Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rajdy samochodowe.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 30.06.2009 14:19

JacYamaha napisał(a):Powiem tak - było super !
A teraz muszę odespać...

A później opowiadaj. :)
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 30.06.2009 17:38

No dokładnie! Czekamy na relację!:)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.06.2009 20:38

Mam małe problemy techniczne - ale postaram sie jutro coś więcej.
Na razie krótki link - team order mówimy zdecydowane "nie"
wiwa_t
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiwa_t » 30.06.2009 21:32

JacYamaha napisał(a):
Kevlar napisał(a):No i po rajdzie. Trochę niespodzianek. Cieszy fakt że impreza dobrze zorganizowana i może zagościć na stałe w kaledarzu MŚ.
Było ciekawie. Główni pechowcy: Loeb, Kościuszko, Latvala.

Powiem tak - było super !
A teraz muszę odespać...

Bylem, widzialem, R E W E L A C J A
Polecam wszystkim, "rogal" pewny!!!
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 01.07.2009 09:10

JacYamaha napisał(a):...Na razie krótki link - team order mówimy zdecydowane "nie"

To już nie sport a ...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2009 11:33

Teraz jestem na etapie wybierania i edycji zdjęć (z ponad 700).
Póki co krótki film z OS Paprotki
- jedzie Conrad Rautenbach z Citroen Junior WRC

Szkoda, że parking zrobili tak daleko i na pierwszy przejazd trochę się spóźniłem. Na drugi za to byłem przed czasem.
Cena biletów na OS-y (30 PLN) to w porównaniu z zeszłym rokiem lekka przeginka ale trudno - WarczyRyczyCieszy...).
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2009 13:33

W akcji Mikko Hirvonen

Obrazek

Ogromna ilość fińskich kibiców miało powody do dumy...
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 01.07.2009 15:23

Dawaj dalej Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.07.2009 10:22

Michał Bębenek w "N" jedzie swoim Evo IX

Obrazek

Kilka innych zdjęć z OS Paprotki z piątku tu.
Rewelacyjnie pojechał Sordo i Novikow.
Szafraniec koło mnie miał problemy z napędem - urwany wał mielił piach pod autem - zepchnięty na bok czekał na serwis.

Byłem w Kleszczewie w okolicy pkt. 5 (zaraz za szczytem w dół i ostro w prawo).
Mapa tu: http://rajdpolski.pl/files/2009_map[1].pdf

Na wcześniejszym odcinku była zadyma - pobili się kibice i musiała dojechać karetka. Przejazd był na szczęście tylko opóźniony i nie odwołali drugiego przejazdu, na który tym razem zdążyłem. Nie wiem czy to pogoda (takiej aury nie pamiętam, dobrze, że nie pada) czy alkohol :!: ale agresja niektórych osobników (tam gdzie akurat wtedy stałem) dawała się we znaki a to dopiero pierwszy dzień...
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 02.07.2009 15:40

Kibice widocznie też postanowili między sobą rywalizować. A że nie sportowo to już nie będę komentował.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.07.2009 21:29

Policja też postanowiła rywalizować ale ze mną :wink: - na drugi przejazd OS Paprotki chciałem postawić auto na tym samym parkingu co rano. Niestety. Ponowie niebiescy nikogo nie puszczali 1 km wcześniej - na moje prośby i pytania usłyszałem - "bo nie wolno". A stawiać nie wolno nigdzie indziej bo laweta. Tłok, szok, szuwary...
"Mało casu, kruca bomba, mało casu". ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2009 21:44

Torcida1 napisał(a):Nie no zły Kuzi nie był. Choć nie ma go co porównywać do Kuliga, Zasady, Bublewicza, czy nawet Kościuszki, który baaardzo dobrze rokuje.

Nie, wcale nie był zły. Zdobycie mistrzostwa Polski na samochodzie WRC w momencie gdy nikt inny WURCÓW nie miał, to jest wyczyn. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2009 21:48

I jeszcze jedno. Na którymś rajdzie, nie pamiętam na którym, Kulig objechał go N-grupowym autem, a Kuzaj jeszcze jechał WRC jeśli dobrze pamiętam.Ale dobry jest :wink:
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 02.07.2009 21:57

Nie twierdzę, że Kuzaj jest jakimś świetnym kierowcą. Jest wieeelu lepszych od niego, ale też sporo gorszych. Co by nie mówić, jedynej rzeczy, jakiej mu zazdroszczę to firmy Dream Cars:p
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2009 22:04

Torcida1 napisał(a):Nie twierdzę, że Kuzaj jest jakimś świetnym kierowcą.

Tyle, że on sam robi z siebie najlepszego, choć teraz się troszkę zmienił ale pamiętam jak zaczynał "karierę" i wysiadał z samochodu w parku maszyn na Krakowskim naście lat temu to zachowywał się jakby sam PAN BÓG przyjechał na badania techniczne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.