Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

slatine Villa Palma

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magdach7
Cromaniak
slatine Villa Palma

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 24.06.2009 06:33

Witam,
Do Slatine wybieram się 20 lipca- już zarezerwowałam apartament i tak naprawdę nic o nim nie wiem, poza zapewnieniami pośrednika, który sprawia wrażenie bardzo rzetelnego człowieka. Ale może ktoś zna taką willę przy ulicy Zvonimirova Obala 56
:lol:
Prześlę link aukcji na której kupiłam ten apartament może to troszkę ułatwi rozpoznanie
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Wdzięczna będę za każde info
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 24.06.2009 07:29

To może ktoś wie coś o tej lokalizacji Zvonimirova Obala 56- jaka jest plaża w pobliżu, czy daleko jest od plaży itd.
Zależy mi na każdej informacji
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 24.06.2009 08:06

magdach7 napisał(a):To może ktoś wie coś o tej lokalizacji Zvonimirova Obala 56- jaka jest plaża w pobliżu, czy daleko jest od plaży itd.

magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 24.06.2009 08:17

oglądałam juz tę mapkę nie raz- bardziej zależy mi na takich osobistych odczuciach. Ale dzięki i za to :D [/quote]
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 24.06.2009 08:19

Witam.
No to chyba jedziemy do tego samego apartamentu tylko my od 15 sierpnia:). Skoro jedziesz wcześniej to mam nadzieję, że po powrocie podzielisz się spostrzeżeniami. Ja wiem tylko tyle co powiedział mi sprzedający (ten z allegro). Z apartamentu na plażę jest ok 50-60 m:)).

Pozdrawiam
SivyDaro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SivyDaro » 24.06.2009 09:05

magdach7 napisał(a):To może ktoś wie coś o tej lokalizacji Zvonimirova Obala 56- jaka jest plaża w pobliżu, czy daleko jest od plaży itd.

Plaża jest na wyciagniecie ręki,bardzo blisko lecz nie jest to jakas rewelacja ponieważ znajduje się przy samej ulicy.Samochody oraz skutery jeżdżą tam od rana do póżnego wieczora wiec o kameralności nie ma mowy.Apartament twój mieści sie w okolicy kurortowej czyli same typowe domy do wynajęcia.Do centrum Slatine dość blisko.Wychodząc z bramy wychodzisz na jezdnie.Jadąc w prawą stronę około 1,5 km masz plażę dużo kameralniejszą KAVA.Dojazd do niej jest dość nieprzyjemny po bardzo kamienistej drodze ale można też od was dojść spacerkiem.Polecam również spacer lub przejażdżkę drogą która jest również w prawo i mocno pod górkę która prowadzi do tzw.klifów a tam czeka was prawdziwa uczta widokowa!Przepiękne skały,błękit morza i mały historyczny kościółek wybudowany na skałach... bajka...Jest tam również możliwość zejścia do wody i popływania w lazurowym morzu,jeśli jest ktoś odważniejszy to jest tam również kilka fajnych miejsc do poskakania ze skał do wody..... ale najpiękniejszy jest tam zachód słońca :hearts:
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 24.06.2009 10:17

SivyDaro napisał(a):Plaża jest na wyciagniecie ręki,bardzo blisko lecz nie jest to jakas rewelacja ponieważ znajduje się przy samej ulicy.......

Byłeś może w tym apartamencie?
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 24.06.2009 13:35

toomas napisał(a):.
No to chyba jedziemy do tego samego apartamentu tylko my od 15 sierpnia:). Skoro jedziesz wcześniej to mam nadzieję, że po powrocie podzielisz się spostrzeżeniami. Ja wiem tylko tyle co powiedział mi sprzedający (ten z allegro). Z apartamentu na plażę jest ok 50-60 m:)).

Oczywiście, że napiszę jak wrócę (w Polsce powinnam być 2 sierpnia).
Pozdro
mariusz_wa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_wa » 26.06.2009 09:47

byłem tam w zeszłym roku;
pierwsze co pomyślałem po przyjeździe, to "jak on to policzył, że mu wyszło 10 metrów do morza?" :)

jadąc drogą wzdłuż plaży pamiętaj, że twój dom jest w drugim rzędzie zabudowy

- my, sugerując się odległością do morza - 10 metrów - przejechaliśmy dwa razy całe Slatine wypatrując numeru 56 na domach przy samej ulicy -

okazało się potem, że nasz dom jest trochę wyżej - w drugiej linii zabudowy;

generalnie ok, właściciel w sumie też, tylko takie sprawiał wrażenie, jakby codziennie był na większej lub mniejszej "bombce" :) - no i jest trochę obleśny, przez dwa tygodnie kręcił się w tej samej koszulce (taka w zielone paski - może dalej w niej chodzi) i spodenkach, no i jak nam zrobił grillowanie rybek, to każdemu w trakcie jedzenia odrywał łeb ryby z talerza i ze smakiem wysysał środek z niesamowitymi efektami akustycznymi;

same apartamenty spoko, bez zastrzeżeń, jeśli chodzi o czystość to współpracuje z dwiema kosmicznymi babciami-bliźniaczkami

jak będziesz miała jakis problem to od razu dzwoń do pośrednika - tego z allegro; z samym właścicielem się nie dogadasz (trudno z nim się dogadać, a jak już się uda, to potem się okazuje, że nie pamięta co ustalaliście), poza tym jest właściwie nieuchwytny; trzeba trafić, żeby go spotkać (a mieszka w innym miejscu - w Plamie są same apartamenty dla turystów);

my chcieliśmy sobie przedłużyć w zeszłym roku pobyt o jeszcze kilka dni (bo akurat zaczęła się robić fajna pogoda po tygodniu zachmurzonego nieba i deszczu), no i zrobiłem ten błąd, że postanowiłem gadać bezpośrednio z właścicielem - no i się dogadałem, że jeszcze dwa dni możemy zostać bo apartament wolny, po czym tego samego dnia przyjechali goście do naszego apratamentu, no i koniec końców nie zostaliśmy (ale trzeba było się pakować trochę na wariata);

pomyśleliśmy, że chciał dobrze, ale się pomylił, ale tego samego dnia przyjechał kolejny samochód z Polski do innego apartamentu, który miał być jeszcze zajęty przez 3 dni przez inną rodzinę (mieli tak wykupione noclegi) - no i te dwie rodziny koniec końców jakoś się dogadały, że przez te 3 dni będą spali razem w apartamencie :)

to był ten największy aparatment na parterze więc się bez problemów pewnie pomieścili, ale jakiś tam problem z logistyką właściciel ma :)

no i generalnie, Chorawacja jeszcze kiedyś na pewno, ale już nie Slatine - za dużo "naszych" :)
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 26.06.2009 10:34

mariusz_wa napisał(a):byłem tam w zeszłym roku;
pierwsze co pomyślałem po przyjeździe, to "jak on to policzył, że mu wyszło 10 metrów do morza?" :)
:)

Dzięki mariusz_wa takie info zawsze jakoś obrazują ten apartament- właściciel jest mi obojętny bo nie z nim spędzam wakacje, ale ciągle zastanawiam się jak ty sam ocenisz odległość (jak ni 40m to ile?) i jaka jest plaża ta najbliższa, bo to chyba najważniejsze.
Czekam na odp.
pozdrawiam
mariusz_wa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_wa » 26.06.2009 11:01

zdjęcie jest zrobione z ulicy:

za mną jeszcze ulica - jednopasmówka, linia drzewek i zaczyna się plaża;

"Palma" jest zaznaczona strzałką

tu gdzie stoi ten biały samochód to jest najbliższa plaży linia zabudowy wzdłuż ulicy - oni mają faktycznie z kilkanaście metrów do morza :)

małe uzupełnienie:

na tym domu z białym samochodem jest numer 65 - będziecie wiedzieli w jaką uliczkę skręcić, bo ogólnie te uliczki są bardzo strome, wąskie i w razie pomyłki o jakimś bardziej skomplikowanym manewrowaniu czy cofaniu można zapomnieć :)

ps.
zaraz zapodam :) jakieś zdjęcie z plaży

no i oto plaża - właściwe zdjęcie zrobione z miejsca na wprost willi Palma:

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 26.06.2009 11:46 przez mariusz_wa, łącznie edytowano 4 razy
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 26.06.2009 11:15

mariusz_wa napisał(a):zdjęcie jest zrobione z ulicy:

za mną jeszcze ulica - jednopasmówka, linia drzewek i zaczyna się plaża;

"Palma" jest zaznaczona strzałką

tu gdzie stoi ten biały samochód to jest najbliższa plaży linia zabudowy wzdłuż ulicy - oni mają faktycznie z kilkanaście metrów do morza :)

ps.
zaraz zapodam :) jakieś zdjęcie z plaży

Wielkie dzięki, czyli tak na prawdę jest z 50-60 metrów do plaży to nie najgorzej- bałam się, że to będzie tak jak kiedyś kupiłam n allegro pokój w Świnoujściu i miało być do 300m do morza a ja szłam i szłam bojąc się ze morza nie zobaczę, na następny dzień wsiadłam w samochód skasowałam licznik i okazała się, że do plaży jest 1200m ,ale tu wygląda na to, że można przemknąć się z plaży w kostiumie kąpielowym nawet po to żeby się odświeżyć. W którym apartamencie byłeś?- My zarezerwowaliśmy średni. A jeszcze jedno nie wiesz czy są jakieś leżaki dostępne dla gości, tak żeby sobie wziąć na plażę, i jak jest wyposażona kuchnia i jak zagospodarowane w okół domu- jakiś ogród z miejscem do siedzenia?
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 26.06.2009 11:32

Wielkie dzięki! Właśnie takiej opinii trzeba było..

Pozdrawiam
mariusz_wa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_wa » 26.06.2009 11:33

magdach7 napisał(a):Wielkie dzięki, czyli tak na prawdę jest z 50-60 metrów do plaży to nie najgorzej- bałam się, że to będzie tak jak kiedyś kupiłam n allegro pokój w Świnoujściu i miało być do 300m do morza a ja szłam i szłam bojąc się ze morza nie zobaczę, na następny dzień wsiadłam w samochód skasowałam licznik i okazała się, że do plaży jest 1200m ,ale tu wygląda na to, że można przemknąć się z plaży w kostiumie kąpielowym nawet po to żeby się odświeżyć. W którym apartamencie byłeś?- My zarezerwowaliśmy średni. A jeszcze jedno nie wiesz czy są jakieś leżaki dostępne dla gości, tak żeby sobie wziąć na plażę, i jak jest wyposażona kuchnia i jak zagospodarowane w okół domu- jakiś ogród z miejscem do siedzenia?

- spokojnie można chodzić na plażę już w kostiumach;
- my byliśmy w średnim na piętrze, z balkonem ma morze;
- leżaków nie ma, nic z tych rzeczy - jedynie plastikowy stolik na balkonie :) co by nie trzeba było nosić z pokoju :) (ale już bez krzeseł)
- kuchnia jest wyposażona wystarczająco - kuchenka elektryczna, talerze, naczynia, lodówka, sztućce - wszystko jest;
- zagospodarowanie wokód domu kiepskie - za domem jest, powiedzmy, miejsce do grillowania, z jednym stołem i dwiema ławami; ogólnie wokół domu jest "ciasnawo" :)
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 26.06.2009 11:42

mimo wszystko uspokoiłeś mnie - mam nadzieję, że pogoda dopiszę i już nic do szczęścia mi brakować nie będzie :D
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje