Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare albumy na starej półce..

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.11.2011 21:59

BeJur napisał(a):ale jak zdjęcie psa dasz do albumu ze zdjęciami drugiego psa, to jezeli tylko się nie pogryzą, to nie będą się gryzły ... chyba .... :roll:

Nie,no ja rozumiem,że taki teraz trend,ale.....psa do psa??
To już do suki bardziej... :?
A album w jakiej oprawie?
Twardej czy miętkiej??
No bo jak pies i suka to chyba ......twarda ,nie??

Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2011 22:10

Po pierwsze kota nie mieszajmy do tego wątku, bo już Wicia Pawlak śmigał wierzchem na kocie i na zdrowie mu to nie wyszło musiał bidok wiać z domu :D :D

Po drugie proponuję, aby czarny pies był jednorazowo umieszczony w białym albumie na miesiąc na próbę, jak się będzie gryzł to się go przeflancuje do czarnego albumu
:D :D

Jeśli chodzi o wyższość siostry babci nad siostrą dziadka, to postuluję umieszczać według klucza
a. po kądzieli
b. po mieczu

następnie:

po kądzieli od strony miecza, dalej po mieczu od strony kądzieli
taki model spowoduje, że cząstkowa permutacja da wynik odwrotnie proporcjonalny do liczby zdjęć w dwóch albumach razy silnia z pierwiastkach trzech albumów. :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2011 22:22

BeJur napisał(a):
arturac napisał(a):widzę, że żeby wejść na Wasz poziom percepcji muszę jednak dziś jeszcze otworzyć tę butlę dobrego winka, co to dziś do mnie kurierem przyjechało :)

przyjechało wino????????????????????????????????????
otwieraj, szybko otwieraj i pisz jakie masz ..... doznania, jejku ale Ci zazdroszczę..... ślinotoku właśnie dostałam ..... ;)

a o wejsciu na "ten" poziom nie myśl :)
to jest efekt uboczny Metajny .... :?

przyjechało, tylko coś czuję, że za mało zamówiłem. dwie butelki z czego jednej już prawie nie ma :)

wybacz Anakin, że zaśmiecam Ci wątek zdjęciem, ale w tych kieliszkach jest moc, więc może wybaczysz :)

Obrazek
Od Desktop

bardzo dobre wino, smak, zawartość% i odczucie tej zawartości, zapach, równowaga słodkości i wytrawności, cena, jak jeszcze jutro głowa nie będzie bolała to zamawiam cysternę :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 23.11.2011 22:29

no to super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja się zakochalam w tym winie
już parę 10litrowych kartonów poszło ;)
jest nieziemskie :)

mnie głowa po nim nie bolała.... serce z żalu, jak się kończyło :)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 23.11.2011 23:43

Znowu się narażę, ale mam to w nosie :devil:

Abstrahując od sedna ... podsumuję:
gra słów w tym wątku - błyskotliwa.
I lekko się ją czyta.

Ale ... mam wrażenie, że żarty sobie robicie z czegoś konkretnego.
Z działu powyżej.
I to już przestaje być tak samo śmieszne.

Jak ... tysiące bąków fruwających po tym forum, których nikt wam przecież nie wypomina 8)

Chciałabym się mylić i zrzucić wszystko na gorączkę, ale ... chyba mi już przeszło :oczko_usmiech:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 23.11.2011 23:50

a to jak sobie ktoś jaja robi, to najpierw trzeba sprawdzić, czy podobny watek gdzieś nie powstał???
tak tylko pytam na przyszłosc... jakbym chciala coś utworzyć ...
bo wiesz, sama palnę coś głupiego i na durnia wyjdę w tak poważnym towarzystwie .... a może jednak ... lepiej się nie wychylac ... :roll: dobra - zapamiętam - nie wychylać się
no i najważniejsze .... powaga i zachowanie tematu forum

sorki, bo w sumie to nie mój wątek, ale czasami (tylko czasami) zastanawiam się, czy coś dobrze robię ....
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.11.2011 23:56

a to ja napisał(a):Ale ... mam wrażenie, że żarty sobie robicie z czegoś konkretnego.

Nie mogę brać odpowiedzialności za czyjeś..........wrażenia. :sm:
Po prostu...mam problem i chciałbym go rozwiązać...
A,że na forum?
A......dlaczego nie?
Jeden ma takie problemy....drugi inne....

Pozdrawiam.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 24.11.2011 01:10

BeJur napisał(a):a to jak sobie ktoś jaja robi, to najpierw trzeba sprawdzić, czy podobny watek gdzieś nie powstał???
tak tylko pytam na przyszłosc... jakbym chciala coś utworzyć ...
bo wiesz, sama palnę coś głupiego i na durnia wyjdę w tak poważnym towarzystwie .... a może jednak ... lepiej się nie wychylac ... :roll: dobra - zapamiętam - nie wychylać się
no i najważniejsze .... powaga i zachowanie tematu forum

sorki, bo w sumie to nie mój wątek, ale czasami (tylko czasami) zastanawiam się, czy coś dobrze robię ....

BeJur'ko

Przecież mi nie chodzi o powagę forum lub "niewychylanie".

Taki przecież jest folklor tego forum.

P.s. już gdzieś pisałam, że ... ja to prawdziwie Zła Baba być potrafię, choć karty klubowej przy sobie nie noszę :oczko_usmiech: i wchodząc na forum codziennie przez bramkę jej nie przeciągam.

A Ty inteligentna babka jesteś, więc się dłużej boksować nie będziemy :)

P.s.2 tym razem długo się nie zastanawiałam, czy robię dobrze pisząc to, co napisałam.
Bo ... takie było moje ... wrażenie :sm:

A za nie nikt przecież nie może brać odpowiedzialności.

Pozdraviam i życzę anakinowi owocnego rozwiązania problemu 8)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.11.2011 07:33

a to ja napisał(a):BeJur'ko

Przecież mi nie chodzi o powagę forum lub "niewychylanie".

Taki przecież jest folklor tego forum.

P.s. już gdzieś pisałam, że ... ja to prawdziwie Zła Baba być potrafię, choć karty klubowej przy sobie nie noszę :oczko_usmiech: i wchodząc na forum codziennie przez bramkę jej nie przeciągam.

A Ty inteligentna babka jesteś, więc się dłużej boksować nie będziemy :)

P.s.2 tym razem długo się nie zastanawiałam, czy robię dobrze pisząc to, co napisałam.
Bo ... takie było moje ... wrażenie :sm:

A za nie nikt przecież nie może brać odpowiedzialności.

Pozdraviam i życzę anakinowi owocnego rozwiązania problemu 8)

Przypomnę, na wstępie, że mam imię, jakbym w 2008 roku wiedziała, że zaistnieję tu jako ja a nie jako "my czytacze" - nick byłby zupełnie inny.

Zła Baba Złej Babie nierówna, można być złą pozytywnie nastawioną do świata, można być taką, której się unika...
Unika - dla świetego spokoju, unika, żeby ocalić zycie, lub unika, bo jest tak przykra, że hej ... - wybór należy do ...Baby ;)

Miło mi, że inteligencję mą czasem widać, po boks tu nie przychodzę, nie mam takiej potrzeby.

Forum wraz ze swoim folklorem jest miejscem, w którym spotykają się ludzie, żeby wymienić informacje, "spotkać się" z innymi, pochwalić czymś, rozwiązać problem....
Każdy ma swoje życie, mniej lub bardziej kolorowe, mniej lub bardziej przytłaczające.
Jeden walczy z problemami sam, z kimś bliskim, psychologiem, księdzem czy kogo tam ma ;)
Inny - ujojcy się publicznie... nie wiem, czy chodzi o to, żeby zrobić z siebie "coś do pogłaskania" i wtedy mu lepiej .... czy po prostu nie ma z kim pogadać .... nie mam pojęcia....

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
:)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wiedziałam, że o czymś zapomniałam

a to ja napisał(a):Jak ... tysiące bąków fruwających po tym forum, których nikt wam przecież nie wypomina 8)

co to znaczy wam???
Wam - forumowiczom? czy konkretnym osobom? nie znoszę uogólniania, dlatego pytam.

miłego dnia :)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 24.11.2011 14:16

Widzę, że jak zaczynam mówić międzywierszowo, to znowu nic konkretnego z tego nie wychodzi
(ech...powinnam chyba wreszcie zmienić przyzwyczajenia :oczko_usmiech: , ale ... nie koniecznie :oczko_usmiech: )

Powiem więc wprost:
wydawało mi się, że anakin zaczął ten wątek na serio.

Ale to trwało chwilkę. Do kolejnej wymiany postów.
Bo po kilku wpisach nie trudno się było zorientować, że to jaja.
Albo od początku TU były, albo się zrobiły.

Skąd te kosmate myśli? - a stąd, że wątek ten powstał akurat po tym, jak w dziale fotograficznym padło pytanie weldona (Piotrek wie, że wiem, jak ma na imię, i nie będzie - chyba - mi wytykał, że na forum piszę do ludzi zwracając się nickami) dotyczące segregacji (albo raczej wygodnego i poręcznego katalogowania) zdjęć.
A ponieważ szanuję weldona m.in. za to, co robi w temacie zdjęć, to chyba jasne, że żartowanie sobie z wpisów w tamtym wątku potraktowałam jako ... powiedzmy sobie drobny nietakt.
To tyle.

Tytuł wątku anakina brzmi całkiem poważnie.

Lubię zdjęcia - więc tu zajrzałam...
...a "parę chwil" potem poczułam się lekko wkręcona :lool:
Taka bym pewnie została do teraz, gdyby nie wrażenie ( :sm: ), które mnie naszło, i o którym niestety napisałam.
Piszę słowo "niestety", bo robi się z tego jakieś dziwne pasztecisko.
Stop!
Chciałabym się mylić, naprawdę :) .

Wtedy wszystko możnaby zwalić na mnie.
Że ... rozdmuchuję temat anakinowi.

Sorry

Osobiste p.s. do BeJur'ki - Beaty.
Beatko, doskonale wiem, że masz na imię Beata, i przypominanie mi tego zabrzmiało straszliwie poważnie - zwłaszcza z ust Twoich.

Dlatego (- przyznaję -) troszku zgryźliwie napisałam powyżej, że "Piotrek wie ... ".

A co do zacytowanego przez Ciebie zdania: Beata, ja już się kiedyś raz wypowiedziałam na temat wrażenia ( :sm: ), jakie zrobiło na mnie powstanie pewnego wątku (stop międzywierszom: wątku klubowego Złych Bab).
Ale to było tylko moje wrażenie ( :sm: ), bo przecież nikt inny z forum nie miał o to do was (czyli kilku osób, które tam piszą) żadnych pretensji.
A jeśli nawet miał, to widocznie nie miał ochoty tego werbalizować publicznie.
Koniec tematu klubowego !!!

A co do całej reszty to przecież doskonale wiesz, że ... piszesz, co chcesz, co Ci w duszy gra, bo gra dźwięcznie, kolorowo, lekko, zwiewnie i ... co najważniejsze, z humorem :D
Nie tak zgryźliwie, jak czasem w mojej :oczko_usmiech: :lool:

Spadam do łóżka, bo widzę, że ... wczoraj trzeba mi było nosa poza kołdrę nie wystawiać.

Howgh 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.11.2011 14:38

a to ja napisał(a):......
.

Czyli wg Ciebie od najstarszych do najnowszych,tak?

Bo w sumie pomysł zebika:

zebik napisał(a):
po kądzieli od strony miecza, dalej po mieczu od strony kądzieli
taki model spowoduje, że cząstkowa permutacja da wynik odwrotnie proporcjonalny do liczby zdjęć w dwóch albumach razy silnia z pierwiastkach trzech albumów. :D :D

też wydaje się też być niezły.

Takie mam...............wrażenie. :sm:

Pozdrawiam.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 24.11.2011 14:46

Jak już o wrażeniach :sm: mowa, to spróbuj według klucza:

jeśli jesteś wzrokowcem ... to kolorystycznie;
jeśli słuchowcem, to ... pewnie bez znaczenia, ale może być tak, że po szeleście kartek ustaw;
jeśli dotykowcem, to pozawijaj je np. jedne w folię bąbelkową, inne w satynę, jeszcze inne w papier z ciekawą fakturą (tylko nie zbyt wyboistą, bo Ci półki szybko zabraknie);
a jeśli węchowcem to ... sprawdź najpierw, jak stara jest półka, bo pleśń chyba można wyczuć?

:oczko_usmiech:

Pozdraviam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.11.2011 15:05

a to ja napisał(a):Jak już o wrażeniach :sm: mowa, to spróbuj według klucza:

jeśli słuchowcem, to ... pewnie bez znaczenia, ale może być tak, że po szeleście kartek ustaw;
jeśli dotykowcem, to pozawijaj je np. jedne w folię bąbelkową, inne w satynę, jeszcze inne w papier z ciekawą fakturą (tylko nie zbyt wyboistą, bo Ci półki szybko zabraknie);
a jeśli węchowcem to ... sprawdź najpierw, jak stara jest półka, bo pleśń chyba można wyczuć?

Pozdraviam

Czyli..............reasumując:

Najpierw se popatrzeć
potem posłuchać
następnie dotknąć
a na koniec ...... powąchać ................? 8)

Pozdrawiam. :sm:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 24.11.2011 15:15

anakin napisał(a):
a to ja napisał(a):Jak już o wrażeniach :sm: mowa, to spróbuj według klucza:

Pozdraviam

Czyli..............reasumując:

Najpierw se popatrzeć
potem posłuchać
następnie dotknąć
a na koniec ...... powąchać ................? 8)

Pozdrawiam. :sm:

A może najpierw se ... kupić nową półkę ?

Co byś nie zrobił, to nie trać sensu całości.

Bo jak już sięgniesz po stary album (na jakąsobietamzechcesz półkę :D )
to i tak powinieneś poczuć się tak, jakbyś TAM był, przypomnieć sobie i głosy, i obrazy, i zapachy ... .

Bo przecież chyba po to robimy zdjęcia? 8)

Bez odbioru (bez laptopa)
:hearts:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.11.2011 16:00

Kurde molek ....... Anakin, co łyknąłeś :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.