Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rajdy samochodowe.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mroczny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczny » 29.05.2009 21:20

Leszek Skupin napisał(a):
mroczny napisał(a):jest miłosnik rajdów
ale terenowych
...

Mroczny no myślę, że i mnie zdziebko kopnął ten sport :D

git
fajna wycieczka
bywamy tam czasem
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 29.05.2009 21:35

vazyl napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Leszek Kuzaj:
W tej chwili mój budżet na ten start i na samochód WRC nie pozwala.

Czyżby sie bał ze po praktycznie pewnej wtopie na Polskim sponsorzy już nie bedą chcieli z nim gadać?
I to jest bardzo prawdopodobne. Co by nie mówić, ciężko jest pogodzić ściganie się i prowadzenie interesów, choć i to jest możliwe (patrz: Sołowow). Jednak Kuzaj od kiedy zajął sie projektem Dream Cars jeździ coraz gorzej.
vazyl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 30.05.2009 08:53

On nigdy nie jeździł dobrze, miał za to szczęście do sponsorów, a super przygotowanym autem łatwiej przy odrobinie szczęścia zrobić wynik. Niestety brak talentu w tym sporcie jest dużym minusem, a wszystkiego nie da się zwalić na katar.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 30.05.2009 12:10

Nie no zły Kuzi nie był. Choć nie ma go co porównywać do Kuliga, Zasady, Bublewicza, czy nawet Kościuszki, który baaardzo dobrze rokuje.
vazyl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 30.05.2009 16:04

Może to nie będzie zbyt trafne porównanie, ale jakoś tylko takie mi przychodzi do głowy. Kuzaj jeździ jak McRae z początków swojej kariery, albo wszystko, albo nic. Czyli jak mi wychodzi to jest klasa, a jak tylko zaczyna coś być nie tak to się rozbijam, mam awarię, albo jestem chory i muszę się wycofać. Znam jednego kolesia który autem niższej klasy zamiatał gośćmi jadącymi lepszymi autami. Pojechał tak sobie dwa rajdy i jak się okazało że zagraża zawodnikowi z dużymi plecami w PZM to zaczęły się poszukiwania. Gościowi po drugiej imprezie rozebrali na BK pół samochodu i znaleźli jakąś mało istotną część dzięki której został wykluczony i zawieszono mu licencje. Chłopaczek stwierdził że ma to gdzieś i przestał startować, a zapowiadał się całkiem całkiem. Niestety i w tym sporcie królują układy i układziki i zebyś miał niewiadomo jaki talent to zawsze znajdzie się ktoś kto ma wygrać. Cały PZM niestety.
Założę się że w Mikolajkach nikt z Polaków nie zajmie miejsca w pierwszej dziesiątce, a być może dwudziestce. Cale szczeście że na tej imprezie show bedą robić WRCe.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.06.2009 07:06

vazyl napisał(a):Może to nie będzie zbyt trafne porównanie, ale jakoś tylko takie mi przychodzi do głowy. Kuzaj jeździ jak McRae z początków swojej kariery...

No i pokazał co potrafi w ten weekend na moich wioskach. Od 2 OS wygrywał wszystko i zasłużony sukces. Mam nadzieję, że jednak zobaczę go na Mazurach.
vazyl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 08.06.2009 11:25

Daj mu Boże, żeby tak pogonił w Mikołajkach.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 11.06.2009 16:17

Jeszcze tylko 27 dni... Podobno Loeb już trenuje na mazurskich szutrach:P Widział go tam kto?:P
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 12.06.2009 08:13

Torcida1 napisał(a):Jeszcze tylko 27 dni... Podobno Loeb już trenuje na mazurskich szutrach:P Widział go tam kto?:P

Pokazywali w tv.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.06.2009 17:21

Torcida1 napisał(a):Jeszcze tylko 27 dni... Podobno Loeb już trenuje na mazurskich szutrach:P Widział go tam kto?:P

Jakie 27 ?
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 13.06.2009 19:50

JacYamaha napisał(a):

Jakie 27 ?
Oj, machnąłem się^^ 17, a teraz już 15!:P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.06.2009 20:18

Już się wystraszyłem, że coś przełożyli i rezerwację będę musiał przekładać...(13 ddw)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 14.06.2009 16:27

No i Loeb raczej nie ukończy rajdu Grecji po wycieczce poza trasę. :(
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.06.2009 09:27

Nazwiska 55 załóg widnieją na liście zgłoszeń ORLEN Platinum 66. Rajdu Polski. Z numerem 1 na starcie w Mikołajkach pojawi się naturalnie Sebastien Loeb, pięciokrotny mistrz świata (2004, 2005, 2006, 2007, 2008), zwycięzca aż 52 rajdów cyklu WRC oraz lider klasyfikacji indywidualnej w tym sezonie.

Obok reprezentantów fabrycznych zespołów Citroena (Loeb, Dani Sordo) i Forda (Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala) swój start w rajdzie awizują również Stobart VK M-Sport Ford Rally Team (Matthew Wilson, Henning Solberg) oraz Citroen Junior Team (Evgeny Novikov, Conrad Rautenbach).

Na mazurskich szutrach nie zabraknie także byłego mistrza świata (2003) Pettera Solberga, mistrza świata juniorów Sebastiena Ogier, lidera klasyfikacji JWRC - Michała Kościuszko oraz prowadzącego w mistrzostwach Europy Michała Sołowowa. Za kierownicą Forda Focusa WRC zobaczymy z kolei Krzysztofa Hołowczyca, trzykrotnego triumfatora Rajdu Polski (1996, 1998, 2005).

Kuzaj jednak nie pojedzie.
Jeszcze tydzień :)

źródło
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 17.06.2009 22:22

A ja chyba dzisiaj Kuzaja we Wrocławiu widziałem. Tzn, jechało ferrari 599GTB fiorano na niemieckich blachach, w takim kolorze jak to Kuzaja. Tyle, że kierowcy nie widziałem, więc w 100% pewnym być nie mogę:P W sumie ja bym również przesiadł się z niewygodnej przecież rajdówki do takiego ferrari:P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.