tony montana napisał(a):Fajna brygada!
i jak to Włosi - niesamowicie wymowni w gestach. Szczególnie tych dwóch z lewej - aż podskakiwali na tej ławce podczas ożywionej rozmowy. Pewnie rozmawiali o Berlusconim i jego "bunga-bundze". Ten po prawej mimo, że milczący również wiele niewerbalnie wypowiada - zaciśnięta prawa pięść, skrzyżowane nogi, mina Jasona Stathama i jakby zaraz miał powiedzieć:
Jeb..ć Ci??
marze_na napisał(a):Mikeee napisał(a):sardyńscy autochtoni-seniorzy

Bardzo często widywaliśmy taki obrazek w południowej Italii

.
mam słabość do takich sytuacji. Często się zatrzymuję i przyglądam się minutami z ukrycia.
tiwa napisał(a):Baunei to chyba całkiem niezłe miejsce na bazę wypadową do zwiedzania tej części Sardynii
zgadza się. Idealne dla tych którzy chcą poznać piękną zatokę Orosei, i okoliczne góry. W dodatku to spokojne miasteczko ze względu na pewne oddalenie od wybrzeża.
maxredaktor napisał(a):Świetnie pokazana Sardynia, gratuluję.
Dziękuję. Bardzo mi miło
tiwa napisał(a):Bardzo jestem ciekawy co zobaczyliście i jak Wam się podobało na Korsyce

.
pzdr.

maxredaktor napisał(a):Teraz czekam na Korsykę, którą znam jedynie z tutejszych relacji oraz Asteriksa i Obeliksa.
ajdadi napisał(a):...oczywiście czekam na OS-y na Korsyce...
bardzo Was serdecznie zapraszam. A na koniec relacji pokuszę się o krótkie podsumowanie i subiektywną ocenę obu wysp
kulka53 napisał(a):Mikeee napisał(a):musimy wyjechać
Całkiem sporo udało Ci się zobaczyć jak na tak krótki okres...
fakt, trochę widziałem, ale Sardynia to nie Teneryfa, czy Madera, że można w tydzień objechać całą
kulka53 napisał(a):...ale trochę jeszcze do odkrycia na wyspie pozostało

I nawet nie mówię tu o kościołach czy nuragach, bo to nie każdego musi interesować, ale trochę fajnych plaż, malowniczych odcinków wybrzeża czy dróg...
jeśli jeszcze kiedyś trafię na wyspę, to właśnie m.in. chciałbym zobaczyć kilka tych małych kościółków, które pokazałeś i nuragi Santu Antine i Losa, Castelsardo, Orgosolo, południowo-zachodnie wybrzeże, bardziej poznać plaże zatoki Orosei, Pelosa, Su Gorroppu, wysepki La Maddalena i Caprera...
kulka53 napisał(a):Chociaż jak czytałem, Korsyka większe wrażenie wywarła

... mało brakowało a sami wylądowalibyśmy tam we wrześniu, ale jednak wyszło inaczej - sprawdźmy więc jak było u Ciebie

.
serdecznie zapraszam, zobaczmy czy spodoba Wam się na tyle, żeby jednak się tam Luną/Kulkowozem zapuścić...
pozdrawiam,
Michał