Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stacje lpg

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
TERBUH_B
Autostopowicz
Stacje lpg

Nieprzeczytany postnapisał(a) TERBUH_B » 17.05.2008 13:28

Witam serdecznie na forum!!
Wybieramy się do Chorwacji
Mam pytanko nigdy nie podróżowałem autostradami za granicą i zastanawiam się czy stacje lpg są przy autostradach czy muszę gdzieś z nich zjeżdżać??? i szukać
planowana trasa to warszawa -split przez słowacjęi węgry
pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.05.2008 13:52

cześć, proszę bardzo
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17815
W FAQ można naprawdę znaleźć wiele pożytecznych informacji i odpowiedzi na najbardziej podstawowe pytania.Zachęcam do przeglądania.
Pozdrawiam
jjs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jjs » 17.05.2008 14:59

Na Węgrzech, za Budapesztem na autostradzie z gazem cieniutko...
Dopiero przed granicą można znaleźć.
W Chrowacji w zasadzie bez problemu, choć nie na każdej stacji jest.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 17.05.2008 19:47

Tylko jaka trasa lecisz ? Przez Budapeszt czy moze trasa,droga 86,Bratyslawa,Csorna...Na tej drugiej jak zatankujesz w Zwardoniu,to spokojnie dojedziesz do Bratyslawy,gdzie zatankujesz,a Wegry spokojnie przejedziesz,kawalek Slowenii,razem okolo 250 km i w Chorwacji w miejscowosci Cakovec lub Varazdin zatankujesz.Na trasie przez Budapeszt tez jest wiele stacji z LPG...
Dad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dad » 18.05.2008 08:42

Haweł napisał(a):Tylko jaka trasa lecisz ? Przez Budapeszt czy moze trasa,droga 86,Bratyslawa,Csorna...Na tej drugiej jak zatankujesz w Zwardoniu,to spokojnie dojedziesz do Bratyslawy,gdzie zatankujesz,a Wegry spokojnie przejedziesz,kawalek Slowenii,razem okolo 250 km i w Chorwacji w miejscowosci Cakovec lub Varazdin zatankujesz.Na trasie przez Budapeszt tez jest wiele stacji z LPG...

Witam!
Czy stacja z LPG w Bratysławie jest przy autostradzie czy trzeba zjeżdżać do miasta?
Pozdrawiam
mikezol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikezol » 18.05.2008 13:15

Czy stacja z LPG w Bratysławie jest przy autostradzie czy trzeba zjeżdżać do miasta?
Pozdrawiam[/quote]

musisz zjechać z autostrady - droga przy której są LPG biegnie równolegle do niej - zatankujesz i z powrotem wskakujesz... Pozdro
Dad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dad » 19.05.2008 06:08

mikezol napisał(a):Czy stacja z LPG w Bratysławie jest przy autostradzie czy trzeba zjeżdżać do miasta?
Pozdrawiam

musisz zjechać z autostrady - droga przy której są LPG biegnie równolegle do niej - zatankujesz i z powrotem wskakujesz... Pozdro[/quote]

Dzięki za informację!
marcu4
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcu4 » 19.05.2008 13:16

Witam wszystkich!
właściwie na temat stacji LPG na trasie Barwinek - Budapeszt - Split wiem dużo ( http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17815 ), ale chciałbym mieć 100% pewność czy na granicy Letenye-Gorican po stronie Chorwackiej zatankuję gaz. Bo jak mnie pamięć nie myli w 2006 r. dystrybutor stał, a gazu nie sprzedawali.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2008 17:05

marcu4 napisał(a):Witam wszystkich!
właściwie na temat stacji LPG na trasie Barwinek - Budapeszt - Split wiem dużo ( http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17815 ), ale chciałbym mieć 100% pewność czy na granicy Letenye-Gorican po stronie Chorwackiej zatankuję gaz. Bo jak mnie pamięć nie myli w 2006 r. dystrybutor stał, a gazu nie sprzedawali.

Jak chcesz mieć 100 % pewności to zobacz sobie na stronke, którą wkleiłeś do swojego pytania.
Masz tam m.in. wyszukiwarke stacji paliw INA - ona pokazuje jaki rodzaj paliwa jest w sprzedaży na danej stacji benzynowej
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 05.06.2008 17:08

Witam,
może ktoś mi powie jak wygląda sytuacja na 86-ce ze stacjami LPG? Jadę tamtędy pierwszy raz ze względu na EURO w Austrii i 35 euro w Słowenii :-)
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 05.06.2008 17:12

Dad napisał(a):
mikezol napisał(a):Czy stacja z LPG w Bratysławie jest przy autostradzie czy trzeba zjeżdżać do miasta?
Pozdrawiam

musisz zjechać z autostrady - droga przy której są LPG biegnie równolegle do niej - zatankujesz i z powrotem wskakujesz... Pozdro

Dzięki za informację![/quote]

Czy mógłbym prosić o precyzyjne określenie gdzie muszę zjechać żeby trafić na tą stację??? Będę wdzięczny
marcu4
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcu4 » 05.06.2008 17:23

Piotrek_B napisał(a):
marcu4 napisał(a):Witam wszystkich!

Jak chcesz mieć 100 % pewności to zobacz sobie na stronke, którą wkleiłeś do swojego pytania.
Masz tam m.in. wyszukiwarke stacji paliw INA - ona pokazuje jaki rodzaj paliwa jest w sprzedaży na danej stacji benzynowej

Dzięki za wskazówkę. Wiem że tam jest dystrybutor z gazem. W 2006 też był, a Plinu nie sprzedawali, ale może to była awaria? Chciałbym wiedzieć czy ktoś tam tankował. pozdrawiam
FCIA7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) FCIA7 » 05.06.2008 20:37

Do SewerynR
Nigdzie nie musisz zjezdzac,zblizajac sie do Bratyslawy patrz na tablice Zlate Piesky i stacja przy samej autostradzie chyba jest pierwsza z powrotem jest to samo nie zjezdzac na OMV tylko spokojnie do konca Bratyslawy autostradą i znowu "Złote pieski" :)

Pozdrawiam
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 05.06.2008 20:43

FCIA7 napisał(a):Do SewerynR
Nigdzie nie musisz zjezdzac,zblizajac sie do Bratyslawy patrz na tablice Zlate Piesky i stacja przy samej autostradzie chyba jest pierwsza z powrotem jest to samo nie zjezdzac na OMV tylko spokojnie do konca Bratyslawy autostradą i znowu "Złote pieski" :)

Pozdrawiam

Sory za głupie pytanie ale czy te "Zlate Piesky" to nazwa miejscowości czy stacji? I co to za stacja - duża czy mała, karta czy gotówka itp. Z góry dziękuję
FCIA7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) FCIA7 » 05.06.2008 20:58

To jest dzielnica przedmiescie Bratyslawy jak zobaczysz nazwe to zobaczysz pozniej stacje i zjedziesz zatankowac normalna duza stacja i karty tez pewnie dzialaja tak jak i u nas mi chlopak przyjal kiedys nawet $

Powodzenia
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi