, że wszystko oddadzą a Ty "morda w kubeł"... Zgadzasz się na to :?:

Może każdego złodzieja, który oddał to co ukradł należy uniewinnić? Trochę się w naszych pierdlach przewietrzy i polepszy się komfort. A złodzieje niech kradną. Nie uda się to odda, uda się to "jest do przodu"...
Bocian zastanów się... :oczko_usmiech:
mysiaty
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 30.01.2015 00:04

No to ja jestem bez charakteru.Państwo zrobiło mi krzywdę, Państwo ją naprawia oddając mi nowiutki, nieśmigany ciągnik(zabrali używany).
Nie mam pretensji, zapominam o komornikach, adwokatach, sądzie.Kiedy trzeba wyjeżdżam w pole do roboty i dbam o swoje dochody,rodzinę i zdrowie psychiczne.Niech w tym przypadku świat zbawia kto inny.
Nie rozumiem tego chłopa.Jak opowiadał o zabranym ciagniku, to łzy mu z oczu leciały i wyglądał na zrozpaczonego, tak jakby całe jego zycie od tego ciągnika zależało.Jak chcą mu oddać nowy, to kręci nosem i marzy o szkodach moralnych.
Hipotetycznie co będzie jak media przycichną, szkód moralnych i innych nie będzie, a ciągnik za dwa lata i trochę kosztów nabitych.
Satysfakcja . że komornika wywalili, a może i nie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.01.2015 00:13

Z odszkodowania o które chcą walczyć kasę dostanie adwokat. Z tego żyją. Plus rozgłos. W linku arkony jest napisane że przyjęcie ciągnika nie przerywa postępowania wobec komornika. Sprawa jest telewizyjna i można urwać z tego kasę. Dla mnie to chłop jest sterowany jak model na uwięzi. Nie sądzę aby jeszcze kilka dni temu wiedział co to są straty moralne.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.01.2015 00:40

Ale może ten rozgłos spowoduje, że takie sytuacje już więcej się nie powtórzą?
Wydaje mi się, że gdyby rolnik wziął traktor, dla mediów sprawa byłaby zakończona. Nigdy nie dowiedzielibyśmy się jakie konsekwencje poniósł komornik.
Zgadzam się z Tobą, że jest sterowany - ale może czasem warto dać sobą na chwilę posterować w imię wyższego celu? Trzeba tylko wiedzieć, w którym momencie powiedzieć stop. To jeszcze nie jest ten moment. :wink:

Poza tym, to:
Prawnik podkreślił, że jego klient solidaryzuje się z pozostałymi poszkodowanymi przez asesora komorniczego z Łodzi, dlatego nie chce się układać z kancelarią sam, z wyłączeniem innych ofiar asesora.

też jest dość istotny element całej sprawy.

No i wreszcie kto byłby skłonny ot tak wyciągnąć z własnej kieszeni 100 tyś (czyli równowartość kilkuletnich zarobków przeciętnego Polaka) i przekazać obcej osobie? Są dwa wyjścia: człowiek niesamowicie szlachetny i dobroduszny lub człowiek zdesperowany, panicznie obawiający się odcięcia od wielokrotnie wyższych źródeł dochodu. Ciekawe z którym przypadkiem mamy do czynienia?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.01.2015 10:39

Oczywiście, że sie powtórzą, jeśli nie takie same to podobne. Nie twierdzę, że nie należy nic robić bo należy i to z cała surowością. Tyle, że ważne są powody tego szumu medialnego, tu moim zdaniem prawnicy znaleźli sobie możliwość reklamy. Spompowali gościa, że można wyrwać z tego parę złotych. Jeszcze niedawno ze łzami w oczach marzył tylko o odzyskaniu maszyny. Co do mediów to ta sprawa już jest skończona, za moment będą ciekawsze rzeczy do przekazania, choćby płody w słoikach. Jacek, Ty zwolennik spiskowej teorii dziejów ;) chyba nie wierzysz w to, że nagle pan rolnik żyjący w społeczeństwie wyznającym zasadę nie moje małpy, nie mój cyrk nagle tak sam z siebie i za darmoszkę zaczął sie solidaryzować z kimś o kim jeszcze wczoraj nie miał pojęcia? :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.01.2015 10:46

mysiaty napisał(a):No to ja jestem bez charakteru.Państwo zrobiło mi krzywdę, Państwo ją naprawia oddając mi nowiutki, nieśmigany ciągnik(zabrali używany).
Nie mam pretensji, zapominam o komornikach, adwokatach, sądzie.Kiedy trzeba wyjeżdżam w pole do roboty i dbam o swoje dochody,rodzinę i zdrowie psychiczne.Niech w tym przypadku świat zbawia kto inny.
Nie rozumiem tego chłopa.Jak opowiadał o zabranym ciagniku, to łzy mu z oczu leciały i wyglądał na zrozpaczonego, tak jakby całe jego zycie od tego ciągnika zależało.Jak chcą mu oddać nowy, to kręci nosem i marzy o szkodach moralnych.
Hipotetycznie co będzie jak media przycichną, szkód moralnych i innych nie będzie, a ciągnik za dwa lata i trochę kosztów nabitych.

będę wredny i życzę Ci takiego spotkania z komornikiem, wierzę, że będziesz twardy jak skała i dasz przykład no i dasz sobie radę :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.01.2015 11:04

Bocian napisał(a):Oczywiście, że sie powtórzą, jeśli nie takie same to podobne. Nie twierdzę, że nie należy nic robić bo należy i to z cała surowością. Tyle, że ważne są powody tego szumu medialnego, tu moim zdaniem prawnicy znaleźli sobie możliwość reklamy. Spompowali gościa, że można wyrwać z tego parę złotych. Jeszcze niedawno ze łzami w oczach marzył tylko o odzyskaniu maszyny. Co do mediów to ta sprawa już jest skończona, za moment będą ciekawsze rzeczy do przekazania, choćby płody w słoikach. Jacek, Ty zwolennik spiskowej teorii dziejów ;) chyba nie wierzysz w to, że nagle pan rolnik żyjący w społeczeństwie wyznającym zasadę nie moje małpy, nie mój cyrk nagle tak sam z siebie i za darmoszkę zaczął sie solidaryzować z kimś o kim jeszcze wczoraj nie miał pojęcia? :)

Szukasz drugiego dna, masz gdzieś gościa ....... a stwierdzenie pan rolnik ( z małej litery) daje obraz twojego stosunku do sprawiedliwości ... Może trochę wiary w ludzi ? nie ? bo co bo siła to wszystko obyś się nie przeliczył ...
mysiaty
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 30.01.2015 12:40

bluesman napisał(a):
mysiaty napisał(a):No to ja jestem bez charakteru.Państwo zrobiło mi krzywdę, Państwo ją naprawia oddając mi nowiutki, nieśmigany ciągnik(zabrali używany).

będę wredny i życzę Ci takiego spotkania z komornikiem, wierzę, że będziesz twardy jak skała i dasz przykład no i dasz sobie radę :)

Dzięki za życzenia.
Sprawa dla chłopa może się już teraz zakończyć pozytywnie, a Ty go wysyłasz do harcowania przed sądami.
Mam jeszcze prośbę.Przypomnij kiedyś na forum jak ostatecznie skończyła się ta sprawa.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.01.2015 12:42

mysiaty napisał(a):
bluesman napisał(a):

Dzięki za życzenia.
Sprawa dla chłopa może się już teraz zakończyć pozytywnie, a Ty go wysyłasz do harcowania przed sądami.
Mam jeszcze prośbę.Przypomnij kiedyś na forum jak ostatecznie skończyła się ta sprawa.

Nie masz charakteru fakt. Cisi i pokornego serca ? nie wierzę za stary jestem :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone