Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Renault - użytkownicy!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak
Renault - użytkownicy!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.05.2005 04:43

Mam nietypowe pytanie: czy na naszym Cromaniackim Forum są klubowicze PIKUR-a (http://www.renault.triger.com.pl)?

Plumek
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 14.05.2005 10:00

Czasami czytam trigera :-) W tym roku jadę do Dalmacji meganką '01. Do zobaczenia na trasie ;-)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.05.2005 17:28

Pozdro!
A masz naklejke klubowa?

Ale mało nas tu :(

Plumek
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 15.05.2005 16:45

witajcie,
my też mamy nadzieję śmigać meganką 01 na Rab - -poprzednio się sprawdziła :)
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 15.05.2005 19:50

Witam,
czterokrotna podróż na wakacje w Hr wypchaną po dach meganką kombi; sprawdziła się rewelacyjnie!! :D W tym roku chyba juz po raz ostatni zobaczy Jadran...
Pozdrawiam :lol:
Rafał B.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał B. » 15.05.2005 21:33

Plumek napisał(a):Mam nietypowe pytanie: czy na naszym Cromaniackim Forum są klubowicze PIKUR-a (http://www.renault.triger.com.pl)?

Plumek

Zaglądają tu też krewniacy z takim logo klubowym:

Obrazek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Remus » 16.05.2005 05:22

No cóż ja nie jestem użytkownikiem Renault, ale w tymroku do CRO będę podróżował właśnie tą marką konkretnie Meganka 2001 clasic, srebrna moich przyjaciół, których namówiłem na ten wyjazd. Oni jdą do Chorwacji pierwszy raz, ale jak im się spodoba ( nie może przecież być inaczej) to dołączy do Was następny użytkownik samochodu marki Renault.
radeksone
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) radeksone » 18.05.2005 18:52

Plumek napisał(a):
Ale mało nas tu :(

Plumek

Wcale nie mało :twisted:
w PIKURze sie nie udzielam, ale samochod pomogli wybrac :lol:

z MIKURskim pozdrowieniem
Radek

Megane Grandtour 1.6 nieoklejony
Dusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dusia » 22.05.2005 20:14

:papa: :papa: :papa:

witaj Plumek

co prawda ja sie nie udzielam , ale mój mąż jest jak najbardziej klubowiczem Pikurowym, a właściwie Kikurowym - niestety na żadnym zlocie jeszcze nie byliśmy (och, te Borki) - ale śledzimy fotki i opisy i moze kiedyś ....

wiśniowa megi 2001 na alu (tak chyba, mniej więcej podpisuja sie Pikurzy)
pozdrowionka serdeczne
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 02.06.2005 15:47

Dusia napisał(a)::papa: :papa: :papa:

witaj Plumek

co prawda ja sie nie udzielam , ale mój mąż jest jak najbardziej klubowiczem Pikurowym, a właściwie Kikurowym - niestety na żadnym zlocie jeszcze nie byliśmy (och, te Borki) - ale śledzimy fotki i opisy i moze kiedyś ....

wiśniowa megi 2001 na alu (tak chyba, mniej więcej podpisuja sie Pikurzy)
pozdrowionka serdeczne

No ja też na żadnym zlocie jeszcze nie byłam, ale teraz jak czytam, to oczywiście żałuję - pewnie bawili się tak świetnie jak Cromaniacy na swoim ;)
Ja mam trochę nietypowe Renault - bo to autko "by Renault" - kto zgadnie o jakim mowa? ;)
Mimo to, PIKUR-owcy przyjęli mnie do swojego grona :)

Pozdrawiam!

Plumek
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 02.06.2005 17:39

Gratuluje Plumku zakupu nowego autka Dacia Logan.
Za tę cenę w Polsce nie kupi innego tak dużego auta z oooooooooooooooogromnym bagażnikiem. Oby tylko sie dobrze sprawował. :wink:

Pozdrawiam
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 02.06.2005 20:51

Moja Renia Thalia to idealny pojazd na wakacje do HR, a zwłaszcza do podróżowania po drogach i bezdrożach Dalmacji. Kupując ją w zeszłym roku wiosną, brałem też pod uwagę ten wyjazd. Autko spisało się znakomicie niezawodnie pokonując wąskie szosy, strome podjazdy (a ich miałem sporo w Pisaku), komfortowa jazda na autostradach i cicha praca silnika, jak na pojazd o tym standardzie (sam byłem zaskoczony). Silnik 100 konny spisał się na medal. No oczywiście ten 550-litrowy bagażnik...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 02.06.2005 21:58

Dla mnie Thalia to brzydal a tył auta to tragedia ale na pewno jest funkcjonalny. Zresztą to kwestia gustu, ja też mam francuza.

Pozdrawiam
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.06.2005 09:21

krakuscity napisał(a):Gratuluje Plumku zakupu nowego autka Dacia Logan.
Za tę cenę w Polsce nie kupi innego tak dużego auta z oooooooooooooooogromnym bagażnikiem. Oby tylko sie dobrze sprawował. :wink:

Pozdrawiam

Brawo Krakuscity za doskonałą znajomość tematu ;)
Autko jest co prawda przypadkowym nabytkiem (o cenie nie wspomnę - bo też poza standardem ;)), ale już się cieszę na samą myśl, że będzie NOWE. Trochę mam już dość niepewności, czy Uniaczek wytrzyma jeszcze tych kilka dziur, czy znów mu się nie wypali dziurka w tłumiku (o poważniejszych usterkach nie wspominając). Choć moja Dacia to wersja superpodstawowa (i nawet w Uniaku miałam sterowane lusterka ręcznie, ale za to od wewnątrz!) i brak w niej czasem bzdurnych elementów, to jednak ma 3 lata gwarancji i to w całej Europie :)
Teraz czekam na kartę pojazdu (dziwi mnie tylko, że to tak długo trwa) i pędzę do kolejki w UM :)
Reszta wrażeń w poście poniżej ;)

Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi!

Plumek
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.06.2005 09:31

Maciej Winiecki napisał(a):Moja Renia Thalia to idealny pojazd na wakacje do HR, a zwłaszcza do podróżowania po drogach i bezdrożach Dalmacji. Kupując ją w zeszłym roku wiosną, brałem też pod uwagę ten wyjazd. Autko spisało się znakomicie niezawodnie pokonując wąskie szosy, strome podjazdy (a ich miałem sporo w Pisaku), komfortowa jazda na autostradach i cicha praca silnika, jak na pojazd o tym standardzie (sam byłem zaskoczony). Silnik 100 konny spisał się na medal. No oczywiście ten 550-litrowy bagażnik...

Cieszę się, że Thalia się dobrze sprawuje :)
Fani marek bardziej ekskluzywnych oczywiście zarzucają Daci, że przy prędkości 120 km/h poziom hałasu jest nie do zniesienia :) Być może - nie potrafię na razie ocenić, ale ja w Uno przy 90 km/h zbieram wszystkie odgłosy spod spodu, z atyłu, z zewnątrz i z silnika, więc pewnie i tak będę czuła się bardzo dobrze w szumiącej Dacii :)
Na jeździe próbnej poczułam różnicę między moim starym autkiem, a Dacią i byłam zachwycona, więc co będę wybrzydzać? Zobaczymy, czy nadal będę jak zrobię nią troszkę kilometrów :) Na razie jednak jestem dobrej myśli. Poza tym ja lubię kanciaste auta :)
Bagażnik zrobił na mnie duże wrażenie - 510 litrów (w Uno 275) - chyba będę szukać wrzuconych bagaży ;)
Silnik mam 1,4 MPI o mocy 75 koni (w Uno był to 999 cm3 i 45 koni) i ciekawi mnie ile będzie jadł benzyny :) Jeśli tyle samo, co uno, to będę usatysfakcjonowana :)

Plumek
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone