Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.10.2013 16:34

cronet napisał(a):
Dzięki ministrowi Sienkiewiczowi, szefowi MSW poznaliśmy przyczynę potęgi intelektualnej niektórych funkcjonariuszy.
Ich wysublimowany styl wypowiedzi zdaje się w pełni potwierdzać tę diagnozę...

W sumie jest to przerażające, facet im nie ucieka, pyta o przyczyny takiego zatrzymania i zachowania a "mundurowi rambo" go szarpią nie udzielając wyjaśnień :!:
Czy wystarczy czyjeś widzimisię lub dające możliwość nadinterpretacji tzw. "uzasadnione podejrzenie" ? Pewnie nie wyrobili normy mandatów wyznaczonej na odprawie i frustracja pchnęła do takiego zachowania.

Opiszę pewne zdarzenie w którym brałem udział:
Godzina ok. 23.30 jadę autem a na "dupie" wisi mi jakiś opel vectra. Jedzie raz z tyłu, raz z boku wyprzedza mnie i znów zwalnia (droga ma częściowo 3 a częściowo 2 pasy), jadą mi (4 kolesi) dosłownie na zderzaku i znów wyprzedzają i ...kuźwa przyhamowują jakby chcieli mnie zablokować. Trwa to około 8km.
Wyprzedzam ich i dociskam do 140-150, szukam telefon i chcę zadzwonić na policję (zacząłem się bać sytuacji) a wtedy............kuźwa koguta na dach postawili....zatrzymuję się, pozamykany w aucie patrzę co to siedzi w tym aucie, a tam dwóch nieumundurowanych funkcjonariuszy +ekipa TVN TURBO :lol:
jeden z f wyskakuje do mnie z mordą, że od policji uciekam
-ja nie od Policji tylko myslałem, że bandziory mnie gonią.
-nie obrażaj nas bo i za to (prócz prędkości) cię ukarzemy.
-nie obrażam tylko mówię co myślałem w danej sytuacji, po włączeniu sygnałów zatrzymałem się przecież. Pan z kamerą wychodzi z vectry i nagrywa obok stoi PAN Policjant
Pytam
-czy to wg pana normalne, że prowokujecie przez prawie 10 km dziwną sytuację w której kierowca może się przestraszyć. Czy zdajecie sobie sprawę, że możecie doprowadzić do jakiegoś nieszczęśliwego zdarzenia jeśli kierowca pomyśli, że to bandyci? JA TAK POMYŚLAŁEM.
-to nie nasza sprawa co pan mysli, złamał pan przepisy, PRZEKROCZYŁ PAN PRĘDKOŚĆ !!!
-aha, po prawie 10km prowokowania.
Sprawdzanie dokumentów, auto zarejestrowane w dalekim kraju i cóśśś ... no właśnie, wyjaśniam co jest co, wyjaśniam drugi raz (pan FUNKC odzszedł na bok z dokumentami) widząc, że ogląda niewłaściwy dokument, wyjaśniam 3 raz (z odległości) a wtedy PAN Funkc. każe wyłączyć kamerę. Po chwili stwierdza, że muszą kończyć i wzywa inny patrol, który dokończy moją sprawę, czyli 500zł za prędkość. Filmu nie puścili :cry: może przez te dokumenty. CHWAŁA BOHATEROM

Nie jest to może nagminne ale część ludzi uważa, że po założeniu munduru stają się półbogami.

Kiedy tacy kuźwa zrozumieją co oznacza słowo "służba" i swoim zachowaniem rzutują na ocenę pozostałych Bogu ducha winnych.

I komu ty takie bajki chcesz wcisnąć, że Policjanci z telewizją w radiowozie specjalnie Pana Cronet prowokowali. Takie legendy to możesz przedszkolakom opowiadać, a nie ludziom co się znają na rzeczy.
A facet z filmiku gdyby była inna władza i inne przepisy dostałby strzał w kolano i tyle by pobłaznował.
Ale takie mamy chore państwo i ty je też tworzysz panie cronet.
Ostatnio edytowano 08.10.2013 16:38 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.10.2013 16:38

:lol: Ot co.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.10.2013 16:48

cronet napisał(a):
Wracając do zdarzenia w Bytowie, częściowo zgadzam się z tobą ale tylko częściowo, ponieważ nie wiem jak wyglądał początek akcji.

To po co te smętne teksty?
W sumie jest to przerażające, facet im nie ucieka, pyta o przyczyny takiego zatrzymania i zachowania a "mundurowi rambo" go szarpią nie udzielając wyjaśnień :!:
Czy wystarczy czyjeś widzimisię lub dające możliwość nadinterpretacji tzw. "uzasadnione podejrzenie" ? Pewnie nie wyrobili normy mandatów wyznaczonej na odprawie i frustracja pchnęła do takiego zachowania.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.10.2013 16:51

cronet napisał(a):ZEBIK ja nie każę ci wierzyć w to co opisałem. Masz swoje zdanie na ten temat(masz do tego pełne prawo), wyraziłeś je i oki.

Tylko dopisz jeszcze co chciałeś i komu przekazać swoją relacją, skoro każdy człowiek wie, że policja w dodatku z kamerą tefałenu za plecami nigdy by tak nie zadziałała bo to tak jakby powiesić pętlę na drzewie, wsadzić głowę i liczyć, że gałąź się urwie.

Nawet dla laika z góry pachnie to zwykłą prowokacją, którą chcesz przekazać. Więc nie pisz o świadkach bo ani ja ani nikt z tego forum twoich opowieści weryfikować nie będzie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.10.2013 17:04

cronet napisał(a):Opisałem pewne zdarzenie i tyle. Jak masz dalej wątpliwości to cóż...musisz z tym jakoś żyć.

Ja zapomniałem o tym minutę temu, a ty dalej pozostaniesz klik
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.10.2013 17:11

facet im nie ucieka

Nie wiem czy koleś im uciekał czy nie.

:lol: I o czym tu rozmawiać? 8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.10.2013 17:23

cronet napisał(a): Ponoć go gdzieś na jakiejś ulicy czy szosie chcieli zatrzymać :)

No i tak sobie gdybasz i kminisz :)
Błysłeś tą ilością mandatów. Pewnie z tych co to szybko ale bezpiecznie :)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 08.10.2013 17:38

Bocian napisał(a):
cronet napisał(a): Ponoć go gdzieś na jakiejś ulicy czy szosie chcieli zatrzymać :)

No i tak sobie gdybasz i kminisz :)
Błysłeś tą ilością mandatów. Pewnie z tych co to szybko ale bezpiecznie :)

Taaa... szybko i bezpiecznie...
Ten z Bytowa chciał się zatrzymać ale miał hamulce słabe dlatego dopiero w polu się zatrzymał :mrgreen:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 08.10.2013 17:51

cronet napisał(a):
Bocian napisał(a):
facet im nie ucieka

Nie wiem czy koleś im uciekał czy nie.

:lol: I o czym tu rozmawiać? 8)

Czy im wcześniej uciekał. Ponoć go gdzieś na jakiejś ulicy czy szosie chcieli zatrzymać :)

To temat jak o kosmosie, politykach,księżach, nauczycielach , pracodawcach, pracownikach itp itd. Są różni, jak wszędzie.

Sam się kuźwa złapałem na tym, że najłatwiej to doradzać i oceniać niż zrobić. Ale chyba większość tak ma :mrgreen:

W 0:09 sekundzie filmu widać gdzie stoi samochód policjantów :!: ,gościa audi stoi zaorane w ziemi na polu,z tego filmiku widać że koleś uciekał na wstecznym biegu.

A wiesz jaki ma obowiązek ma kierowca podczas kontroli :?: .Na pewno nie taki jak pan "Janusz" :D

I uwierz mi gdyby trafił na odpowiedni patrol to by nie było co nagrywać :mrgreen:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 08.10.2013 18:17

cronet napisał(a):le moim zdaniem to jedno powinno go trzymać a drugie postraszyć klamką i tyle

Nie pisz więcej "twojego zdania"nie masz zielonego pojęcia o tym "straszeniu" 8O

Amen.

cronet napisał(a):a tak to jest szydera na necie.

Dla jednego szydera ,dla drugiego cenna nauka :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.10.2013 18:35

Dziś dwóch wybitnych fizyków dostało nagrodę Nobla, moim zdaniem dwa cymbały i idioci bo przecież ich wynalazku nie widać i nie słychać, ba nawet nie czuć.
I nie ma to znaczenia, że kompletnie nie wiem o co im chodzi i czy to co wymyślili jest dobre czy nie.
Ważne jest, że mogę napisać o ich pracy co chcę bez jakiejkolwiek wiedzy o czym piszę.
Ot i mamy właśnie takich ludzi co piszą co im ślina na klawiaturę przyniesie.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 08.10.2013 18:42

cronet napisał(a):Jeśli nie radzili sobie fizycznie to co powinni zrobić?

Gdybym wiedział że się przewrócę ,to bym się położył :!:

Robili co mogli i jak widać nie dużo mogli.
Życie
:mrgreen:
zebik napisał(a): nagrodę Nobla

Jak to zwał tak to zwał ale te piniendze by się przydały.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.10.2013 19:23

cronet napisał(a):Ale moim zdaniem to jedno powinno go trzymać a drugie postraszyć klamką i tyle,

:lol: :lol:
mysiaty
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 08.10.2013 20:30

Ilu potrzeba policjantów, żeby bez strzelania w kolano i rażenia prądem, obezwładnić takiego gościa jak z tego filmiku ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.10.2013 20:31

Broń nie jest do straszenia tylko do strzelania. W tym wypadku nie było podstaw do użycia broni a wyjmowanie jej i straszenie, na co delikwent nie zareaguje, jest najlepszym sposobem na zrobienie z siebie kretyna. Broń wyjmuje się po to aby jej użyć, czyli trzeba mieć takie prawo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone