Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoznica czy Primosten

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
onka37
Croentuzjasta

Postnapisał(a) onka37 » 01.03.2012 17:10

Idziol napisał(a):
onka37 napisał(a):na obrzeżach Makarskiej i Podgory

W linku z Picasy, który podałem wyżej widać te skałkowe plaże z daleka

O dziękuję myśle że wezmę tę lokalizację pod uwagę, żeby tak jeszcze blisko kwatery.....
Idziol
Cromaniak

Postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 17:23

onka37 napisał(a):
Idziol napisał(a):

O dziękuję myśle że wezmę tę lokalizację pod uwagę, żeby tak jeszcze blisko kwatery.....

Braliśmy pod uwagę kwaterę przy samych skałach na półwyspie lecz warunki nam nie odpowiadały. Byliśmy w środku sezonu w ciemno więc był mały wybór ale jest tam sporo ładnych kwater. Dziś wpadł mi w oko ten apartament 10m od plaży a do tych skałek jakieś 250m.
http://www.apartmani-jerko.hr/
My mieszkaliśmy tu: (2 grupy)
http://tnij.org/primo123
Ostatnio edytowano 01.03.2012 17:28 przez Idziol, łącznie edytowano 2 razy
onka37
Croentuzjasta

Postnapisał(a) onka37 » 01.03.2012 17:27

Idziol napisał(a):
onka37 napisał(a):
Idziol napisał(a):

Braliśmy pod uwagę kwaterę przy samych skałach na półwyspie lecz warunki nam nie odpowiadały. Byliśmy w środku sezonu w ciemno więc był mały wybór ale jest tam sporo ładnych kwater. Dziś wpadł mi w oko ten apartament 10m od plaży a do tych skałek jakieś 250m.
widziałem ale potrzebuję apartament 2 osobowy
Idziol
Cromaniak

Postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 17:29

onka37 napisał(a):
Idziol napisał(a):
onka37 napisał(a):
Idziol napisał(a):

widziałem ale potrzebuję apartament 2 osobowy

http://tnij.org/primo123
W tym apartamencie górnym były również 2 os. poszukam kontaktu to wrzuce
agnes128
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agnes128 » 01.03.2012 17:48

A jak wygląda życie nocne w Rogoznicy żeby piwka można było się napić i czy jest wypożyczalnia rowerów? Czy Rogoznica to dobry wybór ? Trzy razy na wybrzeżu makarskim czas na coś innego :lol: :lol: :lol: .
Idziol
Cromaniak

Postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 17:51

agnes128 napisał(a):A jak wygląda życie nocne w Rogoznicy żeby piwka można było się napić i czy jest wypożyczalnia rowerów? Czy Rogoznica to dobry wybór ? Trzy razy na wybrzeżu makarskim czas na coś innego :lol: :lol: :lol: .

Nie wiem jak w Rogoznicy, ale w Primosten jest fajna domowa winiarnia gdzie leją winko w szklanki siedzi się na powietrzu dużo ludzi fajna atmosfera do późnych godzin..bylismy tam co dzien :)
tyska
Globtroter

Postnapisał(a) tyska » 01.03.2012 17:52

onka37 napisał(a):
tyska napisał(a):http://www.direct-croatia.com/apartments/rogoznica/apartments-bilonic/1532

Tu mieszkaliśmy w apartamencie na 1 piętrze. Zdjęcia na stronie "dobrze zrobione" w rzeczywistości trochę gorzej. Ale ciężko nam było wyszukać apartamentu z trzema sypialniami (pozatym dwa lata wcześniej na KRK mieliśmy apartament dla dwóch par i był idealny super warunki i może dlatego tak oceniam)
Na plus super duży taras a pod nim pyszne winogrona mogliśmy się się częstować w miarę rozsądku.
No i właściciel.... jest bardzo sympatyczny :) Pożyczał nam rowery i zrobił nam wycieczkę swoją małą łódeczką w sumie dwa kursy za darmo ! Mogliśmy poskakać do wody, popływać i zobaczyć ciche zakątki.
Dlatego całość zaliczam na plus.

a jak z plażą bo z tego co widzę to przed domem chyba nieciekawa

Plaża przed domem zaczynała się trochę na lewo to plaża Miline po drodze i przy drodze w stronę Mariny dość wąsko i tak przy samym chodniku.... raz byliśmy w pierwszy dzień a potem nie korzystaliśmy z niej tylko szliśmy trochę dalej na Zecevarska ta Nam bardziej przypadła do gustu, łatwy dostęp dla rodziców z wózkami, było gdzie rozstawić wszystkie dziecięce gadżety było ok ! Drzewa, mały bar z lodami i napojami i prysznic.
Jak już wcześniej ktoś napisał na tej stronie dostępne są wszystkie plaże i zdjęcia http://www.visit-rogoznica.com/pl/dalma ... Plaze.aspx
tyska
Globtroter

Postnapisał(a) tyska » 01.03.2012 18:10

agnes128 napisał(a):A jak wygląda życie nocne w Rogoznicy żeby piwka można było się napić i czy jest wypożyczalnia rowerów? Czy Rogoznica to dobry wybór ? Trzy razy na wybrzeżu makarskim czas na coś innego :lol: :lol: :lol: .

Nie widziałam wypożyczalni rowerów... Nam pożyczał właściciel :)
Jeśli chodzi o nocne życie to nie jest to jakaś rozrywkowa miejscówka tętniąca życiem do późnych godzin nocnych. Mimo to jest gdzie napić sie dobrego drinka, piwka czy winka i miło spędzić wieczór na "mieście" ;)
Jest też dyskoteka w Marina Frapa, tańce i coś w stylu mini koncertów nad basenem ale będąc tam w połowie lipca było dość mało ludzi w Marinie.
agnes128
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agnes128 » 01.03.2012 20:45

Dzięki za odpowiedz :) :) :) .
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 02.03.2012 02:48

Mnóstwo knajpek zarówno na wysepce jak i lądzie. Wypożyczalnia rowerów jest (przynajmniej była) w biurze Informacji Turystycznej przy głównym skrzyżowaniu przed mostem. Moim zdaniem Rogoźnica to dobry wybór dla tych co szukają bardziej spokojnego miejsca ale nie całkowitego "zadupia".
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2012 09:07

Obrazek
jeszcze tylko 120 ddw
macvw
Croentuzjasta
Bilo-Primostein

Postnapisał(a) macvw » 31.03.2012 17:32

JackDaniels;) napisał(a):Primo,Primo tylko Primosten :P :P :P :P :P :P

My ze znajomymi jedziemy w tym roku po raz trzeci!!! do Bilo, 4km. od Primostein. A Primostein prawie codziennie wieczorem, przepiekne miasteczko! Pozdr.
turli
Podróżnik

Postnapisał(a) turli » 08.07.2012 13:47

Witam,

Poszukuję w tygodniu 4-11 sierpnia noclegu w Primosten lub Rogoznicy.
Do Chorwacji lecimy (2 dorosłe osoby plus trzyletnie dziecko) samolotem więc odpada kwaterunek w małych mieścinkach do których nie dojedziemy komunikacją miejską.

W Primosten znalazłem nocleg (45 euro) przy ul. Splitska 12. Na google maps widzę, że to jest jadranka. Jak myślicie będzie tam głośno?

W Rogoznicy niestety nic nie znjalazłem...mam namiary na jeden nacleg ale wolny dopiero od 8 sierpnia więc trzy noce wcześniejsze musielibyśmy gdzieś indziej przenocować.

Ogólnie skłaniamy się, aby spędzić tydzień w Rogoznicy ale chyba nic tam nie znajdziemy, jedyne wyjście to jazda w ciemno.

Jeśli macie jakieś namiary to proszę o podesłanie na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

A co myślicie o tym noclegu w Primosten (Splitska 12)?
gakako
Odkrywca

Postnapisał(a) gakako » 09.07.2012 08:54

turli napisał(a):Witam,

Do Chorwacji lecimy (2 dorosłe osoby plus trzyletnie dziecko) samolotem więc odpada kwaterunek w małych mieścinkach do których nie dojedziemy komunikacją miejską.

W Primosten znalazłem nocleg (45 euro) przy ul. Splitska 12. Na google maps widzę, że to jest jadranka. Jak myślicie będzie tam głośno?

W Rogoznicy niestety nic nie znjalazłem...mam namiary na jeden nacleg ale wolny dopiero od 8 sierpnia więc trzy noce wcześniejsze musielibyśmy gdzieś indziej przenocować.

Ogólnie skłaniamy się, aby spędzić tydzień w Rogoznicy ale chyba nic tam nie znajdziemy, jedyne wyjście to jazda w ciemno.

Jeśli macie jakieś namiary to proszę o podesłanie na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Skoro Jadranka to może być głośno i chyba nie ryzykowałabym.
Ja w sierpniu ubr (w ciemno) byłam w Rogoznicy. Udało nam się znaleźć apartament przy plaży....
Poszukaj jeszcze... Ja przy Jadrance nie chciałabym...
viltob08
Cromaniak

Postnapisał(a) viltob08 » 09.07.2012 09:16

turli napisał(a):Witam,

W zeszłym roku, od 13.08 byliśmy grupą 10 osobową w ciemno i bez problemy znaleźliśmy kwaterę :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Rogoznica czy Primosten - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone