DarCro napisał(a):Jedyna wada tej plaży to kompletny brak cienia.
Ja nie jestem w stanie wytrzymać wtedy więcej niż pół godziny, chyba, że jest już po 18:00.
pod jednym dziurawym parasolem było miejsce, w miarę szło się schować w cieniu
.png)
DarCro napisał(a):Jedyna wada tej plaży to kompletny brak cienia.
Ja nie jestem w stanie wytrzymać wtedy więcej niż pół godziny, chyba, że jest już po 18:00.
.png)
Lidia K napisał(a):To poszukiwanie odpowiedzi na pytanie kim są tak naprawdę Grecy warto by kontynuować właśnie w Grecji. Warto byłoby sprawdzić jak ta mieszanka Słowian, Turków, Greków, Bułgarów, Albańczyków, Wołochów, Żydów i Cyganów w rzeczywistości wygląda. Myślę, że dzieciaki miałyby okazję przeżyć bardzo dosłownie mity, z którymi się chyba (za moich czasów to było pewne) już wkrótce w szkole zapoznają.
.png)
.png)
DarCro napisał(a):Też prawda, choć jak się używa tylko kempingów, albo śpi na dziko, a do restauracji idzie raz na tydzień, to może ta róznica taka wielka nie będzie.
.png)
.png)

.png)

.png)
DarCro napisał(a):może warto pooczekać, aż złotówka sie umocni.
.png)
kulka53 napisał(a):DarCro napisał(a):może warto pooczekać, aż złotówka sie umocni.
Złotówka prędzej zniknie z finansowego świata połknięta przez strefę euro aniżeli się umocni
kulka53 napisał(a): Osobiście nie uważam by Grecja była drogim krajem pod tym względem... przynajmniej zaparkować tam można bez problemu za darmo właściwie wszędzie
.png)
kulka53 napisał(a):
A co do cen wstępów w Grecji... nie spotkaliśmy się by coś kosztowało więcej niż 9 euro za osobę.
.png)
DarCro napisał(a):Pozostanę optymistą. Wystraczy wyjście ze światowego kryzysu, aby inwestorzy odzyskali zaufanie do walut krajów drugiego świata.
DarCro napisał(a):Wszędzie można zaparkować za darmo, pytanie tylko ile jesteśmy gotowi przejść od miejsca zaparkowania do celu...
Pudelek napisał(a):Odległościowo takie Saloniki to z Macedonii jedynie kilkaset kilometrów więcej, ale już żeby bardziej pojeździć po okolicy to dochodzi konieczność tankowania w Grecji a to jednak potrafi zaboleć...
Pudelek napisał(a):ile można zaoszczędzić poruszając się poza Unią
.png)
kulka53 napisał(a):Pudelek napisał(a):ile można zaoszczędzić poruszając się poza Unią
Poza Unią wciąż jeszcze jest Chorwacja i jak czytam o cenach wstępów i parkingów to mi się odechciewa. Poza Unią jest też np Szwajcaria i Norwegia
Macedonię warto pozwiedzać, spędzić tam miesiąc, można, czemu nie. Ale rok w rok jeździć na urlop bo jest trochę bliżej i tanio, to nie dla mnie.
Jedynym rokiem kiedy było naprawdę tanie, był 2008
.png)
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe