Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rajdy samochodowe.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta
Rajdy samochodowe.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 25.05.2009 15:14

Czy na forum są jacyś miłośnicy rajdów? :D Myślę, że warto porozmawiać o tym właśnie sporcie, szczególnie, że ostatnio jest on coraz bardziej łaskawy dla Polski i Polaków. W tym roku po dłuuuuuuuuuuugiej przerwie do kalendarza WRC wróci Rajd Polski (było nie było drugi, po Monte Carlo, najstarszy rajd Świata). To już 28 czerwca, z tego co pamiętam! Z drugiej strony warto zwrócić uwagę na Kościuszkę, który jest liderem w JWRC i jest na naprawdę dobrej drodze by w następnym sezonie jeździć w WRC. Życzmy mu tego ponieważ od czasów Zasady, Bublewicza, Kuliga i aktywności rajdowej Hołowczyca nie widać w Polsce młodych, charyzmatycznych, utalentowanych kierowców. Może oprócz Sołowowa, ale jemu już raczej bliżej niż dalej do zakończenia kariery :(
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 25.05.2009 17:30

Śledzę od dawna rajdy. I faktycznie z biegiem lat jest coraz więcej w Polsce utalentowanych kierowców którzy mają szansę na profesjonalne ściganie dzięki sponsorom.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.05.2009 17:43

Rajd Polski od lat śledzę na żywo. W styczniu już rezerwowałem domek pod Giżyckiem :) Już się nie mogę doczekać. Wspaniałe dni na Mazurach...Czy Hołek znów wystartuje i spali mu się motor czy co innego będzie ? :lol:
Ostatnio edytowano 04.10.2010 10:08 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
vazyl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 25.05.2009 19:58

JacYamaha napisał(a):...Czy Hołek znów wystatruje i spali mu się motor czy co innego będzie ? :lol:

A Kuzaj jak to ma w zwyczaju rozbije się zaraz po starcie.... albo bedzie miał katar i sie wycofa :evil:
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 25.05.2009 20:43

A tymczasem pierwsza porażka S. Loeba (JM Latvala). Zdaje się, że z powodu kapcia, ale dobre i to, bo powoli zaczynało mnie to już lekko nużyć...
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 25.05.2009 21:45

Ja się nawet śmiałem i mówiłem "chodźcie, jedziemy na Rajd Polski pooglądać JWRC, bo w WRC się nic nie dzieje":P No niestety, a może stety tak to właśnie wyglądało. Cały czas tylko Loeb, Loeb, Loeb... Z punktu widzenia auta, którym jeżdżę (C4) powinno mnie to cieszyć, ale z punktu widzenia miłośnika rajdów strasznie mnie to denerwowało i swoją uwagę skupiłem na, bądź co bądź, świetnej jeździ Kościuszki. Oby tylko pokonał Prokopa i był na koniec sezonu pierwszy. Właśnie, jak to jest, ilu kierowców z JWRC ma szansę na przejście do WRC?
mroczny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczny » 25.05.2009 22:23

jest miłosnik rajdów
ale terenowych

to sem ja
:)

Obrazek

[/img]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.05.2009 07:45

vazyl napisał(a):
JacYamaha napisał(a):...Czy Hołek znów wystatruje i spali mu się motor czy co innego będzie ? :lol:

A Kuzaj jak to ma w zwyczaju rozbije się zaraz po starcie.... albo bedzie miał katar i sie wycofa :evil:

A pojedzie?
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 26.05.2009 14:08

Na Elmocie z tego co wiem jechał, więc na Rajdzie Polski też chyba powinien.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.05.2009 14:39

mroczny napisał(a):jest miłosnik rajdów
ale terenowych
...

Mroczny no myślę, że i mnie zdziebko kopnął ten sport :D
wojtek.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek. » 27.05.2009 10:18

myślę że podwójnie na temat bo i sport i kraj odpowiedni dla wątku :-)

http://www.autoklub.pl/626,0,event.html

http://www.croatiarally.com/

:wink:
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 27.05.2009 21:31

Sołowow trzeci, nieźle! Oby utrzymał pozycję lidera w generalce. W ogóle coś ostatnio słyszałem o tym rajdzie w Chorwacji i raczej wypowiadali się kierowcy pochlebnie na jego temat. Ponoć porządny rajd, trza by się wybrać. W jakim rejonie Cro jest organizowany?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.05.2009 08:00

Torcida1 napisał(a):Na Elmocie z tego co wiem jechał, więc na Rajdzie Polski też chyba powinien.

Leszek Kuzaj:
Dzięki moim sponsorom, Castrolowi i BP, którzy nie pozwolili mi powiesić kasku na kołku, udało się zgromadzić budżet i wystartuję wraz z Robertem Hundlą Peugeotem 207 S2000 w pełnym cyklu Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski. Chciałbym oczywiście pojechać, jak chyba większość kierowców, w Rajdzie Polski, który w tym roku urósł do rangi eliminacji Mistrzostw Świata. Na razie są to tylko plany. W tej chwili mój budżet na ten start i na samochód WRC nie pozwala. Być może zaliczę za to sporadycznie kilka innych rajdów.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 29.05.2009 11:00

Ja tam bym chciał by Kuzaj pojechał w Rajdzie Polski. Choć on chyba teraz bardziej niż w rajdy angażuje się w projekt Dream Cars. Ciekawe z drugiej strony, jak mu idzie z tą firmą. Czy ludzie w Polsce są zainteresowani zakupem np Lamborghini Reventona, którego ma w swojej ofercie, a przynajmniej miał. No chyba, że wystawia swoje oferty również za granicą.
vazyl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 29.05.2009 16:57

JacYamaha napisał(a):Leszek Kuzaj:
W tej chwili mój budżet na ten start i na samochód WRC nie pozwala.

Czyżby sie bał ze po praktycznie pewnej wtopie na Polskim sponsorzy już nie bedą chcieli z nim gadać?
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.