Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Standardowe wyposażenie apartamentów

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jooda
Plażowicz
Standardowe wyposażenie apartamentów

Nieprzeczytany postnapisał(a) jooda » 22.07.2011 08:48

Witam, wyjeżdżam dzisiaj ok 14 do makarskiej i zastanawiam się co jeszcze muszę zabrać, czego nie ma na wyposażeniu w apartamentach. Najbardziej interesuje mnie czajnik brzprzewodowy, mają tam taki wynalazek?

Z góry dzięki za odpowiedź :)
papuga007
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papuga007 » 22.07.2011 08:54

nie ma reguły, jedni mają - drudzy nie, zawsze jest przecież garnek w którym możesz zagotować wodę na kuchence ....

miłego plażowania, słonecznego nieba i szerokiej drogi :D
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 22.07.2011 08:59

W apartamentach każdy wuj na swój strój....
Nie ma czegoś takiego, jak " wyposażenie obowiązkowe ".
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 22.07.2011 09:31

A ja powiem tak: mają, ale na w razie czego weź swój... :lol: :lol: :lol: Miłego wypoczynku :)
jooda
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jooda » 22.07.2011 10:18

Dzięki :)

czyli może zdażyć się, że nie będą mieli czajnika, ale garnków to nie trzeba brać, tak? :P
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 22.07.2011 10:25

Bez sztućcy, zastawy czy garnków - jeszcze mi się nie zdażył.
Czajnik bezprzewodowy, mikrofalówka - raz była raz nie.
Ja zawsze biorę z takich błachostek: płyn do mycia naczyć i jakąs gabeczkę/druciak do mycia. Bo czesto nie było.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 22.07.2011 10:28

jooda napisał(a):czyli może zdażyć się, że nie będą mieli czajnika

Może tak się zdarzyć, my w tym roku nie mieliśmy, ale za to był expres do kawy. :D

jooda napisał(a): ale garnków to nie trzeba brać, tak? :P

Nie trzeba, garnków u nich dostatek, mniejszych i większych. W drugim apartamencie mieliśmy tygielek do parzenia kawy, ostatecznie może posłużyć i do herbaty. :lol:

Jedź i nie stresuj się, jak czegoś zabraknie np. worków na śmieci to dokupisz. :D

Pozdrawiam.
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 22.07.2011 11:07

O takie szczegóły (czajnik etc.) zawsze pytam w mailach przed wyjazdem.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 22.07.2011 11:48

Generalnie nigdy jeszcze nie spotkałem się, żeby nie było garnków i sztućcy, a byłem już 6 razy. Raz z tego, co pamiętam, nie było czajnika elektrycznego, był zwykły. Ale tak, jak napisał/a Stela - zawsze warto się zapytać przed wyjazdem... :idea:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.07.2011 12:04

moondek napisał(a):... - zawsze warto się zapytać przed wyjazdem... :idea:

Jadąc w ciemno, to może sprawić lekki problem ;)
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 22.07.2011 12:11

my mielismy wszystko co dusza zapragnie ale.... :(
jest zawsze jakies ale

brakowalo TYLKO deski i dlugiego noza do krojenia chleba
ale to byl pikus :wink:
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 22.07.2011 13:40

Ja zawsze czajnik elektryczny wożę ze sobą i jak do tej pory czajnik jeździ "na wczasy", bo w każdym apartamencie, który wynajmowałem zawsze był.
W tym roku w apartamencie miałem nawet (pomijając wszelkiej maści talerze, sztućce, garnki, patelnie, rondelki, szklanki i kieliszki) mydło w płynie w łazience, ręczniki papierowe w kuchni, zapas worków na śmieci, a z rzeczy kompletnie odjechanych był tłuczek do mięsa, przyprawy w pojemnikach i duża srebrna taca.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne