Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stara wanna żeliwna czy nowa akrylowa. ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.03.2012 16:03

W pierwszym mieszkaniu miałem wannę żeliwną. Wiele lat pięknie służyła, do czasu obicia z emalii.
Zmiana mieszkania i dylemat, jaką wannę wybrać, kupiłem żeliwną, bo ...przywiązanie.
Kolejna zmiana mieszkania i ...nowoczesność, wanna blaszana. Długa, ponad 2 m, super, z wyciągniętymi nogami mogłem leżeć. Same zalety, tylko w tym mieszkaniu 17 lat nie spałem.
Teraz, od 6 lat, mam wannę akrylową i kabinę. Wanna głównie żonie służy, ja tylko czasami do niej wpadam, do wanny oczywiście :wink: Bardzo stabilna, a to dlatego, że murarz stawiając cegiełki pod obudowę wanny, całą wolną przestrzeń pod wanną obsypał piaskiem. Woda leje się cichutko, temperaturę trzyma i ta wspaniała stabilność.
Piasek mam też pod kabiną, ale najlepszą kabinę mam na działce. W całości murowaną, bez sztucznych brodzików.
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 22.03.2012 16:04

woka napisał(a):
Następny problem. Ja codziennie myję głowę (taki nawyk). Nad wanną, z prysznica nachylam się i po problemie. Teraz mając kabinę ..... mam dwa razy dziennie prysznic brać :?: (wieczorem to normalne ale rano jak umyje głowę).
Ot, problem .... po chol**** te kafelki mi odpadły :evil:

Aaaaa, jeśli chodzi o poranne mycie głowy to do tego mam.... wannę... akrylową :lol:

To, że nie korzystam z wanny oznacza, że do niej nie włażę :twisted:

:wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.03.2012 17:40

Czyli mam zamontować wannę i kabinę. 8O 8O 8O
Przecież pisałem, że na takie cuś to ja się nie decyduję. :!: Niby łazienka jak na blokową dość spora ale montując jedno i drugie zagracę ją całkowicie. Pralka musiałaby pójść do WC - czyli nastepny remont.
......... no, nieeeeeeeeeee :evil:

( płytki w zasadzie już zbite ze ściany ..... wygląda jakby po III wojnie. Pod piecykiem gazowym tylko jeszcze są ale to tuż przed remontem je zbombarduję).

Jak ja nie cierpię remontów, jak ja nie cierpię :!:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.03.2012 17:43

Maciek1956 napisał(a): Wanna głównie żonie służy, ja tylko czasami do niej wpadam, do wanny oczywiście :wink:

Maciek ....... Maciek, Ty się opamiętaj. Małżonki nie szanujesz :?: :!:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.03.2012 18:45

woka napisał(a):Czyli mam zamontować wannę i kabinę.

Zrób jak chcesz, ale zwracałem ci już uwagę, że przerobić i wykorzystać wannę, jako i kabinę prysznicową i jako kabinę z kolumna natryskową i, w końcu, jako samą wannę, dasz radę, a w drugą stronę nie bardzo :/

Przyjrzyj się kabinom montowanym na wannie, dodaj panel natryskowy i zamontuj to na wannie, a będziesz miał dwa w jednym.

Pomysł z piaskiem, jaki Maciek proponuje, jest dość stary, ale skuteczny.

Tak samo można kupić wanny ze styropianowym wypełnieniem, albo wypełnić wolną przestrzeń pianką montażową.

W każdym przypadku akryl ci nie pływa.
Zresztą to samo tyczy się brodzika.
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 22.03.2012 19:13

Feler natrysku(kabiny)-gazety nie poczytasz.
Feler wanny-na starość można do niej mieć trudnosci z wejściem i wyjściem.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.03.2012 19:43

weldon napisał(a):Przyjrzyj się kabinom montowanym na wannie, dodaj panel natryskowy i zamontuj to na wannie, a będziesz miał dwa w jednym.

A po co mi to.
Jak chcę wziąć sam prysznic to biorę. Wchodzę do pustej wanny, odkręcam wodę i słuchawka w ruch.
Ponadto widziałem taki wynalazek w "sklepie" ale tylko widziałem.

Teraz decydującym czynnikiem jest codzienne mycie głowy. Jak to rozwiążę to resztę pójdzie już gładko.
Niedzielę przeznaczam na objazd po marketach w poszukiwaniu optymalnego rozwiązania.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 22.03.2012 19:57

woka napisał(a):
Teraz decydującym czynnikiem jest codzienne mycie głowy. Jak to rozwiążę to resztę pójdzie już gładko.

Ogól głowę na łyso i decydujący problem zniknie.W Indiach widziałem jak łysy człowiek umył się cały jednym kubkiem wody.Kubek był plastikowy.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 22.03.2012 20:24

woka :D odpowiadałeś kiedyś w temacie aparatów, że ma robić zdjęcia i już... pstryk i chowasz do kieszeni... telewizor :?: a żeby było coś widać i też będzie dobrze :D Do cholery :!: a wannę chcesz z wodotryskami :?: Myślałem żeś mniej skomplikowany chłop :D.

A tak na prawdę to co byś nie kupił to nie kupuj w HM (czyt. HiperMarket) tylko w salonie producenta ewentualnie u autoryzowanego dystrybutora. Wanna też może się popsuć mimo, że nie ma wodotrysków :shock: dystrybutor da ci serwis a HM nie :twisted:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 24.03.2012 01:34

AndrzejJ. napisał(a):Ogól głowę na łyso i decydujący problem zniknie.W Indiach widziałem jak łysy człowiek umył się cały jednym kubkiem wody.Kubek był plastikowy.

Ja widuję łyse głowy. W Polsce. Jest to pewien problem. Wydaje im się, że posiedli świat...
Hmm...plastikowy? No wychodzi mi - kubek w kubek :wink: .

A w temacie.
Miałem w poprzednim mieszkaniu wannę. Miała swój urok. Raz na kwartał czy pół roku. Zrezygnowałem. Na dzień dzisiejszy tylko prysznic.
To moje zdanie.Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Stara wanna żeliwna czy nowa akrylowa. ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone