napisał(a) Użytkownik usunięty » 29.04.2015 19:18
andeo napisał(a):Bardzo to smutne ,a głupota rzeczywiście porażająca
Brazylijczyk wiedział ,Rumunka wiedziała ,garstce osób z Polski coś tam świtało....
Żeby symbol SS kojarzyć z Metallicą,Powstaniem Warszawskim ...brak słów...
Kasiu ,wydaje mi się jednak, że trzeba winy upatrywać w systemie edukacji,moje pokolenie uczyło się w podstawówce o II wojnie światowej ,natomiast moja córa za chwilkę pójdzie do 3 gimnazjum ,a jeszcze nic nie mieli na ten temat...
Tylko czy można wszystko zrzucać na szkołę ? Każdą wypowiedzianą głupotę, brak elementarnej wiedzy, złe wychowanie to wina tylko systemu edukacji ? A gdzie dom, rodzice, przeczytane książki ( chodzenie do biblioteki), oglądane filmy, dokumenty ?
Może ten filmik to po prostu znak czasu ?
Coraz mniej się czyta książek, pisanie odręczne staje się przeżytkiem ( kto w czasach maili i smsów pisze listy? ) a nawet tzw komunikacja internetowa robi się pokraczna i dziwna. Modne np celowe kaleczenie polskiej ortografii czyli pisanie w ten sposob : "co tó dóRZo pisac, wieSH Rze..." albo styl pokemoniarski "z4pR4ShAm Na mUy pRoF@1L".
Jakie książki, filmy dokumentalne ? Dla młodych internet stał się całym swiatem, a w nim FB rządzi czyli wklejanie autorskich komórkowych sesji autofotomodellingu, czy informowanie swoich znajomych i bliskich tekstami typu " Brak mocy. Kac"...
Może ten filmik zapoczątkuje jakąś zmianę - w szkole, w domu a może nie i będzie coraz gorzej...