Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Siatkówka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: SIATKÓWKA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.07.2019 20:27

Faktycznie dobrych siatkarzy mamy sporo.
Na Uniwersjadzie też było OK, chociaż finał przegrali 2:3 (z Włochami)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 14.07.2019 20:57

A jak zapatrujecie się na fakt, że Vital zostawił chłopaków i nie poprowadzi ich w meczu o 3 miejsce - wraca do Polski trenować główną grupę w Zakopanem
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.07.2019 21:04

Zupełnie normalnie.
Z tego co czytałem priorytetem są IO, a nie LN, więc nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 14.07.2019 21:22

anakin napisał(a):Zupełnie normalnie.
Z tego co czytałem priorytetem są IO, a nie LN, więc nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.

Ja rozumiem priorytety. Nie rozumiem podejścia. Jak mają się czuć Ci zawodnicy? Wiedzą, że pojechali jako drugi garnitur, grają tak, że zadziwili cały świat a ich trener nie może wrócić do kraju dzień później?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.07.2019 21:45

sviva napisał(a):A jak zapatrujecie się na fakt, że Vital zostawił chłopaków i nie poprowadzi ich w meczu o 3 miejsce - wraca do Polski trenować główną grupę w Zakopanem

Jak na razie nie widać, aby brakowało Vitala ... :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.07.2019 22:53

Moc wróciła.
Polska - Brazylia 3:0
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 15.07.2019 07:53

mecz koncertowy. Bardzo podobała mi się zagrywka i blok , zapewne bardzo skuteczny dzięki zagrywce.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.07.2019 08:02

Drużyna marzeń Ligi Narodów 2019
najlepszy rozgrywający: Micah Christenson (USA)
najlepsi przyjmujący: Jegor Kliuka (Rosja), Dimitrij Wołkow (Rosja), Bartosz Bednorz (Polska)
najlepsi środkowi: Maxwell Holt (USA), Iwan Jakowlew (Rosja)
najlepszy libero: Erik Shoji (USA)
MVP/najlepszy atakujący: Matthew Anderson (USA)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 16.07.2019 06:53

mysza73 napisał(a):Drużyna marzeń Ligi Narodów 2019
najlepszy rozgrywający: Micah Christenson (USA)
najlepsi przyjmujący: Jegor Kliuka (Rosja), Dimitrij Wołkow (Rosja), Bartosz Bednorz (Polska)
najlepsi środkowi: Maxwell Holt (USA), Iwan Jakowlew (Rosja)
najlepszy libero: Erik Shoji (USA)
MVP/najlepszy atakujący: Matthew Anderson (USA)

Czyli generalnie prawie cała pierwsza szóstka USA :)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 16.07.2019 06:59

Janusz Bajcer napisał(a):
sviva napisał(a):A jak zapatrujecie się na fakt, że Vital zostawił chłopaków i nie poprowadzi ich w meczu o 3 miejsce - wraca do Polski trenować główną grupę w Zakopanem

Nie widać braku Vitala a może widać obecność Bednaruka ??:)
Dla mnie z całym szacunkiem dla Trenera bo fachowcem jest pierwszej wody to niedorzeczne i nienormalne, że przed ostatnim meczem turnieju o medal opuszcza drużynę (wiem, że drugi garnitur, wiem, że jak mówi A. Wrona "drużyna straceńców i lot skazańców") ale jednak Reprezentację Polski w międzynarodowym turnieju i leci trenować resztę zawodników tak jakby ten jeden trening miał zapewnić awans na IO. Tym bardziej dziwne bo wczoraj słyszałem rozmowę z Michałem Mieszko Gogolem (asystent Vitala, który został w Zakopanem i trenował z zespołem na kwalifikacje), że to zgrupowanie jest strasznie długie bo 17 dni, że muszą odpocząć dlatego dni resetu (spływ Dunajcem, ognisko na Gubałówce). Nie można było tego tak zaplanować, że ognisko zrobić właśnie w dniu meczu tak aby trener przyleciał z zawodnikami? Zwłaszcza, że 5-tka dołącza do reszty i będzie się przygotowywała do turnieju kwalifikacyjnego. Im też trzeba było dać wolne aby mieli 1 trening z drużyną więcej :) :hut:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 16.07.2019 07:50

sviva napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Nie widać braku Vitala a może widać obecność Bednaruka ??:)
Dla mnie z całym szacunkiem dla Trenera bo fachowcem jest pierwszej wody to niedorzeczne i nienormalne, że przed ostatnim meczem turnieju o medal opuszcza drużynę (wiem, że drugi garnitur, wiem, że jak mówi A. Wrona "drużyna straceńców i lot skazańców") ale jednak Reprezentację Polski w międzynarodowym turnieju i leci trenować resztę zawodników tak jakby ten jeden trening miał zapewnić awans na IO. Tym bardziej dziwne bo wczoraj słyszałem rozmowę z Michałem Mieszko Gogolem (asystent Vitala, który został w Zakopanem i trenował z zespołem na kwalifikacje), że to zgrupowanie jest strasznie długie bo 17 dni, że muszą odpocząć dlatego dni resetu (spływ Dunajcem, ognisko na Gubałówce). Nie można było tego tak zaplanować, że ognisko zrobić właśnie w dniu meczu tak aby trener przyleciał z zawodnikami? Zwłaszcza, że 5-tka dołącza do reszty i będzie się przygotowywała do turnieju kwalifikacyjnego. Im też trzeba było dać wolne aby mieli 1 trening z drużyną więcej :) :hut:

Vital już przed turniejem poinformował, że wraca po rundzie grupowej do Zakopanego, w związku z awansem do półfinału zmienił to do 1 porażki więc wszystko postawił jasno. Jeśli miał taki plan to co mamy się czepiać:)? W tym roku najważniejsza imprezą jest turniej kwalifikacyjny do IO i jeśli nie awansujemy nikt nie będzie pamiętał, że mieliśmy brąz w LN. Moim zdaniem Vital ma jakiś plan, który realizuje. Może nie do końca się on wszystkim podoba ale jak na razie widać skuteczny. Mam wrażenie, że trener za bardzo nie myślał, że uda się awansować do Chicago i to zapewne troszkę pokrzyżowało jego i reprezentacji plany. Ogólnie widać, że w tym roku niektóre drużyny nastawiają się na kwalifikacje do IO i w LN startowały w przebudowanych składach. Brak awansu na IO byłby największą porażką naszej reprezentacji w ostatnim 10 leciu siatkarskim i nikt nie wybaczyłby trenerowi takiego blamażu:(.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2019 16:47

Jestem pod wrażeniem dzisiejszej gry naszej drużyny :!:
BRAWO :!:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.08.2019 19:44

mysza73 napisał(a):Jestem pod wrażeniem dzisiejszej gry naszej drużyny :!:

Grali naprawdę wspaniale!

Z taka grą to na Mistrza Olimpijskiego! :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2019 19:47

tony montana napisał(a):
mysza73 napisał(a):Jestem pod wrażeniem dzisiejszej gry naszej drużyny :!:

Grali naprawdę wspaniale!

Z taka grą to na Mistrza Olimpijskiego! :)

Byłeś?
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 11.08.2019 08:38

Byłem...przed tv ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone